A zala megye cimkéjű tartalom.

Zala megye - 12. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola (A menü)

Zala megye - 12. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola (A menü)

Zala megye - 12. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola (A menü)

12. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Deák Ferenc Szakközépiskola (Zalaegerszeg, Göcseji út 16.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü: Bakonyi betyárleves, Káposztás kocka, Banán

Mintavétel ideje: 2014. október 8.
Napi adag: 67 adag/ebéd

Főzőkonyha:
Hungast Nyugat Kft. - Kölcsey Ferenc Gimnázium Főzőkonyha
(Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Bakonyi betyárleves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplében húskockák, negyedelt sárgarépa karikák, fehérrépa kockák, burgonya kockák, gomba szeletek, apró szalonna darabkák, tört fehér dörzstarhonya, fekete fűszerszemcsék, zöld növényi darabkák. Felületén narancssárga zsiradékcseppek.

Állomány:

Az alaplé kellően sűrű, zöldségek a hús, a tészta jól átfőttek, nem túl puhák.

Illat:

Harmonikus. Kellemesen zöldséges, hagymás, tejfölös-savanykás, enyhén füstölt. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus összhatású. Ízletes, kellemesen fűszeres, enyhén füstölt. Idegen íztől mentes.

 

Káposztás kocka (0,35 kg/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű kockatészta között világosbarnára pirított káposzta. Felületén fekete fűszerszemcsék. A kockatészta egy része félbe, negyedbe tört.

Állomány:

A tészta kissé puha, a káposzta kellően átpirított.

Illat:

Káposztás tésztára jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus. Pirított káposzta ízű, kellően sós és borsos, enyhe csípős utóíz érezhető. Idegen íztől mentes.

 

Banán (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetesen ívelt. A héj érett sárga színű, a gyümölcshús világossárga, elbarnulástól mentes.

Állomány:

Kellően puha, nem túlérett.

Illat:

Tiszta, érett banán illat. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Érett banánra jellemző, édeskés, zamatos. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad: Bakonyi betyárleves

sertés comb, füstölt kenyérszalonna, liszt, delikát, fűszerpaprika (csemege), étolaj, só, gyökérkocka (mirelit), karalábé kocka (mirelit), zellerkocka (mirelit), gomba (mirelit), tisztított burgonya, sárgarépa,vöröshagyma,levesbetét, tejföl 12 %

Káposztás kocka

bors (őrölt), fodros nagykocka, kristálycukor, étolaj, só, fejes káposzta


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Zala megye - 13. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola (B menü)

Zala megye - 13. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola (B menü)

Zala megye - 13. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola (B menü)

13. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Deák Ferenc Szakközépiskola (Zalaegerszeg, Göcseji út 16.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü:Bakonyi betyárleves, Mákos guba, Banán

Mintavétel ideje: 2014. október 8.
Napi adag: 155 adag/ebéd

Főzőkonyha:
Hungast Nyugat Kft. - Kölcsey Ferenc Gimnázium Főzőkonyha
(Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Bakonyi betyárleves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplében húskockák, negyedelt sárgarépa karikák, fehérrépa kockák, burgonya kockák, gomba szeletek, apró szalonna darabkák, tört fehér dörzstarhonya, fekete fűszerszemcsék, zöld növényi darabkák. Felületén narancssárga zsiradékcseppek.

Állomány:

Az alaplé kellően sűrű, zöldségek a hús, a tészta jól átfőttek, nem túl puhák.

Illat:

Harmonikus. Kellemesen zöldséges, hagymás, tejfölös-savanykás, enyhén füstölt. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus összhatású. Ízletes, kellemesen fűszeres, enyhén füstölt. Idegen íztől mentes.

 

Mákos guba (0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

Kifli karikák között cukros mákréteg. A kifli héja aranybarna színű, a bélzete törtfehér.

Állomány:

Kifli jellegzetesen puha, de nem elázott.

Illat:

Mák illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus. Pirított káposzta ízű, kellően sós és borsos, enyhe csípős utóíz érezhető. Idegen íztől mentes.

 

Vanília sodó (0,18 l/adag)

Külső megjelenés:

Fényes, világossárga színű híg puding.

Állomány:

Sűrű, szakadóan folyik, csomómentes.

Illat:

Kellemes, vanília illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Vaníliás, kellően édes. idegen íztől mentes.

 

Banán (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetesen ívelt. A héj érett sárga színű, a gyümölcshús világossárga, elbarnulástól mentes.

Állomány:

Kellően puha, nem túlérett.

Illat:

Tiszta, érett banán illat. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Érett banánra jellemző, édeskés, zamatos. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Bakonyi betyárleves

sertés comb, füstölt kenyérszalonna, liszt, delikát, fűszerpaprika (csemege), étolaj, só, gyökérkocka (mirelit), karalábé kocka (mirelit), zellerkocka (mirelit), gomba (mirelit), tisztított burgonya, sárgarépa, vöröshagyma, levesbetét, tejföl 12 %

 

 

Mákos guba

kristálycukor, vaníliás cukor, margarin kocka, citrom, mák, kifli (tejes), tej 1,5 %

 

 

Vanília sodó

kristálycukor, pudingpor, tej 1,5 %


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Zala megye - 14. vizsgálat - Zalaegerszeg - Landorhegyi Általános Iskola

Zala megye - 14. vizsgálat - Zalaegerszeg - Landorhegyi Általános Iskola

Zala megye - 14. vizsgálat - Zalaegerszeg - Landorhegyi Általános Iskola

14. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Landorhegyi Általános Iskola (8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 12.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü:Köménymagleves zsemlekockával, zöldborsós csirkeragu párolt rizs, lilakáposzta saláta

Mintavétel ideje: 2014. december 4.
Napi adag: 760 adag/leves,468 adag/főétel

Főzőkonyha:
Hungast-Nyugat Kft. (Landorhegyi Főzőkonyha Zalaegerszeg Landorhegyi út 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Köménymagleves zsemlekockával (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világos barnás-sárga színű levesben sötétbarna köménymag szemek, világossárga és világosbarna színű zsemlekockák. Felületén narancssárga zsiradék cseppek.

Állomány:

Hígan folyó, opálos.

Illat:

Kellemes köménymag illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A köménymag íze jól érződik. Idegen íztől mentes.

 

Zöldborsós csirkeragu, párolt rizs (0,13 l/adag + 0,19 kg/adag)

Külső megjelenés:

Közel azonos nagyságúra vágott barna színű húskockák, kellő mennyiségű zöldborsó narancsos színű ragualapban. A rizs törtfehér színű, hosszú szemű, apró, zöld növényi levél darabkával szórt.

Állomány:

A ragualap sűrű, a hús és a borsó kellően puha, a rizs szemek különállóak, nem ragacsosak.

Illat:

Zöldborsó illat dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Összhatásában harmonikus, ízletes, kellően fűszeres. A rizs jellegzetes főtt gabona ízű. Idegen íztől mentes.

 

Lila káposzta saláta (0,1 kg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra szeletelt, lila színű káposzta.

Állomány:

Ropogós, nem elpuhult.

Illat:

Kellemesen savanykás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellően savanykás és édeskés. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad

Köménymagleves zsemlekockával

babérlevél, liszt, őrölt fekete bors, csemege fűszerpaprika, kömény, étolaj, só, vöröshagyma

 

 

Zöldborsós csirkeragu

csirkecomb filé, őrölt fekete bors, vegeta, étolaj, paradicsompüré, só, mirelit petr. zöld, mirelit zöldborsó, vöröshagyma

 

 

Párolt rizs

rizs(előgőzölt), étolaj, só, vöröshagyma, zöld csomós pert.zöld

 

 

Lilakáposzta saláta

ecet, kömény, kristálycukor, só, fejes káposzta, lilakáposzta, vöröshagyma


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Zala megye - 15. vizsgálat - Bagod - Bagod Általános Iskola

