Termékvisszahívások

Vissza

Részletes információk

2020-04-28
„Boom Boom Extra” növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére
Gyógyszer-hatóanyag tartalom

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) két különböző weboldalon internetes próbavásárlást végzett a „Boom Boom Extra” megnevezésű étrend-kiegészítő kapszulából. A laboratóriumi vizsgálat Avanafil gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki a Kínából származó, termékekből. Az étrend-kiegészítő terápiás mennyiségben tartalmaz Avanafilt, így a termék komoly egészségkárosodási kockázatot jelent. A veszély elhárítása érdekében a Nébih minőségmegőrzési időre tekintet nélkül termékvisszahívást és forgalomból kivonást rendelt el.

A termék azonosító adatai:

  • A termék megnevezése: „Boom Boom Extra” növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére
  • Származási ország: Kína
  • Kiszerelés: 2 kapszula/doboz
  • Jelölésen szereplő forgalmazó: PEROME S.R.O.,  943 01 Stúrovo, Hlavná 22.

A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék egészségre ártalmas lehet, ezért a fogyasztása kerülendő. Amennyiben a fenti készítmény forgalmazását észlelik, a lakosság egészségének védelme és a gyors hatósági intézkedések érdekében kérjük jelezzék azt a Nébih ZöldSzámán vagy e-mail címén (06-80/263-244, ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu ).

Az Avanafil hatóanyagról

A hatóság által megmintázott termékekben a laboratóriumi vizsgálat Avanafil gyógyszerhatóanyagot mutatott ki, amely az 5-ös típusú ciklikus guanozin-monofoszfát (cGMP) specifikus foszfodiészteráz (PDE5) nagyon szelektív és hatékony gátlója, az erectilis dysfunctio terápiában alkalmazott vegyület. Az étrend-kiegészítők az Európai Unióban érvényes és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszer-hatóanyag élelmiszerben történő felhasználása tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, továbbá az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.