null Komárom-Esztergom megye - 47. számú vizsgálat - Kék Duna Óvoda Főző és Tálalókonyha - Dunaalmás

Komárom-Esztergom megye - 47. számú vizsgálat - Kék Duna Óvoda Főző és Tálalókonyha - Dunaalmás

Komárom-Esztergom megye - 47. számú vizsgálat - Kék Duna Óvoda Főző és Tálalókonyha - Dunaalmás

47. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Kék Duna Óvoda Főző és Tálalókonyha
(2545 Dunaalmás, Csokonai u. 36.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,0 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, Sárgaborsófőzelék csirkepörkölttel

Foto:

Mintavétel ideje: 2019. január 15.

Mintavételi alap : 51 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Étel-Posta Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
(2890 Tata, Bem József utca 20.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás-zöldes opálos lében viszonylag sok, jól tisztítottsárgarépa, fehérrépa, burgonya kocka, zöldborsó valamint hagyma darabok láthatóak. tetején halványsárga zsiradékcseppek és kisebb-nagyobb zöldfűszerdarabok láthatóak.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, csomómentes, jellegének megfelelő. A zöldborsó megfelelően puha, a sárga és fehérrépa túlfőtt, a burgonya szétmálló. Élvezeti értéke kissé csökkent.
Illat: Kevésbé harmonikus, kissé fűszerszegény, a borsó illata dominál, az olajos rántás illata erősen érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kevésbé harmonikus, kissé jellegtelen, fűszerszegény, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sárgaborsófőzelék csirkepörkölttel (2,5 dl -3 dkg/adag)

Külső megjelenés: A főzelék tetszetős megjelenésű, az összetevők aránya megfelelő, a sárgaborsószemek jól felismerhetőek. A pörkölt pirospaprikától narancsos-pirosra színezett, tetején piros zsiradékcseppek láthatók. Kisebb-nagyobb méretű, különböző alakú csirkecombfilé közt néhány kevésbé jól tisztított darab látható. Hagmyadarabok és őrölt borsszemek láthatóak.
Állomány: A főzelék jellemző sűrűségű, egynemű, csomómentes. A sárgaborsószemek kissé kemények, nem kellően főttek át. A pörköltszaft kissé híg, a hús puha, kellően átfőtt, kissé zsíros.
Illat: A főzelék jellegzetes sárgaborsó illatú. Idegen szagtól mentes. A pörkölt kellemesen fűszeres, a köménymag és a pirospaprika illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz:

A főzelék jellegzetes, harmonikus, kellően fűszeres, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Idegen íztől mentes. A pörkölt jellegzetes, harmonikus, kellően fűszerezett. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Zöldségleves:

  • Bors, fekete, őrölt
  • Étolaj
  • Francia alap, mirelit
  • Búzaliszt
  • Friss petrezselyem
  • Só, jódozott
  • Vöröshagyma

 Sárgaborsófőzelék:

  • Bors, fekete, őrölt
  • Babérlevél
  • Étolaj
  • Sáragborsó
  • Búzaliszt
  • Pirospaprika
  • Só, jódozott
  • Vöröshagyma

Csirkepörkölt:

  • Csirkecomb
  • Vöröshagyma
  • Lecsó
  • Étolaj
  • Pirospaprika
  • Só, jódozott
  • Fokhagmya
  • Bors, fekete, őrölt
  • Kömény, őrölt

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >