null Tíz éves az EFSA Focal Point hálózata

Tíz éves az EFSA Focal Point hálózata

2018. október 31, szerda

Ebből az alkalomból az EFSA egy interaktív idővonalat készített infógrafikával, melyeken mérföldkövekkel jelölte a Focal Point tevékenységek közül az elmúlt tíz év legfőbb eredményeit.

Az EFSA Focal Point (FP) hálózata 2008-ban jött létre, melynek mind a 28 EU tagállamból, valamint Izlandról és Norvégiából is egy-egy tagja van. A hálózatban megfigyelőként részt vesz Svájc és a csatlakozás előtt álló országok. Az FP-k feladata a tagállamok és az EFSA közötti információ-áramlás segítése, pályázatok előmozdítása, a hálózatok támogatása, valamint az EFSA-ban és a tagállamokban, az élelmiszer- és takarmánybiztonság területén folyó tudományos munka és kockázatbecslési tevékenységek láthatóságának növelése.

További információkhttps://www.efsa.europa.eu/en/press/news/181015

Kép forrása: EFSA


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >