zöldségek

 

Élelmiszer- és takarmánybiztonság


Az Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság többek között ellátja az élelmiszer- és takarmány-előállítás, -forgalmazás, továbbá a vendéglátás és étkeztetés területén az élelmiszer- és takarmányhigiéniával, -biztonsággal, -minőséggel kapcsolatos feladatokat. Felel továbbá az élelmiszerlánc-biztonsági események kezeléséért, valamint a mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek földrajzi árujelzőinek oltalma alá tartozó termékek, a földrajzi árujelzők használatának, valamint az elismert hagyományos különleges termékek ellenőrzéséért. Közzéteszi az engedélyezett élelmiszer-előállító létesítmények listáját. Több uniós rendszert (AAC, OFIS, IMI, bio, TRACES COI) is működtet.

Osztályok:
1.    Termékellenőrzési Osztály
2.    Termelési Folyamataudit Osztály
3.    Élelmiszerbiztonsági Eseménykezelési Osztály
4.    Vendéglátás és Közétkeztetés Felügyeleti Osztály
5.    Takarmányellenőrzési Osztály

Elérhetőségek: 
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.
Levelezési cím: 1537 Budapest Pf. 407.
Központi telefon: 06-1/336- 9474
E-mail: etbi@nebih.gov.hu
Web:
https://portal.nebih.gov.hu/vendeglatas-es-etkeztetes
https://portal.nebih.gov.hu/takarmany