null Halgazdaságok regisztrációja - regisztrációs lap

Halgazdaságok regisztrációja - regisztrációs lap

A tenyésztett víziállatokra és az azokból származó termékekre vonatkozó állat-egészségügyi követelményekről és a víziállatokban előforduló egyes betegségek megelőzéséről és az azok elleni védekezésről szóló 2006/88/EK tanácsi irányelv 6. cikke alapján a víziállat tenyésztő vállalkozásokat a hatóság köteles nyilvántartásba venni és azt a nyilvánosság számára elérhetővé tenni. A regisztrációt a mellékelt formanyomtatványon kell megtenni.

A víziállat-tenyésztő vállalkozások regisztrációs lapjának kitöltését a hatóság végzi. A regisztrált víziállat-tenyésztő vállalkozások listája a http://portal.nebih.gov.hu/-/a-2006-88-ek-iranyelv-59-cikke-szerint-eloirt-informaciok-magyarorszagi-halastavakrol oldalon található.

A regisztráció alól kizárólag a bérhorgászati területek (olyan mesterséges tavak vagy egyéb létesítmények vagy ilyen tevékenységet folytató halgazdálkodási vízterületek, amelyben a tenyésztett víziállat populációt állománypótlással tartják fenn kizárólag szabadidős horgászat céljából) mentesülnek.

Letölthető nyomtatvány és kapcsolódó anyagok
Regisztrációs lap víziállat-tenyésztő vállalkozások számára (doc)
Útmutató a regisztrációs lap kitöltéséhez (doc)
Kitöltési minta pontyot tartó gazdaságok számára (doc)


Friss hírek

2023. január 19, csütörtök

Gümőkórt mutattak ki két Somogy vármegyei szarvasmarha-állományban

2023 elején két Somogy vármegyei szarvasmarha telepen is gümőkór-fertőzöttség igazolt a Nébih laboratóriuma. Az állatok tüneteket nem mutattak, a fertőzöttségre az éves ellenőrző vizsgálatok derítettek fényt. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság az érintett telepeken – visszavonásig – forgalmi korlátozást rendelt el. Legeltetett húsmarha-állományokról lévén szó nagy az esélye annak, hogy a szarvasmarhák vadállatoktól fertőződtek meg, a járványügyi nyomozás azonban még folyamatban van.

Tovább >

2023. január 17, kedd

A „148-as rendelettel” kapcsolatos tudnivalók

A „148-as rendelet”* célja az állatállományokat veszélyeztető egyes állatbetegségek felszámolása, figyelemmel kísérése, valamint a zoonózisok megelőzése. Az igényléshez – az elmúlt évekhez hasonlóan – a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (beleértve az adószámmal rendelkező őstermelőket is) jóváhagyási kérelmet kell benyújtaniuk a területileg illetékes járási hivatalhoz.

Tovább >