Vissza

Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ- Erdőtelek

Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ - Erdőtelek

Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ - Erdőtelek

Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ - Erdőtelek

48. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Gondozási Központ Főzőkonyha
(3358 Erdőtelek, Bajcsy Zsilinszky utca 13.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,9 pont

 

 

Menü: Fokhagyma krémleves levesgyönggyel, Burgonyapüré,
Halrudacska, Őszibarack befőtt

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 21.

Mintavételi alap : 355 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: óvodás, felnőtt

Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Erdőtelek Község Önkormányzata

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrém leves, levesgyönggyel (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Krémfehér színű, enyhén zöldes színátmenettel. Zöldfűszerek és apró pici sárgarépa darabok láthatóak a lében.   

Állomány:

Sűrűn folyó, krémes. A levesgyöngy ropogós.       

Illat:

Kellemes fokhagyma illatú, idegen szagtól mentes.   

Íz:

Fokhagyma ízű, harmonikus, telt. Idegen íz nem érezhető rajta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyapüré, Halrudacska (20 + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A burgonyapüré színe törtfehér, haványsárga színátmenettel. A halrudacska aranysárga színű, a panír teljesen befedi a hal felületét. Téglalap alakúra formázott.

Állomány:

A burgonyapüré krémes állagú, homogén, csomómentes. A halrudacska: puha, átfött, húspépre jellemző, rugalmas. A panír vastagsága megfelelő.

Illat:

A hal illata dominál, tiszta, telt, harmonikus. Idegen szagtól mentes. 

Íz:

Burgonyapüré: kellemes burgonya ízű. Halrúd: Tiszta sült hal íz.Idegen íztől mentes.                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Őszibarack befőtt

Külső megjelenés:

Felezett őszibarack, narancssárga színű. Ép darab, hámozott, tetszetős.

Állomány:

Puha de nem széteső, szájban roppanós, jól rágható.

Illat:

Őszibarack illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Termékre jellemző íz, kellemes, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Fokhagyma krémleves
Fokhagymakrém 0,2 kg
Olaj 0,3 l
Rama margarin 0,2 kg
Rama Főzőkrém 1,2 l
Fehérbors őrölt 0,006 kg
Só 0,097 kg
Delikát sómentes 0,194 kg
Tej 1,5% 1,9 l

Burgonyapüré
Burgonya 19 kg
Só 0,048 kg
Rama margarin 0,7 kg
Tej 1,5 % 3,2 l
Halrudacska 6,8 kg
Őszibarack befőtt 14,6 kg


 



 


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!
2019. május 14, kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA
2019. május 13, hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya
2019. május 6, hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba
2019. április 18, csütörtök

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs
2019. március 28, csütörtök

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 53. számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak
2019. március 20, szerda

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 53. számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak