A közétkeztetés cimkéjű tartalom.

Jó példák és felelősségvállalás a közétkeztetés szereplőitől

Jó példák és felelősségvállalás a közétkeztetés szereplőitől

Jó példák és felelősségvállalás a közétkeztetés szereplőitől
2018. május 17.

„Jó példák és felelősségvállalás a közétkeztetés szereplőitől” címmel rendezett szakmai konferenciát 2018. május 15-én, Budapesten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ). Az eseményt Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy „a színvonalas ellátáshoz fejleszteni szükséges a közétkeztetés infrastrukturális hátterét, ugyanakkor fontos a képzés, a tudásszint emelése is”.

A fölöslegesen nagymértékű élelmiszerpazarlás visszaszorítása, valamint a hatékony és egészségtudatos közétkeztetés megvalósítása jegyében szervezett szakmai konferenciát a Nébih és a VIMOSZ. Az ÖbölHáz Rendezvényközpontban tartott workshopon mintegy 90 fő, a közétkeztetésben érintett szakember vett részt, köztük a kormányzat számos képviselője.

Dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke a konferencia vezérfonalaként felvázolta, miként járul hozzá a hatóság az egészségesebb iskolai étkeztetés és a minőségi közétkeztetés megvalósításához, valamint az élelmiszerhulladék csökkentéséhez.

A szakmai előadások során az érdeklődők megismerkedhettek a hivatal nevéhez köthető „Minőségvezérelt Közétkeztetés Program” eddigi eredményeivel, illetve a jövőben megvalósítandó fejlesztésekkel, amit Zoltai Anna, a Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály vezetője mutatott be. Napirendre került továbbá a Nébih „Maradék nélkül” programja és az idén útjára indított iskolai edukációs program is.

A tanácskozás kiemelt témája volt az ellátás minőségének fejlesztése, amely az Európai Unió iskolai étkeztetési ajánlása (FoodServiceEurope), illetve a magyar kormány család- és gyermekbarát programja révén valósulhat meg. Szó esett továbbá az iskolai étkezésre fordítható idő megnövelésének szükségességéről, a hazai és bioélelmiszerek növekvő arányú felhasználásáról, valamint az egészséges étkezési szokásokat megalapozó szemléletformálás jelentőségéről is.

A rendezvényen vendégként dr. Riccardo Garossi, az olasz oktatási minisztérium mellett működő Iskola és Étel Bizottság elnöke tartott előadást arról, miként tanítják az olasz gyerekeket az egészségesebb étkezésre és az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére.

A konferencia részletes beszámolóját alábbi cikkünkben olvashatják: http://portal.nebih.gov.hu/hu/-/egeszsegesen-felnovo-nemzedek


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

A Kossuth-díjas Csík Zenekar az élelmiszerbiztonságért kampányol
2019. október 18, péntek

A Kossuth-díjas Csík Zenekar az élelmiszerbiztonságért kampányol

Október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat
2019. október 17, csütörtök

Október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat

Több mint 2,2 tonna növényvédő szert foglalt le a Nébih
2019. október 17, csütörtök

Több mint 2,2 tonna növényvédő szert foglalt le a Nébih

Maradék nélkül a fenntarthatóbb élelmiszerfogyasztásért
2019. október 16, szerda

Maradék nélkül a fenntarthatóbb élelmiszerfogyasztásért

A hobbi virágvetőmagokat vizsgált a Nébih
2019. október 14, hétfő

A hobbi virágvetőmagokat vizsgált a Nébih

A hétvégén indulnak a Közétkeztetési Szakácsverseny elődöntői
2019. október 9, szerda

A hétvégén indulnak a Közétkeztetési Szakácsverseny elődöntői

Önkéntes kivonást kezdeményezett a HARIBO
2019. október 9, szerda

Önkéntes kivonást kezdeményezett a HARIBO

Ismét szállítható Szerbiába a friss sertéshús Magyarországról
2019. október 5, szombat

Ismét szállítható Szerbiába a friss sertéshús Magyarországról

Plakátok tájékoztatják a látogatókat a budai erdőkben
2019. október 4, péntek

Plakátok tájékoztatják a látogatókat a budai erdőkben

Széleskörű német kolbászvisszahívás
2019. október 3, csütörtök

Széleskörű német kolbászvisszahívás

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2019. október 1, kedd

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Élelmiszerbiztonsági helyzetkép az Európai Unióban: elkészült a 2018-as RASFF jelentés
2019. szeptember 30, hétfő

Élelmiszerbiztonsági helyzetkép az Európai Unióban: elkészült a 2018-as RASFF jelentés

ASP-t igazolt a Nébih Pest megyében talált vaddisznó hullákban
2019. szeptember 29, vasárnap

ASP-t igazolt a Nébih Pest megyében talált vaddisznó hullákban

Első ízben ítélték oda a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet
2019. szeptember 27, péntek

Első ízben ítélték oda a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet

Hatékonyabb információcserére törekszik a Nébih és a Központi Statisztikai Hivatal
2019. szeptember 26, csütörtök

Hatékonyabb információcserére törekszik a Nébih és a Központi Statisztikai Hivatal

Szorosabb együttműködés kezdődik a Nébih és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület között
2019. szeptember 20, péntek

Szorosabb együttműködés kezdődik a Nébih és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület között