null Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

74. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Általános Iskola Tálalókonyha
(2209 Péteri, Petőfi Sándor utca 27.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,1 pont

 

 

Menü: Rántott leves zsemlekockával, Znaimi tokány bulgurral

Fotó: Nem érkezett be fényképfelvétel

Mintavétel ideje: 2019. március 21.

Mintavételi alap: 92 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves

Főzőkonyha neve, címe: Nem érkezett be adat

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Rántott leves zsemlekockával (2,5 dl /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé barnás narancssárga, tetején fűszerpaprikától pirosra színezett, megfelelő mennyiségű, egyenletesen eloszlatott zsírcsepp, kevés zöldfűszerszemcse látható. Sűrítésből eredő, néhány apró lisztcsomót tartalmaz. A levesbetét különböző méretű és alakú, világosabb illetve sötétebb barnára pirított zsemlekocka.
Állomány: Az alaplé a jellegzetesnél hígabb, kevés, a sűrítésből származó lisztcsomót taratlmaz. A levesbetét kellően pirított, a levesben kellően megpuhult.
Illat: A leves jellegtelen, üres, illatában a köménymag dominál, élvezeti értéke minimálisra csökkent. A levesbetét, natúr, jellegtelen, idegen szagtól mentes.
Íz: jellegtelen, a só ízfokozó hatása nem érvényesül, élvezeti értéke minimálisra csökkent. A levesbetét jellegének megfelelő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Znaimi tokány bulgurral (50 g + 15 dkg /adag)

Külső megjelenés: A köret sárgás-barnás színű, közel azonos méretű, ovális alakú bulgur. Pergős, néhány csomót tartalmaz, mely villával könnyen szétnyomható. A tokány tetszetős megjelenésű. Drappos szürke színű, jellegének megfelelő sűrűségű szaftban, különböző méreűre és alakúra vágott, jól tisztított sertéshús, néhány sárgarépa, fehérrépa és savanyú uborka kocka látható. Kevés fűszerszemcsét tartalmaz.
Állomány: A bulgur egyenletesen átfőtt, jellegzetesen rugalmas, kellően puha. Nem vizes, nem száraz, nem zsíros.
Illat: A bulgur jellegzetes, tiszta gabona illatú. A tokány kellemesen savanykás, fűszeres, harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz:

A bulgur jellegzetes, kellemes, harmonikus, tiszta gabonaíz érezhető. A tokány kissé savanykás, telt, a hús a zöldségek és a fűszerzés együttes íze harmonikus. összességében kellemes, aromás, ízletes. idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Anyaghányadnyilvántartás nem érkezett be.

 


Friss hírek

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!
2020. április 2, csütörtök

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!

A koronavírus járvány bizonyára elgondolkodtatja a konyhakerti kertészkedőket, mit kell másképpen csinálniuk, mint ahogyan szokták. Ebben a rendkívüli helyzetben valóban fontos a veszélyek tudatosítása és elkerülése, ennek érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei csokorba szedtek néhány hasznos tippet a veteményezők és palántázók részére.

Tovább >

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése
2020. március 5, csütörtök

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) és az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) a 2017-2018-as tagállami adatok alapján készített közös jelentése szerint a különböző betegségek kezelésére használt antibiotikumok egyre kevésbé hatékonyak olyan betegségek esetében, melyek emberek és állatok között is terjedhetnek, mint pl. a campylobacteriosis vagy a salmonellosis.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)