Termékvisszahívások

Vissza

Részletes információk

2020-11-19
Auchan Tuti Tipp szeletelt bacon szalonna, 100 g
Listeria monocytogenes jelenléte

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket alapos hőkezelés nélkül ne fogyasszák el!

Bejelentő Auchan Magyarország Kft.

Termék megnevezése Auchan Tuti Tipp szeletelt bacon szalonna, 100 g

Kép a termékről

Probléma jellege Listeria monocytogenes jelenléte

Gyártó/ Forgalmazó Pápai Hús Kft./Auchan Magyarország Kft.

Minőségmegőrzési idő 31.01.2021.

EAN kód 5999086424822

Intézkedés A forgalmazó termékvisszahívást kezdeményezett.

Vásárlói információ A forgalmazó tájékoztatása szerint a visszavitt termék teljes vételárát – blokk hiányában is – visszatéríti.

A probléma jellegéről bővebben A Listeria monocytogenes baktérium az élelmiszerekben gyakran előfordul, megbetegedést azonban csak nagyobb baktériumszám mellett okoz. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, ezért minden 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer elfogyasztása kockázatos lehet, ha annak összetétele támogatja a baktérium szaporodását. Veszélyt jelenthetnek például az azonnali fogyasztásra kész (ready-to-eat) élelmiszerek; a nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült termékek; a lágysajtok (feta, brie, camembert, stb.); a nyers húst tartalmazó ételek, a húskészítmények; a nyers halak, a füstölt lazac; a nyers zöldségből készült saláták.

A panaszok kialakulásának ideje általában a fogyasztást követő 1 nap és 1 hét közé tehető. A fertőzés jellemző tünetei a láz, hányás, hasmenés, fejfájás. A kialakult betegségnek – főként a várandós nők körében – súlyos következményei lehetnek. Érzékeny csoport a csecsemők, várandós nők, idősek, valamint gyenge immunrendszerű emberek.