null Halgazdaságok regisztrációja - regisztrációs lap

Halgazdaságok regisztrációja - regisztrációs lap

Halgazdaságok regisztrációja - regisztrációs lap

A tenyésztett víziállatokra és az azokból származó termékekre vonatkozó állat-egészségügyi követelményekről és a víziállatokban előforduló egyes betegségek megelőzéséről és az azok elleni védekezésről szóló 2006/88/EK tanácsi irányelv 6. cikke alapján a víziállat tenyésztő vállalkozásokat a hatóság köteles nyilvántartásba venni és azt a nyilvánosság számára elérhetővé tenni. A regisztrációt a mellékelt formanyomtatványon kell megtenni.

A víziállat-tenyésztő vállalkozások regisztrációs lapjának kitöltését a hatóság végzi. A regisztrált víziállat-tenyésztő vállalkozások listája a http://portal.nebih.gov.hu/-/a-2006-88-ek-iranyelv-59-cikke-szerint-eloirt-informaciok-magyarorszagi-halastavakrol oldalon található.

A regisztráció alól kizárólag a bérhorgászati területek (olyan mesterséges tavak vagy egyéb létesítmények vagy ilyen tevékenységet folytató halgazdálkodási vízterületek, amelyben a tenyésztett víziállat populációt állománypótlással tartják fenn kizárólag szabadidős horgászat céljából) mentesülnek.

Letölthető nyomtatvány és kapcsolódó anyagok
Regisztrációs lap víziállat-tenyésztő vállalkozások számára (doc)
Útmutató a regisztrációs lap kitöltéséhez (doc)
Kitöltési minta pontyot tartó gazdaságok számára (doc)


Friss hírek

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih
2020. október 21, szerda

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih

1551 db igazolatlan származású szőlő- és gyümölcsoltványt foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a 2020. október 11-én és 18-án tartott országos szaporítóanyagellenőrzési akció során. A hatósági zár alá vont oltványok – összesen 12 szőlőfajta (558 db) és 10 gyümölcsfaj (993 db) – együttes piaci értéke meghaladja az egymillió forintot.

Tovább >

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih
2020. október 20, kedd

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat tártak fel egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei október első napjaiban. A vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az ellenőrök az ott tapasztalt általános takarítatlanság, továbbá a nem nyomonkövethető, valamint lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt.

Tovább >