null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 78. számú vizsgálata - Szolnoki Szolgáltatási SZC Sipos Orbán Szakképző Iskolája és Kollégiuma Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 78. számú vizsgálata - Szolnoki Szolgáltatási SZC Sipos Orbán Szakképző Iskolája és Kollégiuma Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 78. számú vizsgálata - Szolnoki Szolgáltatási SZC Sipos Orbán Szakképző Iskolája és Kollégiuma Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 78. számú vizsgálata - Szolnoki Szolgáltatási SZC Sipos Orbán Szakképző Iskolája és Kollégiuma Tálalókonyha - Szolnok

78. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Szolnoki Szolgáltatási SZC Sipos Orbán Szakképző Iskolája és Kollégiuma Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Szabadság tér 6.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,8 pont

 

 

Menü: Pulykanyak leves, Ferdinánd tekercs

Foto: Fényképfelvétel nem készült

Mintavétel ideje: 2019. március 06.

Mintavételi alap: 59 adag

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

A főzőkonyha neve, címe:
SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Főzőkonyha
(5000 Szolnok, Kaán Károly utca 20.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Pulykanyak leves (481 g/adag)

Külső megjelenés: Átlátszó halványsárga lében közel azonos nagyságú pulykanyak darabok, karfiol, kelbimbó, sárgarépa, fehérrépa, karalábé darabok és cérnametélt látható. A zöldségek jól tisztítottak. Felületén arányos mennyiségű zsírcseppek vannak.
Állomány: A lé hígan folyó. Az összetevők kellően átfőttek.
Illat: Húslevesre jellemző, harmonikus, zöldséges, kellemes. Idegen szagtól mentes.
Íz: Húslevesre jellemző, harmonikus, zöldséges, finom. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

Ferdinánd tekercs (252 g (2 db)/adag)

Külső megjelenés: 2 db aranybarnára sült tekercs alakú kelt tészta, felületén olvadt cukorral.
Állomány: Egyenletesen lazított, csomómentes, jól átsült.
Illat: Édeskés, vanília illatú, kellemes, harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Édeskés, vanília ízű, kellemes, harmonikus, finom. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Anyaghányadnyilvántartás nem érkezett be 


Friss hírek

A „chia mag” (aztékzsályamag) forgalmazásának szabályai
2020. július 3, péntek

A „chia mag” (aztékzsályamag) forgalmazásának szabályai

Az utóbbi évek egyik slágerterméke, a „chia mag” (aztékzsályamag) az Európai Unióban új élelmiszernek (novel food) minősül, ezért kizárólag az új élelmiszerekre vonatkozó előírásoknak megfelelően forgalmazható. Az alábbiakban összefoglaljuk az aztékzsályamag forgalmazásának aktuális speciális feltételeit.

Tovább >

Miért fontos a gyógyszerek ellenőrzése?
2020. június 29, hétfő

Miért fontos a gyógyszerek ellenőrzése?

Az Unió területén csak engedéllyel rendelkező, bizonyítottan jó minőségű, ártalmatlan és hatékony humán és állatgyógyászati készítmények hozhatók forgalomba. A gyógyszerek és vakcinák engedélyezése, gyártásuk, forgalmazásuk és felhasználásuk ellenőrzése szigorú szabályozási keretben történik, amelynek a laboratóriumi vizsgálatok is szerves részét képezik. Az engedélyezés során például szükség lehet a termékminta vizsgálatára és annak igazolására, hogy a termék megfelelő összetételű, illetve a gyártó által alkalmazott ellenőrzési módszerek kielégítőek. A szigorú jogi szabályozás, a jó gyártási, kereskedelmi és felhasználási gyakorlatok mellett is előfordulhat, hogy egy termék szennyeződik. Ilyen esemény volt a közelmúltban az állatgyógyászat területén a fipronillal szennyezett állatgyógyászai termékek okozta méhmérgezés, illetve a humán oldalról a sartan típusú vérnyomáscsökkentők nitrózamin-szennyezettsége. A független laboratórium által végzett vizsgálatok nemcsak a minőségi hibák, hanem a gyógyszerhamisítások felderítésében is elengedhetetlenül fontosak.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)