Zala megye - 15. vizsgálat - Bagod - Bagod Általános Iskola

Zala megye - 15. vizsgálat - Bagod - Bagod Általános Iskola

15. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bagod Általános Iskola (8992 Bagod, Kossuth u. 15.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Almás gesztenyekrémleves, sajttal rakott rizseshús, kistermelői csemegeuborka

Mintavétel ideje: 2015. április 9.
Napi adag: 150/leves,400 adag/főétel

Főzőkonyha:
Ollár Gasztronó Kft. (8999 Zalalövő, Csány u. 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Almás gesztenyekrémleves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Fényes, mogyoróbarna színű, sűrű krémleves, benne a gesztenye belső héjából származó sok apró, vörösesbarna szemcse. Tetején aranysárgától sötétbarnáig terjedő színű hosszúkás, illetve gömbölyű mazsola.

Állomány:

Sűrűn folyó, sima, csomómentes.

A mazsola megfelelő állagú, könnyen rágható.

Illat:

Kellemes fahéjas, fűszeres, a gesztenye és az alma illata harmonikus összhangot eredményez.

Íz:

Enyhén édeskés, gesztenyés, savanykás, fahéjas.
A mazsola íze jól harmonizál a krémleves ízével. Összességében ízletes, izgalmas ízkombináció.

 

Sajttal rakott rizseshús (0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 8-9 cm-es kockában adagolt, rakott rizseshús, tetején aranysárgára sült sajtos-tejfölös réteg. A darált hús szürkés-barnás, a rizs a paprikás-hagymás pörköltszafttól világos pirosas színű.

Állomány:

A darált hús és a rizs kellően átfőtt, puha, de nem szétfőtt. A darált hús kisebb-nagyobb csomókban összetapadt, de szétnyomható. A rizs és hús aránya megfelelő eloszlású. A tejfölös sajtréteg szilárd, egyenletesen vonja be az ételt a teljes felületen.

Illat:

A paprikás, hagymás pörkölt illat dominál. Enyhén tejfölös, sajtos, gabonás. Tiszta idegen illattól mentes.

Íz:

Kellemes, fűszeres, harmonikus, telt. A sajtos-tejfölös bevonat jól illik a rakott formában sütött rizseshúshoz.

 

Kistermelői csemegeuborka (0,1 kg/adag)

Külső megjelenés:

6-7 cm hosszú, jellegzetes olajzöld színű, enyhén görbült uborkák.

Állomány:

Hersegően ropogós.

Illat:

Kellemes, jellegének megfelelően savanyú.

Íz:

Savanyú, enyhén édeskés, kissé karcos utóízzel. Kevésbé telt.

Részletes összetétel/anyaghányad

Almás gesztenyekrémleves (10 adag)

alma -1 kg, gesztenye massza – 0,175 kg, tejszín – 0,2 l, zabliszt – 0,02 kg, fahéj – 0,001 kg, mazsola – 0,15 kg

 

 

Sajttal rakott rizseshús (10 adag)

sertés lapocka – 0,65 kg, vöröshagyma – 0,16 kg, fokhagyma – 0,005 kg, olaj – 0,12 kg, tejföl – 0,39 l, rizs – 0,6 kg, tojás – 0,17 kg, trappista sajt – 0,15 kg

 

 

Kistermelői csemegeuborka

víz, ecet 10%, só, kristálycukor, Na-benzonát, torma, mustármag, egészbors, babérlevél, kapor, zöldség

   

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Zala megye - 16. vizsgálat - Zalaegerszeg - Kölcsey Főzőkonyha és Tálalókonyha

Zala megye - 16. vizsgálat - Zalaegerszeg - Kölcsey Főzőkonyha és Tálalókonyha

Zala megye - 16. vizsgálat - Zalaegerszeg - Kölcsey Főzőkonyha és Tálalókonyha

16. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kölcsey Főzőkonyha és Tálalókonyha (8990 Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü: Vajgaluska leves, sertéssült, kapormártás, főtt burgonya, fehér kenyér, müzli szelet

Mintavétel ideje: 2015. április 8.
Napi adag: 252/leves,436 adag/főétel

Főzőkonyha:
Hungast Zeg Kft. (8990 Zalaegerszeg, Jákum F. u. 1/b.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Vajgaluska leves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Zöldes-sárga, enyhén opálos lében 2-3 cm-es, hosszúkás alakú, zöldfűszerrel gazdagított, törtfehér színű galuskák. Eltérő méretű sárgarépa hasábok, fehérrépa és karalábé kockák.

