A miskolc cimkéjű tartalom.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 10. vizsgálat - Miskolc - Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 10. vizsgálat - Miskolc - Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 10. vizsgálat - Miskolc - Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola

10. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Fáy András Görögkatolikus Közgadasági Szakközépiskola (3529 Miskolc, Jászi Oszkár u. 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü: Habart babaleves, köményes sertéssült, főtt burgonya, vöröskáposzta savanyúság

Mintavétel ideje: 2014. november 18.

Napi adag: 590 adag/ebéd

Főzőkonyha: Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola (Miskolc, Jászi Oszkár utca 1.)

- Fénykép nem készült -

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Habart bableves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Sötét drapp színű, zavaros lében, sok barna, ép, egészséges babszem, néhány sárgarépa foszlány, zöld fűszerlevél darab. Tetején narancssárga zsírcseppek, apró, fehér pöttyök láthatók.

Állomány:

 

Hígan folyó lében, puha, de nem szétfőtt babszemek. A sok babtól sűrű, tartalmas leves.

Illat:

 

Füstölt, babéros, savanykás, bableves illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Kellően fűszeres, enyhén savanykás, nem túl sós. Harmonikus ízhatású leves.

Részletes összetétel: Liszt, bab (tarka, száraz, nemes), olaj (főzéshez), só (ízesítéshez), bors szemes, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl (20%), babérlevél, csipetke, delikát (só nélkül), füstölt alap

 

Köményes sertéssült, főtt burgonya (0,05 kg/adag, 0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

Világosbarna hússzelet,(tömege kb.50 g, nagysága kb.9x6cm) vastagsága közel egyenletesen 0,8-1cm.

Eltérő méretű és alakú, világossárga színű, főtt burgonya,(tömege kb. 250g)

Állomány:

 

A hús rostos, száraz, kevésbé omlós. Gondosan tisztított, mócsingos, zsíros részt nem tartalmaz.

A burgonya kissé vegyes állományú, puhább és keményebb darabok is előfordulnak. A szaft hígan folyó, a hagyma puha.

Illat:

 

Kellemesen fűszeres, köményes, hagymás hús és szaft illata dominál. A burgonya tiszta, kissé jellegtelen.

Íz:

 

A hús és a szaft intenzíven köményes, hagymás, fűszeres. A burgonya fűszertelen, kissé sótlan, natúr. Együtt fogyasztva jól kiegészítik egymást, kellemes, harmonikus összhatást adva.

Részletes összetétel:

Köménymag, olaj (főzéshez), comb-sertés, só (ízesítéshez), vöröshagyma, steak fűszersó

Burgonya, só (főzéshez)

 

Vöröskáposzta savanyúság (0,05 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

 

Élénk lila színű, eltérő méretű és alakú, kissé szecskásra aprított vöröskáposzta. Levet nem tartalmaz.

Állomány:

 

 

Harsogóan ropogós, nyers káposzta szeletek.

Illat:

 

 

Savanykás, ecetes, fűszertelen káposzta illat. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

 

 

Kellemesen savanykás, édeskés, fűszerszegény.


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Borsod- Abaúj- Zemplén megye- 7. vizsgálat - Miskolc - Minorita Étterem

Borsod- Abaúj- Zemplén megye- 7. vizsgálat - Miskolc - Minorita Étterem

Borsod- Abaúj- Zemplén megye- 7. vizsgálat - Miskolc - Minorita Étterem

7. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Minorita Étterem (3525 Miskolc, Hősök tere 5.) 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

 

Menü: Köménymag leves, Leves gyöngy, Csirke erdészné módra tésztával, Fehér kenyér

Mintavétel ideje: 2013. október 29.

Napi adag: 100 adag/ebéd

Főzőkonyha: Minorita Étkeztetési és Szolgáltató Kft. (3525 Miskolc, Hősök tere 5.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Köménymag leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnás drapp színű, híg, zavaros lében, fekete és piros fűszerszemcsék. Tete

Állomány:

Hígan folyó, csomómentes, zavaros lé.

