Vissza

Vas megye - 54. számú vizsgálat - Mézeskalács Óvoda - Acsád

Vas megye - 54. számú vizsgálat - Mézeskalács Óvoda - Acsád

Vas megye - 54. számú vizsgálat - Mézeskalács Óvoda - Acsád

Vas megye - 54. számú vizsgálat - Mézeskalács Óvoda - Acsád

54. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Mézeskalács Óvoda Főzőkonyha
(9746 Acsád, Béke utca 58.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,1 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Párolt rizs mexikói vegyeszöldséggel,
Vagdalt szelet


 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. április 18.

Mintavételi alap : 55 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év

Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Acsád Község Önkormányzata

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsom leves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Pirosas- narancssárga színű alaplében törtfehér színű, csillag alakú levestészta, kis mennyiségű zöld fűszernövény darabka. A leves tetején narancssárga színű zsiradék cseppek láthatók.
Állomány: Az alaplé csomómentes, a jellegzetesnél kissé sűrűbb. A levesbetét elpuhult, néhány darab szétfőtt.
Illat: Rántásos illatú, a paradicsomos illat gyengén érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Rántásos ízű, a paradicsom ízét elnyomja. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Párolt rizs mexikói zöldséggel, Vagdalt szelet (8 +8 + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:


Jellegzetesen ívelt alakú vagdalt szelet. Felületén sötétbarna színűre sült vékony kéreg található. A vágásfelületen a hús világosbarna színű, egyenletes méretűre darált, a lazítóanyaggal és a fűszerekkel közel egyenletesen elkevert.
A köretként tálalt párolt rizs törtfehér színű, közel azonos méretű, hosszúkás alakú rizs szemekből áll. Kevés tört szemet és lazán összeállt csomót tartalmaz.
A mexikói vegyes zöldség köret kukorica, borsószemek, zöldbab darabok, sárgarépakockák és piros kaliforniai paprika darabkák keveréke.

Állomány: A vagdalt felső kérge ropogósra sült, belseje kellően átsült, kissé száraz, nehezen rágható részeket nem tartalmaz, rágási maradékod nem ad. A hús lazítóanyaghoz viszonyított aránya kissé kevés.
A rizs jól átfőtt, kissé száraz, az összeállt csomók könnyen szétnyomhatók. A zöldségek a zöldbab kivételével kellően puhák, jellegzetesen rugalmasak. A zöldbab kissé szétfőtt, puha.
Illat: A főtt rizs jellegzetes natúr illatával jól harmonizál a főtt zöldségek illata. A vagdalt jellegzetes sült hús illata gyengén érezhető, kissé üres, fűszerszegény. Idegen szagtól mentes.
Íz: A vagdalt kissé fűszerszegény, íze kevésbé intenzív. A főtt zöldségek íze és a rizsköret jellegzetes gabona íze harmonikus összhatású. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Paradicsom leves
Só 0,1 kg
Bors 0,01 kg
Liszt 0,4 kg
Kristálycukor 0,4 kg
Olaj 0,4 l
Paradicsompüré 2 kg
Vöröshagyma 0,3 kg
Zeller 0,3 kg

Vagdalt szelet
Só 0,1 kg
bors 0,003 kg
Fokhagyma 0,02 kg
Fűszerpaprika 0,03 kg
Olaj 0,25 l
Sertés apróhús 5 kg
Tojás 10 db
Vöröshagyma 0,2 kg
Zsemle 18 db
Zsemlemorzsa 0,2 kg

Párolt rizs
Só 0,04 kg
Olaj 0,3 l
Rizs 6 kg
Vöröshagyma 0,2 kg

Mexikói vegyeszöldség
Só 0,1 kg
Mexikói keverék 15 kg
Olaj 0,4 l
Petrezselyemzöld 0,1 kg
 



 


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!
2019. május 14, kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA
2019. május 13, hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya
2019. május 6, hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba
2019. április 18, csütörtök

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs
2019. március 28, csütörtök

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 53. számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak
2019. március 20, szerda

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 53. számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak