Újabb szintre lépett a Nébih Ügyfélprofil Rendszere

Újabb szintre lépett a Nébih Ügyfélprofil Rendszere

Újabb szintre lépett a Nébih Ügyfélprofil Rendszere
2020. október 29, csütörtök

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ügyfélprofil Rendszerének (ÜPR) folyamatos fejlesztése révén, mostantól már a Rendelkezési Nyilvántartásban tett meghatalmazással is lehetséges az ügyintézés az ÜPR-ben. Újításunk célja, hogy biztosítsuk ügyfeleinknek a még inkább felhasználóbarát, kényelmes, egyszerű és gyors elektronikus ügyintézés lehetőségét.

A Nébih ügyfelei számára régóta az Ügyfélprofil Rendszer (ÜPR) teszi lehetővé az elektronikus ügyintézést. A felület módot nyújt az elektronikus ügyindításra, a meghatalmazás-készítésre, valamint a Nébih nyilvántartásában szereplő adatok megtekintésére.

Az ÜPR ügykatalógusából kiválasztott ügyeket saját jogon, meghatalmazottként vagy cégképviselet alapján lehet intézni. A bejelentkezett ügyfél az ÜPR főképernyőjén, a fejlécben található legördülő menüben választhatja ki, hogy kinek a nevében szeretne eljárni.

A Rendelkezési Nyilvántartás (RNY) egy, a Kormány által biztosított szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a meghatalmazásokat, valamint az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó és egyéb rendelkezéseket is elektronikus alapon készítsék el az érintettek. Az RNY-ben készített meghatalmazások és rendelkezések teljes értékűek, hiszen azokat minden államigazgatási szervnek figyelembe kell vennie. 

Az elektronikus ügyintézés gördülékenysége érdekében ezt a fejlesztést a Nébih ÜPR rendszerébe is átültettük, vagyis ezentúl az RNY általános meghatalmazása is alkalmas arra, hogy az ÜPR-en keresztül meghatalmazottként indíthassanak ügyeket. A rendszer az ÜPR-re történő bejelentkezést követően automatikusan rákérdez az általános meghatalmazás meglétére.
 


Friss hírek

Megjelent a Nébih új, aktualizált központi lajstromszámlista kiadványa
2020. október 28, szerda

Megjelent a Nébih új, aktualizált központi lajstromszámlista kiadványa

A de minimis támogatásnak köszönhetően tovább emelkedett a tenyésztő szervezetek által minősített, kiváló teljesítményű, termelésbe állított fiatal tenyészbikák száma. A tenyésztők munkájának segítése érdekében a Nébih aktualizálta a központi lajstromszámlista kiadványt is.

Tovább >

A Nébihnél kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása
2020. október 27, kedd

A Nébihnél kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása

A pályázatok közelgő beadási határidejére való tekintettel felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások igénybevételéhez szükséges az őstermelői jogviszonyuk igazolása. Az e célra szolgáló hatósági bizonyítvány a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih) igényelhető. A termelők a kitöltött kérelmet postai úton vagy személyesen nyújthatják be a hivatalhoz, utóbbi esetben akár az ügyfélfogadási időn kívül is.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)