A zalaegerszeg cimkéjű tartalom.

Zala megye - 16. vizsgálat - Zalaegerszeg - Kölcsey Főzőkonyha és Tálalókonyha

Zala megye - 16. vizsgálat - Zalaegerszeg - Kölcsey Főzőkonyha és Tálalókonyha

Zala megye - 16. vizsgálat - Zalaegerszeg - Kölcsey Főzőkonyha és Tálalókonyha

16. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kölcsey Főzőkonyha és Tálalókonyha (8990 Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü: Vajgaluska leves, sertéssült, kapormártás, főtt burgonya, fehér kenyér, müzli szelet

Mintavétel ideje: 2015. április 8.
Napi adag: 252/leves,436 adag/főétel

Főzőkonyha:
Hungast Zeg Kft. (8990 Zalaegerszeg, Jákum F. u. 1/b.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Vajgaluska leves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Zöldes-sárga, enyhén opálos lében 2-3 cm-es, hosszúkás alakú, zöldfűszerrel gazdagított, törtfehér színű galuskák. Eltérő méretű sárgarépa hasábok, fehérrépa és karalábé kockák.

Állomány:

A galuska kissé puha, szájban elomló.
A zöldségek jól átfőttek, de nem szétesőek.

Illat:

Kellemes, a zöldfűszerek illata dominál.

Íz:

Kellemes, jól fűszerezett. Gazdag leves, az összetevők íze jól harmonizál.

 

Sertéssült, kapormártás, főttburgonya (0,10 kg (hús), 0,025l (mártás), 0,13 kg (burgonya)/adag)

Külső megjelenés:

10-11 cm hosszú, 0,5 cm vastag, kb. 6 cm széles, fakórózsaszín színű hússzelet, kívül világosbarna kéreggel.

Fakózöld színű sűrű mártásban sötétebb zöld aprított kaporszálak.
Élénk vajsárga színű főtt burgonya kockák.

Állomány:

A hús kellően átfőtt, rugalmasan puha, nem rágós. Rágási maradék nincs, szálakra szétszedhető.

A mártás jellegének megfelelően sűrű, csomómentes, májasan szakadó.

A burgonya puha, kisebb darabokra széteső.

Illat:

Jellegüknek megfelelő, tiszta, harmonikus, idegen illattól mentes.

Íz:

A hús kissé natúr ízű, a kapormártás kellemes, édeskés, a kapor íze dominál. A burgonya ízletes, aromás.

Az összetevők ízvilága és a fűszerezés harmonikusan keveredik. Kellemes, ízletes étel.

 

Kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 1,5 cm vastag, félszelet fehérkenyér. Bélzete világos drapp, héja aranysárga.

Állomány:

Bélzete jól lazított, rugalmas, több kisebb-nagyobb lyuk látható. Megfelelően átsült, a héja visszapuhult, kissé szívós.

Illat:

Gabonaillatú, enyhén édeskés, kissé élesztős. Tiszta, idegen illattól mentes.

Íz:

Fehér kenyérre jellemző tiszta, gabona ízű.

 

Müzliszelet (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

10 x 3 x 1,5 cm-es téglalap alakú müzli szelet, alján kb.

1 mm-es joghurtos bevonó massza. A müzli szelet lilás-rózsaszínű, benne különböző magvak és aszalványok láthatók.

Állomány:

A gabonaszemek és a magok frissek, roppanósak, az aszalványok jól rághatók, Összességében kissé ragadós.

Illat:

Édeskés, gyümölcsös, jellegzetes.

Íz:

Édes, gyümölcsös, mézes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Vajgaluska leves (10 adag)

tojás – 0,93 db, liszt – 0,14 kg, ő. fekete bors – 0,01 kg, delikát – 0,008 kg, étolaj – 0,058 l, só – 0,023 kg, margarin kocka -0,047 kg, mir. gyökérkocka – 0,187 kg, mir. karalábé kocka – 0,187 kg, mir. zellerkocka – 0,094 kg, mir. fokhagyma - 0,001 kg, sárgarépa – 0,33 kg, vöröshagyma – 0,058 kg, csomós petrezselyemzöld – 0,2 csomag

Sertéssült, főtt burgonya, kapormártás (10 adag)

sertés comb csont nélkül – 0,11 kg,ő. fekete bors – 0,001 kg, fűszerkeverék – 0,01 kg, étolaj – 0,03 l, paradicsompüré – 0,05 kg, só – 0,02 kg, mir. fokhagyma – 0,02 kg, liszt – 0,21 kg, ecet – 0,015 l, kristálycukor – 0,04 kg, étolaj – 0,09 l, só – 0,02 kg, mir. kapor – 0,15 kg, tej 1,5% - 0,2 l, tejföl 12% - 0,2 l, só – 0,01 kg,

tiszt. burgonya- 1,25 kg

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Zala megye- 4. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zrínyi Miklós Gimnázium

Zala megye- 4. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zrínyi Miklós Gimnázium

Zala megye- 4. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zrínyi Miklós Gimnázium

4. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Zrínyi Miklós Gimnázium (Zalaegerszeg, Rákóczi út 30.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Tojásleves, rakott karfiol, kenyér

Mintavétel ideje: 2013.június 6.

Napi adag: 267 adag/leves, 135 adag/rakott karfiol 

Főzőkonyha: Hungast Nyugat kft. (Kölcsey Ferenc Gimnázium Főzőkonyha, Zalaegerszeg, Rákóczi utca 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplében törtfehér színű csurgatott tojásdarabok, felületén apró, narancssárga zsiradékcseppek, piros és barna fűszerszemcsék.

Állomány:

Jellegzetesen híg, opálos.

Illat:

Jellegzetes, köményes, rántásos. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, köményes, tojásleves ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tojás
  • babérlevél
  • liszt
  • őrölt feketebors
  • fűszerpaprika csemege
  • kömény
  • étolaj
  • só,
  • petrezselyem zöld mirelit
  • fokhagyma
  • vöröshagyma

Rakott karfiol (35 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Az aranysárga színű fedőréteg alatt törtfehér rizs, világossárga karfiol, világosbarna darált húsrétegek.

Állomány:

A zöldségek és a rizs jól átfőttek, a darált hús kellően puha, nem rágós.

Illat:

Összetevőkre jellemező, intenzív karfiol illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé fűszeres, megfelelően sós. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • darálni váló lapocka
  • liszt
  • őrölt feketebors
  • fűszerpaprika csemege
  • natúr lecsókonzerv
  • étolaj
  • rizs
  • szerecsendió
  • karfiol mirelit
  • fokhagyma
  • tej 1,5%
  • tejföl 12%

Kenyér (1 szelet)

Külső megjelenés:

Egy darab, kb. 1,5 cm vastagságú fehérkenyér szelet. A felsőhéj aranybarna színű, az alsóhéj barna. A bélzet törtfehér, egyenletesen lazított, vékony pórusfalú.

Állomány:

Tapintásra rugalmas, szájban kissé tapad.

Illat:

Jellegzetes, kissé savanykás, aromaszegény. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Aromaszegény, kissé savanykás. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Zala megye- 3. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zalaegerszegi Belvárosi II. sz. Integrált Óvoda

Zala megye- 3. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zalaegerszegi Belvárosi II. sz. Integrált Óvoda

Zala megye- 3. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zalaegerszegi Belvárosi II. sz. Integrált Óvoda

3. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Zalaegerszegi Belvárosi II. sz. Integrált Óvoda (Zalaegerszeg, Radnóti Úti Székhelyóvoda)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Vegyes gyümölcsleves, gödi pástétom burgonypürével

Mintavétel ideje: 2013. március 13.
Napi adag: 81 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast-Nyugat Kft.
(8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 27.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Vegyes gyümölcsleves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Halvány, barnás-rózsaszínű opálos lében különböző gyümölcsfoszlányok.

Állomány:

Enyhén besűrített, a jellegzetesnél hígabb, opálos, csomómentes lé szétfőtt, nehezen felismerhető gyümölcsdarabok.

Illat:

Savanykás, enyhén fahéjas, gyenge, aromaszegény.

Íz:

Sós, savanyú, nem harmonikus, nem kellemes. Aromaszegény.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Fahéj (őrölt)
  • Kristálycukor
  • Szegfűszeg (őrölt)
  • Alma (kocka, mirelit)
  • Sárgabarack (felezett, mirelit)
  • Szilva (mirelit)
  • Tejföl 12%

Gödi pástétom (0,11 kg/adag)

Külső megjelenés:

Kívül sötétbarnára sült morzsával szórt, belül szürkés-barna darálmány, zöldfűszerekkel tarkítva.

Állomány:

Puha, rágási maradék nincs.

Illat:

Fűszeres, illatában a máj illata dominál.

Íz:

fűszeres, májas, enyhén sós, kellemes ízű.

Részletes összetétel:

  • Csirke máj
  • Tojás
  • Feketebors (őrölt)
  • Majoránna
  • Zsemlemorzsa
  • Petrezselyem zöld (mirelit)
  • Gomba (mirelit)
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma
  • Kenyér (száraz)

Burgonyapüré(0,15 kg/adag)

Külső megjelenés:

Élénksárga burgonyapüré.

Állomány:

Puha, pépes, de kisebb-nagyobb krumplidarabkák érezhetők.

Illat:

Kellemes, jellegzetes, burgonyaillatú.

Íz:

Burgonyára jellemző, de kevésbé aromás, nincs elég dúsítóanyag (vaj-tej) benne. Vizes ízhatású.

Részletes összetétel:

  • Margarin (csészés)
  • Burgonya (tisztított)
  • Tej 1,5 %

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Zala megye- 1/b. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

Zala megye- 1/b. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

Zala megye- 1/b. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

1/b. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Deák Ferenc Szakközépiskola (Zalaegerszeg, Göcseji út 16.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Burgonyagombóc leves, zöldbab főzelék pulykapörkölttel

Mintavétel ideje: 2013. február 18.
Napi adag: 189 adag leves / 95 adag

Főzőkonyha: Hungast Nyugat Kft.
(Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonyagombóc leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga, enyhén zavaros lében sárga- és fehérrépa, valamint zellerkockák, apró burgonyagaluskák, sárgarépafoszlányok, apróra vágott zöldfűszerek. Tetején narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé zavaros, hígan folyó, a burgonyagaluska és a zöldségek puhák, túlfőttek.

Illat:

Jellegtelen, kevésbé aromás, enyhén zöldséges.

Íz:

Jellegtelen, aromaszegény, enyhén sós.

Részletes összetétel:

  • Tojás
  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Delikát (vegeta) - [összetevők: só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), szárított zöldségfélék 8,6% (sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyem levél, fokhagyma, zeller, lestyán, pritaminpaprika, paszternák, kaporlevél, paradicsom), kukoricakeményítő, növényi olaj, fűszerek, feketebors aroma, színezék (riboflavin)]
  • Étolaj
  • Gyökérkocka (mirelit)
  • Petrezselyemzöld (mirelit)
  • Sárgarépakocka (mirelit)
  • Zellerkocka (mirelit)
  • Burgonya
  • Vöröshagyma

Zöldbab főzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett, rózsaszínes drapp színű, sűrű mártásban eltérő méretű sárgahüvelyű zöldbab darabok.

Állomány:

Kellően besűrített, csomómentes főzőlé. A zöldbab szálkás, kissé kemény.

Illat:

Zöldbab konzerv illata érződik. Savanykás. Nem kellemes.

Íz:

Savanykás, sós, zöldbabkonzerv íz dominál. Nem harmonikus, nem kellemes.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Delikát (vegeta) - [összetevők: só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), szárított zöldségfélék 8,6% (sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyem levél, fokhagyma, zeller, lestyán, pritaminpaprika, paszternák, kaporlevél, paradicsom), kukoricakeményítő, növényi olaj, fűszerek, feketebors aroma, színezék (riboflavin)]
  • Fűszerpaprika (csemege)
  • Étolaj
  • Petrezselyemzöld (mirelit)
  • Zöldbab (mirelit)
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma
  • Tejföl 12%

Pulykapörkölt (0,15 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától színezett, zavaros lében különböző méretű húskockák. Tetején narancssárga zsírcseppek. Néhány rosszul tisztított, zsíros húsdarab.

Állomány:

Pörköltszafthoz képest híg, zavaros lé. A hús vegyes állományú. A többség puha, de néhány rágós, kevésbé jól átfőtt darab is található.

Illat:

Termékre jellemző, fűszeres, paprikás, pörkölt illat.

