null Csongrád megye - 47. számú vizsgálat - Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Szentes

Csongrád megye - 47. számú vizsgálat - Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Szentes

Csongrád megye - 47. számú vizsgálat - Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Szentes

Csongrád megye - 47. számú vizsgálat - Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Szentes

47. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tálalókonyha
(6600 Szentes, Erzsébet tér 1.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,4 pont

 

 

Menü: Lebbencsleves, Paradicsommártás húsgombóccal, Fehér kenyér

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. május 15.

Mintavételi alap : 301adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év, 7-14 év

Főzőkonyha: Gasztro Szentes Kft.
(6600 Szentes, Nagyörvény utca 111.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, pirospaprikától színezett, pirosas-barna színű, felületén arányos mennyiségű zsiradék.
Az alaplében törtfehér burgonyakockák, jellemző színű sárgarépa és zöldpaprika kockák és fodros nagykocka tészta található. Az alaplé alján bőséges mennyiségű feketés fűszerszemcse látható.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, a tészta rugalmas, nem túlfőtt.
Illat: Elnevezéssel összhangban álló, pirított tészta illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Elnevezéssel összhangban álló, telt, de a kelleténél sósabb. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsommártás húsgombóccal (3 dl + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés: Egy darab 7cm átmérőjű gombóc, aminek a felületén fekete fűszerszemcsék, csontfehér rizsszemek és világos barnás darálthús szemcsék láthatók.
A gombócban a hús és a rizs aránya nem megfelelő, a rizs nagyobb mennyiségben van. A szósz narancsos-pirosas színű, fényes, felületén kevés zsiradék látható.
Állomány: A szósz megfelelően sűrű, csomómentes. A hús jól átfőtt, a rizs megfelelően puha, a gombóc nem széteső.
Illat: Jellegzetes, édes savanykás, a paradicsom illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: Aromás, paradicsomos, a gombóc kissé jellegtelen. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fehér kenyér

Külső megjelenés: Egy darab félbe vágott, formában sült kenyérszelet, mely 12x15x1,5cm nagyságú. A héj matt felületű, aranybarna, a bélzet csontfehér színű.
Állomány: Jól átsült, rugalmas, csomómentes, közel egyenletesen lazított.
Illat: Termékre jellemző, harmonikus, aromás. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, harmonikus, a só használata megfelelő.


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Lebbencsleves
Só 0,03 kg
Fűszerpaprika 0,082 kg
Lecsó natúr 0,815 kg
Burgonya 4,8 kg
Petrezselymzöld 0,16 kg
Füsölt kenyérszalonna 0,24 kg
Durum tészta, levesbetét 1,6 kg
Petrezselymgyökér, mirelit 4,8 kg
Sárgarépa kocka mirelit 4,8 kg
Zellergumó 0,4 kg
Őrölt bors 0,016 kg

Húsgombóc
Rizs 2,9 kg
Tojás 12 db
Só 0,02 kg
Ételízesítő 0,06 kg
Sertéslapocka 6 kg
Őrölt fekete bors 0,012 kg

Paradicsommártás
Sűrített paradicsom 4,8 kg
Kristálycukor 1,2 kg
Olaj 0,24 l
Vöröshagyma 0,6 kg
Zellergumó 0,6 kg
Só 0,024 kg
Liszt 2,5 kg

 



 


Friss hírek

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára
2020. május 27, szerda

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára

A Nébih tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom visszavonása a Dunántúlon és az északi országrészben
2020. május 26, kedd

Tűzgyújtási tilalom visszavonása a Dunántúlon és az északi országrészben

Az elmúlt 48 órában hullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdő és mezőgazdasági területeken, ezért 2020. május 26-tól (kedd) a Dunántúlon és az északi országrészben visszavonásra kerül a tűzgyújtási tilalom.

Tovább >