null Halgazdaságok regisztrációja - regisztrációs lap

Halgazdaságok regisztrációja - regisztrációs lap

Halgazdaságok regisztrációja - regisztrációs lap

A tenyésztett víziállatokra és az azokból származó termékekre vonatkozó állat-egészségügyi követelményekről és a víziállatokban előforduló egyes betegségek megelőzéséről és az azok elleni védekezésről szóló 2006/88/EK tanácsi irányelv 6. cikke alapján a víziállat tenyésztő vállalkozásokat a hatóság köteles nyilvántartásba venni és azt a nyilvánosság számára elérhetővé tenni. A regisztrációt a mellékelt formanyomtatványon kell megtenni.

A víziállat-tenyésztő vállalkozások regisztrációs lapjának kitöltését a hatóság végzi. A regisztrált víziállat-tenyésztő vállalkozások listája a http://portal.nebih.gov.hu/-/a-2006-88-ek-iranyelv-59-cikke-szerint-eloirt-informaciok-magyarorszagi-halastavakrol oldalon található.

A regisztráció alól kizárólag a bérhorgászati területek (olyan mesterséges tavak vagy egyéb létesítmények vagy ilyen tevékenységet folytató halgazdálkodási vízterületek, amelyben a tenyésztett víziállat populációt állománypótlással tartják fenn kizárólag szabadidős horgászat céljából) mentesülnek.

Letölthető nyomtatvány és kapcsolódó anyagok
Regisztrációs lap víziállat-tenyésztő vállalkozások számára (doc)
Útmutató a regisztrációs lap kitöltéséhez (doc)
Kitöltési minta pontyot tartó gazdaságok számára (doc)


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >