növény

Veszélyzóna

Általános igazság, hogy az élelmiszer bizalmi termék. Mindennapi vásárlásaink alkalmával bizalmat szavazunk annak a termelőnek,  gyártónak és  forgalmazónak, akinek a termékét megvesszük. Noha Magyarország élelmiszerlánc-biztonsági rendszere magas szintű, kockázatok így is előfordulnak, amit a Nébih folyamatosan kommunikál.

Adatbázisunkban most a leggyakrabban előforduló „veszélyeket” gyűjtöttük össze, hogy az érdeklődők egy helyen, könnyen és mélyebb szinten utánanézhessenek azok hátterének.

A különböző „veszélyek” olyan főkategóriák szerint is szűrhetőek,  hogy például a kémiai vagy a mikrobiológiai szennyezők közé tartoznak.

A listát az újonnan felmerülő kockázatokkal folyamatosan bővítjük, de a portal@nebih.gov.hu e-mail címen javaslatokat, kérdéseket is szívesen fogadunk.

Veszélyzóna

Név
Főkategória
Alkategória
Részletek
Név Főkategória Alkategória Részletek
4-metil-imidazol kémiai technológiai eredetű szennyezőanyagok
3-MCPD (MCPD-k és észtereik) kémiai veszélyek/szennyezőanyagok technológiai eredetű szennyezőanyagok