Szakmai tartalmak
Szakmai tartalmak
-
Általános tájékoztató anyagok
-
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - tájékoztató füzet
-
Tudnivalók az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
Navigátor - tájékoztató
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
Tájékoztató a RASFF rendszerről
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
Új élelmiszerek - tájékoztató füzet
A kiadvány ingyenesen letölthető innen.
-
-
Állat
-
A farokkurtítás szükségességének megszüntetése
Sertéseknél természetes hajlam a felfedező és táplálékszerző magatartás akkor is, ha kielégítő mennyiségű táplálékot kapnak. Ha ezek a szükségletek nincsenek kielégítve a nagyüzemi tartás során, az káros következménnyel jár. A legelterjedtebb viselkedési probléma a farokrágás megjelenése. Környezeti, tartási és étrendi tényezők széles skáláját sikerült farokrágási kockázatként azonosítani (ingergazdagító anyagok hiánya, nagy állománysűrűség, versengés, nem megfelelő táplálék, gyenge egészségi állapot, mikroklimatikus tényezők, fajta, szociális környezet stb.). Az alábbi szakmai anyag áttekinti a farokrágás kialakulásának leggyakoribb okait, illetve javaslatot tesz a megelőzést illetőn. Segítséget nyújt abban is, hogy a gazdálkodó hogyan kerülheti el a jogszabály által tiltott rutinszerű farokkurtítást a malacoknál. -
WebENAR/WebTER tájékoztató
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
Rövid ismertető a lovak kevésvérűségéről
A kiadvény ingyenesen letölthatő innen. -
Tájékoztató a Nyugat-nílusi vírusról
A kiadvény ingyenesen letölthatő innen.
-
-
Élelmiszer
-
Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához
Az Útmutató célja, hogy ösztönözze a megfelelő higiéniai gyakorlat alkalmazását az étkeztetés, vendéglátás szakágazatban.
Felelős kiadó: Nébih
Felelős kiadó címe: 1024 Budapest Keleti Károly u. 24.
ISSN szám: ISSN 2064-2652
Ingyenesen letölthető az alábbi linken. -
További jó higiéniai gyakorlati útmutatók
A jó higiéniai gyakorlati útmutatók elérhetőek az Agrárminisztérium weboldalán: https://elelmiszerlanc.kormany.hu/jo-higieniai-gyakorlat-utmutatok -
Közétkeztetési szakácsverseny kiadványok
-
Élelmiszerbiztonság
-
Kérdezz-felelek az élelmiszer-adalékanyagokról
-
Botulizmus - a legsúlyosabb ételmérgezés
-
Kérdezz-felelek a Campylobacter okozta megbetegedésekről
-
Jó tanácsok házi disznóvágáshoz
-
Tájékoztató az E-coli fertőzésekről
-
Élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal alapvető szabályai
-
Internetes ételrendelés házhozszállítással
-
Tájékoztató a fagylaltfogyasztás élelmiszebiztonsági vonatkozásairól
-
Élelmiszerbiztonsági jótanácsok fesztiválozóknak
-
Tájékoztató a helyi termelői piacok üzemeltetéséről
-
Tájékoztató a kistermelői élelmiszertermelés, -előállítás és -forgalmazás feltételeiről
-
Kérdezz-felelek a szalmonella okozta megbetegedésekről
-
Kérdezz-felelek a trichinellózisról
-
-
Borászati és alkoholos italok
-
Borászati termékek hatósági kontrolljával kapcsolatos tudnivalók
-
Borhibákról és borbetegségekről
-
Borkiválóságok könyve
-
Pálinka termékek hatósági kontrolljával kapcsolatos tudnivalók
-
Pálinka termékek jelölési útmutatója
-
-
Takarmánybiztonság
-
Tejelő tehén takarmányok aflatoxin-szennyezettségének csökkentési lehetőségei
-
-
-
Növény
-
MGEI
-
Amit a GMO vetőmag ellenőrzésről tudni kell
-
Szaporítóanyagok
-
Az akáctermesztés jövője
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
Az erdészeti génmegőrzés jelene és jövője
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
Erdővagyon és erdőgazdálkodás Magyarországon 2015-ben
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
A fa-csomagolóanyagok kockázatosak!
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
Vetőmag
- A szántóföldi növények vetőmagjáról 2017, 2018
- A kertészeti növények vetőmagjáról 2017, 2018
- A hamisított vetőmag ismérvei
- Vetőmag - 10 kérdés, 10 válasz
-
Amit a növény fajtaelismerésről tudni kell
A kiadvány ingyenesen letölthető innen.
-
-
NTAI
-
Parlagfű
-
Talaj-, termőföld
-
Az integrált termesztés alapelvei
-
-
Szőlő aranyszínű sárgaság fitoplazma
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
A szőlőinket, gyümölcsöseinek, dísznövényeinket fenyegető Xylella fastidiosa baktériumról
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
A zöldségek, gyümölcsök jelöléséről, árusításukhoz szükséges bizonyos kötelezettségekről
A kiadvány ingyenesen letölthető innen. -
A zöldségpalántákról és a dughagymáról
A kiadvány ingyenesen letölthető innen.
-