Vissza

Részletes információk

Nem
2019.06.17.
„Pertinax 3 in 1” étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére
Gyógyszer-hatóanyag tartalom
Nem

Ismét nem engedélyezett összetevőt, tadalafil gyógyszerhatóanyagot tartalmazó étrend-kiegészítők miatt kellett eljárnia a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereinek. A termék forgalomból történő kivonását minőségmegőrzési időre és gyártási tételazonosítóra tekintet nélkül rendelte el a hatóság, emellett a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítőket visszahívja.

A termék azonosító adatai:

  • A termék megnevezése: „Pertinax 3 in 1 gyógynövényeket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére”
  • Származási ország: Kína
  • Magyar kereskedő: K&K General s.r.o. (21 Imricha, Stúrovo, Szlovákia)
  • Kiszerelés: 4 kapszula/doboz
  • RASFF referenciaszám: 2019.2054

A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék egészségre ártalmas lehet, ezért a fogyasztása kerülendő. A hivatal kéri a vásárlókat, amennyiben a fenti készítmény forgalmazását észlelik, a lakosság egészségének védelme és a gyors hatósági intézkedések érdekében jelezzék azt a Nébih ZöldSzámán vagy e-mail címén (06-80/263-244, ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu).

A tadalafil hatóanyagról

A hatóság által megmintázott termékben a laboratóriumi vizsgálat tadalafil gyógyszerhatóanyagot mutatott ki, amely a foszfodiészteráz-5 enzim (PDE-5) gátló hatása révén az erectilis dysfunctio terápiájában alkalmazott vegyület. Az étrend-kiegészítők az Európai Unióban érvényes és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszer-hatóanyag élelmiszerben történő felhasználása tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, továbbá az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.

Az ügyről további információkat talál a Nébih honlapon