Illat:

Intenzíven köményes, kellemes, tiszta, jellegzetes.

Íz:

Köményes, nem túl sós, harmonikus, aromás, tiszta, jellegzetes.

Részletes összetétel:

  • vöröshagyma,
  • köménymag,
  • étolaj,
  • liszt,
  • só,
  • bors,
  • fűszerpaprika

 

Csirkemell erdészné módra tésztával (tészta 0,25 kg/adag, feltét 0,15 kg/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsszínűre színezett, tejfölös mártásban orsótészta, különböző méretű, gondosan tisztított húsdarabok és szeletelt gomba. Apró fekete fűszerszemcsék, fehér tejfölpöttyök. A tészta kissé töredezett.

Állomány:

A tészta kissé túlfőtt, a hús puha, porhanyós, a gomba rugalmas.

Illat:

Kellemes, paprikás, enyhén savanykás, tejfölös, tiszta.

Íz:

Kellően sós, nem zsíros, kissé tejfölös, enyhén fűszeres, kellemesen aromás

Részletes összetétel:

  • csirkemell filé,
  • gomba (konzerv),
  • tejföl,
  • liszt,
  • vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • fűszerpaprika,
  • étolaj,
  • tojás

 

Fehér kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

1 db egész, kb. 1,5 cm vastagságú szelet kenyér. A bélzet szürkésfehér színű, a héj aranybarnára sült.

Állomány:

Puha, laza, rugalmas, néhány nagyobb üreg látható. Kellően átsült, héja ropogós.

Illat:

Enyhén élesztőszagú, jellegzetes, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellően sós, kellemes, aromás, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • liszt,
  • só,
  • víz,  
  • élesztő,
  • aszkorbinsav

 

Leves gyöngy (2 evőkanál/adag)

Külső megjelenés:

Közel azonos méretű, kb. 1-1,5 cm átmérőjű, enyhén deformált, aranybarna golyók. Néhány összetapadt szem látható.

Állomány:

Friss, ropogós, felülete kissé olajos tapintású.

Illat:

Enyhén olaj szagú, jellegzetes, tiszta.

Íz:

Jellegének megfelelő, kellemesen sós, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • liszt,
  • tojás,
  • só,
  • olaj

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-4. vizsgálat - Miskolc - Avastetői Óvoda

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-4. vizsgálat - Miskolc - Avastetői Óvoda

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-4. vizsgálat - Miskolc - Avastetői Óvoda

4. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Avastetői Óvoda (Miskolc, Leszih A. u.) 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem megfelelő

 

Menü: Paradicsomleves, petrezselymes burgonya, pulyka gyros, nyári saláta

Mintavétel ideje: 2013. június 18.

Napi adag:

Főzőkonyha: Munkahelyi Étterem (Miskolc Ifjúság u. 16-20.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Pradicsom leves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Élénkpiros paradicsomos lében kissé széttöredezett betűtészta. Tetején apró zsírcseppek.

Állomány:

A lé jellegének megfelelően sűrűbben folyó, csomómentes.  A tészta puha, szétfőtt.

Illat:

Jellegének megfelelően savanykás-édeskés, kevésbé fűszeres.

Íz:

Túl édes, kevésbé fűszeres, kissé savanykás. Nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • paradicsompüré,
  • vöröshagyma,
  • só,
  • olaj,
  • liszt,
  • kristálycukor,
  • tészta (4 tojásos)

 

Petrezselymes burgonya, pulyka gyros (0,15 kg/adag burgonya, 0,06 kg/adag hús)

Külső megjelenés:

Különböző méretű húskockák, viszonylag nagyobb darabokra vágott petrezselymes krumpli, az alján sok fűszerpaprikától narancssárgára színezett zsíros lé.

Állomány:

A burgonya kellően puha, a hús omlós, puha, de néhány darab kissé mócsingos.

Illat:

Zsíros-hagymás, inkább pöröltre emlékeztető szag.

Íz:

Elnevezéssel nem kellően harmonizáló, kevésbé fűszeres, a hús nem sült, nem pirított, inkább pörköltre emlékeztető ízű.