Állomány:

A galuska kissé puha, szájban elomló.
A zöldségek jól átfőttek, de nem szétesőek.

Illat:

Kellemes, a zöldfűszerek illata dominál.

Íz:

Kellemes, jól fűszerezett. Gazdag leves, az összetevők íze jól harmonizál.

 

Sertéssült, kapormártás, főttburgonya (0,10 kg (hús), 0,025l (mártás), 0,13 kg (burgonya)/adag)

Külső megjelenés:

10-11 cm hosszú, 0,5 cm vastag, kb. 6 cm széles, fakórózsaszín színű hússzelet, kívül világosbarna kéreggel.

Fakózöld színű sűrű mártásban sötétebb zöld aprított kaporszálak.
Élénk vajsárga színű főtt burgonya kockák.

Állomány:

A hús kellően átfőtt, rugalmasan puha, nem rágós. Rágási maradék nincs, szálakra szétszedhető.

A mártás jellegének megfelelően sűrű, csomómentes, májasan szakadó.

A burgonya puha, kisebb darabokra széteső.

Illat:

Jellegüknek megfelelő, tiszta, harmonikus, idegen illattól mentes.

Íz:

A hús kissé natúr ízű, a kapormártás kellemes, édeskés, a kapor íze dominál. A burgonya ízletes, aromás.

Az összetevők ízvilága és a fűszerezés harmonikusan keveredik. Kellemes, ízletes étel.

 

Kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 1,5 cm vastag, félszelet fehérkenyér. Bélzete világos drapp, héja aranysárga.

Állomány:

Bélzete jól lazított, rugalmas, több kisebb-nagyobb lyuk látható. Megfelelően átsült, a héja visszapuhult, kissé szívós.

Illat:

Gabonaillatú, enyhén édeskés, kissé élesztős. Tiszta, idegen illattól mentes.

Íz:

Fehér kenyérre jellemző tiszta, gabona ízű.

 

Müzliszelet (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

10 x 3 x 1,5 cm-es téglalap alakú müzli szelet, alján kb.

1 mm-es joghurtos bevonó massza. A müzli szelet lilás-rózsaszínű, benne különböző magvak és aszalványok láthatók.

Állomány:

A gabonaszemek és a magok frissek, roppanósak, az aszalványok jól rághatók, Összességében kissé ragadós.

Illat:

Édeskés, gyümölcsös, jellegzetes.

Íz:

Édes, gyümölcsös, mézes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Vajgaluska leves (10 adag)

tojás – 0,93 db, liszt – 0,14 kg, ő. fekete bors – 0,01 kg, delikát – 0,008 kg, étolaj – 0,058 l, só – 0,023 kg, margarin kocka -0,047 kg, mir. gyökérkocka – 0,187 kg, mir. karalábé kocka – 0,187 kg, mir. zellerkocka – 0,094 kg, mir. fokhagyma - 0,001 kg, sárgarépa – 0,33 kg, vöröshagyma – 0,058 kg, csomós petrezselyemzöld – 0,2 csomag

Sertéssült, főtt burgonya, kapormártás (10 adag)

sertés comb csont nélkül – 0,11 kg,ő. fekete bors – 0,001 kg, fűszerkeverék – 0,01 kg, étolaj – 0,03 l, paradicsompüré – 0,05 kg, só – 0,02 kg, mir. fokhagyma – 0,02 kg, liszt – 0,21 kg, ecet – 0,015 l, kristálycukor – 0,04 kg, étolaj – 0,09 l, só – 0,02 kg, mir. kapor – 0,15 kg, tej 1,5% - 0,2 l, tejföl 12% - 0,2 l, só – 0,01 kg,

tiszt. burgonya- 1,25 kg

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)