Jogsértések - élelmiszer

Vissza

Részletes információk

2023.02.21.
TITÁN POWER CLASSIC étrend-kiegészítő 3 kapszula/doboz
(Az Éltv. szerinti felelős vállalkozás felderítése folyamatban van.)

Név/vállalkozás címe: (Az Éltv. szerinti felelős vállalkozás felderítése folyamatban van.)

A jogsértés időpontjában bejegyzett vezető tisztségviselők neve: (Az Éltv. szerinti felelős vállalkozás felderítése folyamatban van.)

Termék: TITÁN POWER CLASSIC étrend-kiegészítő 3 kapszula/doboz

Termék pontos azonosítására alkalmas adatok:  Minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül került elrendelésre a termékek forgalomból való kivonása, a fogyasztóktól való visszahívása, valamint további intézkedésig a forgalomba hozatal megtiltása.

Szabálytalanság rövid leírása: A következő gyógyszerhatóanyagok voltak kimutathatók a termékből: Szildenafil, Tadalafil.
Az OGYÉI szakmai véleménye szerint „a szildenafil és tadalafil a foszfodiészteráz (PDE-5) gátló hatása révén az erectilis dysfunctio terápiájában alkalmazott vegyület”. Az étrend-kiegészítők az Európai Unió és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszer-hatóanyag élelmiszerben történő felhasználása tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg és az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása orvosi rendelvényhez kötött Magyarországon.

A jogsértést megállapító hatóság: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Kapcsolódó hír: -