A szeged cimkéjű tartalom.

Csongrád megye - 15. számú vizsgálat - Szeged - Suli Host Kft. Központi Főzőkonyha

Csongrád megye - 15. számú vizsgálat - Szeged - Suli Host Kft. Központi Főzőkonyha

Csongrád megye - 15. számú vizsgálat - Szeged - Suli Host Kft. Központi Főzőkonyha

15. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Suli Host Kft. Központi Főzőkonyha (6724 Szeged, Kenyérgyári u. 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Alföldi leves, sült csirkecomb párolt rizzsel és szerenád salátával

Mintavétel ideje: 2014. szeptember 25.
Napi adag: 1710 adag/ebéd

Főzőkonyha: Suli Host Kft. Központi Főzőkonyha (6724 Szeged, Kenyérgyári u. 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Alföldi leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Vörösesbarna opálos lében különböző méretűre kockázott burgonya, aprózódott sárgarépa és zöldségkockák vannak megfőzve pirított széles metélt tésztával. A tészta különböző fokban van pirítva, színe fehérestől középbarnáig változó. A zöldségek jellegzetes színűek, kevés zsírcsepp van a leves tetején.

Állomány:

Leve közepesen hígan folyó, a zöldség kissé szétfőtt, a burgonya és a tészta jól átfőtt.

Illat:

Pirított tésztára és burgonyára jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Pirított tészta mellett domináló a burgonya íze, fűszeres, minden idegen íztől mentes.

 

Sült csirkecomb (1 darab/adag)

 

Külső megjelenés: Sült csirke felső comb, bőrrel. A bőre barnás-pirosra sült, a hús barnás rózsaszínű.

Állomány:

Jellegzetes, puhára sült.

Illat:

Jellegzetes sült csirke illatú, minden idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, kellemesen fűszerezett, minden idegen íztől mentes.

 

 

Párolt rizs (0,3 liter/adag)

Külső megjelenés: Fűszerszemcsékkel tarkított, tört fehér színű, aprózódott rizs.

Állomány:

Jól átfőtt, csomómentes, töredezett.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, minden idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, minden idegen íztől mentes.

Szerenád saláta (0,1 kg/adag)

Külső megjelenés: Zsülienre vágott sárgarépacsíkok és kockákra, csíkokra vágott jégsaláta van összekeverve kis mennyiségű öntettel A saláta fehér és világoszöld, a sárgarépa jellegzetes narancsos. Vastagabb torzsküllemű salátalevél részek vannak közötte.

Állomány:

Ropogós.

Illat:

Ecetes, majonézes, édeskés, fűszeres, minden idegen szagtól mentes.
Íz: Édeskés, savanykás, majonézes, enyhe jellegzetesen kesernyés íz érezhető némelyik salátadarabkán, minden idegen íztől mentes.
Részletes összetétel/anyaghányad:

Alföldi leves

marhahús leves alap, tisztított burgonya, fagyasztott vöröshagyma, őrölt bors, csemege paprika, só mentes ételízesítő, só, étolaj, lecsó (natúr), fagyasztott sárgarépa, tojásmentes metélttészta, fagyasztott leveszöldség, fagyasztott fokhagyma, petrezselyemzöld, füstölt szalonna

Párolt rizs

rizs „A”, étolaj, só,

fagyasztott vöröshagyma

 

Sült csirkecomb

csirkecomb, csemege paprika, szárnyas fűszerkeverék, só, étolaj, fagyasztott fokhagyma

Szerenád salátakeverék:

szerenád salátakeverék,

joghurtos salátaöntet

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Csongrád megye- 8. vizsgálat - Szeged - Zrínyi Ilona Általános Iskola

Csongrád megye- 8. vizsgálat - Szeged - Zrínyi Ilona Általános Iskola

Csongrád megye- 8. vizsgálat - Szeged - Zrínyi Ilona Általános Iskola

8. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Zrínyi Ilona Általános Iskola (6722 Szeged, Mérey u.3.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Kertész leves, pásztortarhonya sertéshússal, esetes céklasaláta

Mintavétel ideje: 2013. november 7.

Napi adag: 327 adag/ebéd

Főzőkonyha: Suli Host (6724 Szeged, Kenyérgyári út 1.)


Részletes érzékszervi minősítés:

Kertészleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga, enyhén opálos, apró zsírcseppekkel gyöngyöző lében eperlevél tészta, kb. 1x1 cm-es nagyságúra darabolt zöldségfélék és szeletelt kelkáposzta van egybefőzve. A sárgarépa, zöldség, karalábé, zöldborsószemek és kelkáposzta színe jellegzetes.

Állomány:

Összetevői jól átfőttek, a tészta rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, zöldséges, kellemesen fűszerezett, minden íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • só mentes ételízesítő
  • fagyasztott fokhagyma
  • fagyasztott gyökér
  • fagyasztott karalábé
  • kelkáposzta
  • fagyasztott zellerkocka
  • fagyasztott zöldborsó
  • fagyasztott sárgarépa
  • eperkocka tészta
  • fagyasztott vöröshagyma
  • napraforgó étolaj

Pásztortarhonya sertéshússal (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Kézi készítésű, kissé eltérő szemcseméretű, paprikától kissé pirosasra színezett, fűszerszemcsés tarhonya. Benne eltérő méretű sovány hús- és burgonyadarabkák láthatók. A hús belseje jellegzetes barnás rózsaszín.

Állomány:

Jól átfőtt, kellően puha, a tarhonyadarabok néhol lazán összeállnak a burgonyával, melyek enyhe nyomásra szétesők.

Illat:

Kellemesen fűszeres, jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemesen fűszerezett, házias, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • fagyasztott vöröshagyma
  • só mentes ételízesítő
  • csemege paprika
  • lecsó (natúr, 30%)
  • tisztított burgonya
  • tojásmentes tarhonya
  • napraforgó étolaj
  • sertés lapocka

Ecetes céklasaláta

Külső megjelenés:

Közel egyenletes, kb. fél centiméternyi vastagságúra szeletelt cékla kevés lében. Színe élénk lilásbordó.

Állomány:

Kellően puha, jól átfőzött, könnyen átharapható, rugalmas.

Illat:

Céklára jellemző, ecetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Túl édes íz dominál, ecetes, kevésbé harmonikus, hiányzik a fűszerek íze, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

céklasaláta


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Csongrád megye- 6. vizsgálat - Szeged - Bonifert Domonkos Általános Iskola

Csongrád megye- 6. vizsgálat - Szeged - Bonifert Domonkos Általános Iskola

Csongrád megye- 6. vizsgálat - Szeged - Bonifert Domonkos Általános Iskola

6. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bonifert Domonkos Általános Iskola (Szeged, Ortutay u. 3.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT

átlag
feletti

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Zöldborsó leves, tejfölös halpaprikás, orsótészta

Mintavétel ideje: 2013. május 15.

Napi adag: 229 adag/ebéd

Főzőkonyha: SULI-HOST Kft. (Szeged, Kenyérgyári út 1.)


 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsó leves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

 Átlátszó híg lében zöld színű zöldborsószemek, apró kockára vágott zöldségek és eperlevél tészta van egybefőzve. A zöldségek színe jellegzetes, a sárgarépa narancssárgás, a petrezselyemgyökér és a tészta nyersfehér. Tetején petrezselyemzöld darabkák és kevés zsiradék látható.

Állomány:

 A leve híganfolyó, a zöldségek és a tészta kellően átfőttek.

Illat:

 Jellegzetes, kellemes, zöldséges, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 Összetevőkre jellemző, kellemes, nem sós, tiszta, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • fagyasztott sárgarépa,
  • napraforgó étolaj,
  • fagyasztott zöldborsó,
  • őrölt bors,
  • petrezselyem zöld,
  • fagyasztott vöröshagyma,
  • fagyasztott leveszöldség,
  • fagyasztott zeller kocka,
  • só mentes ételízesítő,
  • tojásos eperkocka

Tejfölös halpaprikás, orsótésztával (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

 Orsótészta tetején, kb. 3-4 cm nagyságúra vágott halfilé-darabok láthatók tejfeles-paprikás szósszal készítve. A tészta jellegzetes nyersfehér, a szósz egyenletes színű és fűszereloszlású világos pirosas. A halszeletek színe belül jellegzetes világos nyersfehér.

Állomány:

 A tészta jól átfőtt, rugalmas, a hal puha és omlós, de nem szétmálló, a szósz sűrű és egynemű.

Illat:

 Összetevőire jellemző, halas, enyhén fűszeres, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 Jellegzetes, kellemes, enyhén fűszerezett, nem sós, jóízű, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tojásmentes orsótészta,
  • napraforgó étolaj
  • tejföl (12 %-os9
  • fagyasztott pritamin paprika
  • só mentes ételízesítő
  • csemege paprika
  • vöröshagyma
  • sűrített paradicsom
  • napraforgó étolaj
  • halfilé

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)