Részletes összetétel:

  • burgonya,
  • só,
  • olaj,
  • petrezselyem zöld
  • pulykacomb,
  • gyors fűszerkeverék,
  • só,
  • vöröshagyma,
  • olaj

 

Nyári vitaminsaláta (0,05 kg/adag)

Külső megjelenés:

Kevés sárgászöld opálos, híg lében fehérkáposzta csíkok, és néhány hajszálvékony uborka szelet.

Állomány:

Hersegően ropogós, friss.

Illat:

Ecetes, enyhén hagymás.

Íz:

Édeskés-ecetes, kissé jellegtelen, nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • fejeskáposzta,
  • friss uborka,
  • ecet,
  • kristálycukor,
  • só,
  • tv paprika

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 3. vizsgálat - Miskolc - Napraforgó Óvoda

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 3. vizsgálat - Miskolc - Napraforgó Óvoda

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 3. vizsgálat - Miskolc - Napraforgó Óvoda

3. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Napraforgó Óvoda (Miskolc, Gesztenyés u. 18.) 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem megfelelő

 

Menü: Sajtkrémleves zsemlekockával, rozmaringos csirkemell tört burgonyával, joghurtos vitaminsaláta

Mintavétel ideje: 2013. június 11.

Napi adag: 171 adag/ebéd

Főzőkonyha: Avasi Gimnázium főzőkonyha (Miskolc, Klapka Gy. u. 2.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Sajtkrémleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Krémfehér színű, viszonylag híg lében, apró zöldfűszer darabok, barna, sárga füstöltsajt reszelék. Apró fehér pöttyök, tetején fénylő zsírcseppek.

Állomány:

Kissé híg, csomómentes lében, apró, puha sajtreszelék és némi fűszerszemcse.

Illat:

Jellegének megfelelő, sajtos, kellemes, aromás.

Íz:

Kellemes, füstölt sajtos, enyhén fűszeres, nem túl sós, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • trappista sajt,
  • füstölt sajt,
  • sajtmártás,
  • tejföl 20%,
  • liszt,
  • őrölt fehér bors,
  • fokhagyma,
  • tejszín,
  • olaj

 

Zsemlekocka (0,067 kg/adag)

Külső megjelenés:

Fakó, világosbarna, kevésbé pirított, közel azonos méretű kockákra aprított, kb. 1 cm élhosszúságú zsemledarabok.

Állomány:

Kemény, ropogós, száraz, Külseje enyhén zsíros tapintású.

Illat:

Jellegzetesen semleges, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, tiszta, kevésbé pirított.

Részletes összetétel:

Zsemlekocka

 

Rozmaringos csirkemell, vajas tört burgonyával (0,182 kg/adag)

Külső megjelenés:

Különböző méretűre és alakúra aprított, bőr nélküli húsdarabok barnáspirosra sütve, zöldfűszerrel megszórva. A burgonya kisebb-nagyobb szabálytalanra tört darabjai a hús szaftjától többnyire narancspirosra színeződtek. Alján kevés pirosas zsírkiválás látható. Összességében tetszetős.

Állomány:

A hús jól álsült, omlós, puha, rugalmas. A burgonya megfelelő állagú, puha, de nem szétmálló.

Illat:

A sült hús kellemes illata mellett érződik a rozmaring jellegzetes szaga. A burgonya tiszta, enyhén fűszeres.

Íz:

Nincs túlsózva. Jól fűszerezett, a rozmaring íze érződik. A burgonya vajas íze harmonizál a zöldfűszeres csirkesülttel. Ízletes.

Részletes összetétel:

  • csirkemell,
  • friss rozmaring,
  • olaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • burgonya,
  • RAMA margarin,

 

Joghurtos vitaminsaláta (0,04 l/adag)

Külső megjelenés:

Különböző alakúra és nagyságúra, főként csíkokra aprított sárgarépa, fehérkáposzta. Tépett lila és zöldsaláta darabok. kellő mennyiségű, krémfehér színű sűrű öntettel összekeverve. Tetszetős.

Állomány:

A sűrű csomómentes öntet jól bevonja a zöldségeket. A zöldségek frissek, ropogósak.

Illat:

Savanykás, joghurtos, kellemes, tiszta illat.

Íz:

A zöldségek íze jól érvényesül, a joghurt kevésbé fűszeres, nem túl sós. Kellemes, tiszta, harmonikus összhatású.

Részletes összetétel:

  • saláta mix,
  • joghurt-natúr,
  • tejföl  20%,
  • joghurtos saláta öntet

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 2. vizsgálat - Miskolc - Fazekas Általános Iskola

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 2. vizsgálat - Miskolc - Fazekas Általános Iskola

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 2. vizsgálat - Miskolc - Fazekas Általános Iskola

2. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Fazekas Általános Iskola (Miskolc, Fazekas u. 6.) 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem megfelelő

 

Menü: Libaleves csigatésztával, Székelykáposzta, Citromos-mákos szelet

Mintavétel ideje: 2013.május 22.

Napi adag: 254 adag/ebéd

Főzőkonyha: Miskolci Közintézmény - működtető Központ 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Libaleves csigatésztával (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga, kissé opálos lében sok apró csigatészta. Néhány különböző méretű karalábé és sárgarépa hasáb. Elvétve fehérrépa darabok, melynek egy része barnásan elszíneződött. Tetején zsírcseppek. Alján némi fűszerszemcse látható.

Állomány:

A lé hígan folyó. A zöldségek és a tészta kissé túlfőttek. A karalábé néhol fás részeket tartalmaz.

Illat:

Enyhe zöldség és fűszerillat érezhető. Jellegzetes, kissé gyenge.

Íz:

Nem túl sós. Kevésbé aromás, nem kellően jellegzetes.

Részletes összetétel:

  • liba farhát,
  • sárgarépa,
  • gyökér,
  • karalábé,
  • zeller,
  • kelkáposzta,
  • delikát,
  • só,
  • paradicsompüré,
  • vöröshagyma,
  • csigatészta,
  • őrölt feketebors

 

Székelykáposzta (25 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A fűszerpaprikától narancsszínűre színezett sűrű lében látszik a belekevert tejföl is. A káposzta kissé egyenetlenül szeletelt. A vöröses színű füstölthús szalonnás, bőrös részeket tartalmaz. A barnás húskockák többnyire jól tisztítottak. Tetején sok narancs, piros zsírcsepp, alján fűszerszemcsék.

Állomány:

A lé kellően besűrített. A káposzta nincs túlfőzve, kellemesen ropogós. A húsfélék puhák, rugalmasan omlósak.

Illat:

Kellemesen savanykás, fűszeres, káposzta illat érződik. Termékre jellemző.

Íz:

Enyhén sós, kellően fűszeres, savanykás, tartalmas, harmonikus összhatású étel.

Részletes összetétel:

  • Füstölt tarja,
  • fokhagyma,
  • fűszerpaprika,
  • köménymag,
  • olaj,
  • sertéslapocka,
  • só,
  • tejföl,
  • vöröshagyma,
  • savanyú káposzta

 

Citromos - mákos szelet (1 szelet)

Külső megjelenés:

5,5X5,5X2,5 cm-es szabályos kocka alakú szelet. Két mákkal tarkított tésztaréteg között vékony halványsárga krém. Tetején krémmel megkent, citromhéjreszelékkel díszített. Tetszetős.

Állomány:

A piskóta puha, jól lazított. A krém kenhető, lágy, könnyen olvadó.

Illat:

Kellemes, citromos, mákos, aromás, harmonikus illat.

Íz:

Nem túl édes. A mák és a citrom íze jól kiegyenlített. Kellemes, ízletes.

Részletes összetétel:

  • tojás,
  • kristálycukor,
  • liszt,
  • jilkpaszta,
  • sütőpor,
  • krémmargarin,
  • vanília pudingpor,
  • citrom,
  • porcukor,
  • mák

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)