Íz:

Pörköltre jellemző, aromás.

Részletes összetétel:

  • Pulyka comb (felső, filé)
  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Fűszerpaprika (csemege)
  • Kömény
  • Natúr lecsó – konzerv
  • Étolaj
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma

Kenyér (2 szelet/adag)

Külső megjelenés:

2 db félszelet kenyér. Drappos szürke bélzet, sötétebbre sült barna héj.

Állomány:

Laza, rugalmas, több nagy és sok kicsi lyuk.

Illat:

Jellegzetes, aromás, enyhén élesztőszagú.

Íz:

Enyhén savanykás, kissé sós, jellegzetes.


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Zala megye- 1/a. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

Zala megye- 1/a. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

Zala megye- 1/a. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola

1/a. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Deák Ferenc Szakközépiskola (Zalaegerszeg, Göcseji út 16.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Burgonyagombóc leves, kerti főzelék virslivel, kenyér

Mintavétel ideje: 2013. február 18.
Napi adag: 189 adag leves / 94 adag

Főzőkonyha: Hungast Nyugat Kft.
(Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonyagombóc leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga, enyhén zavaros lében sárga- és fehérrépa, valamint zellerkockák, apró burgonyagaluskák, sárgarépafoszlányok, apróra vágott zöldfűszerek. Tetején narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé zavaros, hígan folyó, a burgonyagaluska és a zöldségek puhák, túlfőttek.

Illat:

Jellegtelen, kevésbé aromás, enyhén zöldséges.

Íz:

Jellegtelen, aromaszegény, enyhén sós.

Részéletes összetétel:

  • Tojás
  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Delikát (vegeta) - [összetevők: só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), szárított zöldségfélék 8,6% (sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyem levél, fokhagyma, zeller, lestyán, pritaminpaprika, paszternák, kaporlevél, paradicsom), kukoricakeményítő, növényi olaj, fűszerek, feketebors aroma, színezék (riboflavin)]
  • Étolaj
  • Gyökérkocka (mirelit)
  • Petrezselyemzöld (mirelit)
  • Sárgarépakocka (mirelit)
  • Zellerkocka (mirelit)
  • Burgonya
  • Vöröshagyma

Kerti főzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világos krémsárga mártásban zöldborsószemek, sárgarépakockák, kicsi karfiolrózsák, sok apró és sárga zöldségpötty.

Állomány:

A mártás sűrű, a zöldségek puhák. A brokkoli teljesen szétfőtt.

Illat:

Illatában a brokkoli illata dominál.

Íz:

Jellegtelen, kissé édes, kevésbé harmonikus, kevésbé kellemes.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Feketebors (őrölt)
  • Delikát (vegeta) - [összetevők: só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), szárított zöldségfélék 8,6% (sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyem levél, fokhagyma, zeller, lestyán, pritaminpaprika, paszternák, kaporlevél, paradicsom), kukoricakeményítő, növényi olaj, fűszerek, feketebors aroma, színezék (riboflavin)]
  • Kristálycukor
  • Étolaj
  • Brokkoli (mirelit)
  • Karfiol (mirelit)
  • Sárgarépakocka (mirelit)
  • Zöldborsó (mirelit)
  • Tej 1,5 %

Sült virsli (2 db/adag)

Külső megjelenés:

2 db 13-14 cm hosszú, 2,5 cm átmérőjű, keresztbe bevagdosott, egyik oldalán erősen ráncos, bőr nélküli, rúd alakú virsli. Kevésbé sültnek látszó. Nem tetszetős.

Állomány:

Rugalmas, puha, rágási maradék van.

Illat:

Enyhén füstölt illatú.

Íz:

Sós, ízfokozó íze érződik. Inkább főtt, mint sült virslire emlékeztető íz.

Részletes összetétel:

  • Virsli
  • Étolaj

Félbarna kenyér (2 szelet/adag)

Külső megjelenés:

2 db félszelet kenyér. Drappos szürke bélzet, sötétebbre sült barna héj.

Állomány:

Laza, rugalmas, több nagy és sok kicsi lyuk.

Illat:

Jellegzetes, aromás, enyhén élesztőszagú.

Íz:

Enyhén savanykás, kissé sós, jellegzetes.


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)