Jogsértések - élelmiszer

Vissza

Részletes információk

2022.08.19.
étrend-kiegészítő kapszula
PEROME s.r.o.

Név/vállalkozás címe: 943 01 Štúrovo, Hlavná 22.

A jogsértés időpontjában bejegyzett vezető tisztségviselő neve: nincs adat

Termék: GentleManus Növényi kivonatot tartalmazó étrend kiegészítő kapszula férfiak részére Nettó tömeg: 1g (2 kapszula)

Termék pontos azonosítására alkalmas adatok: Minőségmegőrzési időre való  tekintet nélkül került elrendelésre a termékek forgalomból való kivonása, a fogyasztóktól való visszahívása, valamint az ezen megnevezésű termék további behozatala.

Szabálytalanság rövid leírása: A következő gyógyszerhatóanyag volt kimutatható a termékből: Szildenafil.
Az OGYÉI szakmai véleménye szerint „a szildenafil a foszfodiészteráz (PDE-5) gátló hatása révén az erectilis dysfunctio terápiájában alkalmazott vegyület”. Az étrend-kiegészítők az Európai Unió és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszer-hatóanyag élelmiszerben történő felhasználása tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg és az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása orvosi rendelvényhez kötött Magyarországon.

A jogsértést megállapító hatóság: Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Kapcsolódó hír: https://portal.nebih.gov.hu/-/kereskedoi-ongol-veszelyes-hamisitvany-termeket-kuldeni-ajandekba-a-hatosagnak