Webáruház jogsértések

Vissza

Részletes információk

Jogsértő tartalmú weboldal

2020.07.20.
https://www.everest-ayurveda.hu/e-shop/ajurvedikus-egeszsegmegorzo-kurak/gyogyhatasu-immunerosito-kura/virusellenes-gondoskodas ; https://www.everest-ayurveda.hu/e-shop/himalaja-ajurvedikus-teak/rendszerterapia/manjishta
Manjishta Antiviral Immunity, 100 g
Everest Ayurveda s.r.o.

A weboldalon feltüntetett vállalkozás:

Név/vállalkozás: Everest Ayurveda s.r.o.

Név/vállalkozás címe: Bystrá 761/10, Prague 9, 193 00, Csehország

Jogsértés rövid leírása:

A 2 megjelölt weboldalon elhelyezett, azonos megnevezésű termékkel kapcsolatos tájékoztatásban számos nem engedélyezett egészségre vonatkozó állítás jelent meg, gyógyító és betegségmegelőző tulajdonságra utalva. Az állítások szerint –többek között-  a termék (két másik termékkel együtt szedve) hatékony a vírusok elleni támadással, a baktériumokkal és egyéb fertőzésekkel szemben.

Ezen állítások nem felelnek meg az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állításokról szóló 1924/2006/EK rendelet előírásainak, valamint a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet 7. cikk (3) bekezdésében foglaltaknak, miszerint „az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatás (…) nem tulajdoníthat az élelmiszereknek emberi betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utalhat”.

A termék nem rendelkezett OGYÉI notifikációval.

A termék Tinospora cordifolia-t, Tribulus terrestris-t és Withania somnifera-t tartalmaz, melyek az OGYÉI Tudományos Tanácsadó Testülete által élelmiszerekben, étrend-kiegészítőkben alkalmazásra nem javasolt növények listáján tiltott növényi összetevőknek számítanak Magyarországon.

Ellenőrző hatóság: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ÉTbI

Kapcsolódó hír: -