Vissza

Fejér megye - 83. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 83. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 83. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 83. számú vizsgálat - Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha - Székesfehérvár

83. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Nemes Nagy Ágnes Diákétterem Főzőkonyha
(8000. Székesfehérvár, Károly János u. 38.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 8,8 pont

 

 

Menü: Köménymagleves pirított zsemlekockával, Gyros sertéscsíkok zöldséges-joghurtos öntettel és főtt burgonyával

Foto:

Mintavétel ideje: 2019. március 19.

Mintavételi alap: 2300 adag

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Hungast Vital Kft.
(1119. Budapest, Fehérvári u. 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Köménymagleves pirított zsemlekockával (4,0 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé halvány narancssárga színű, opálos, felületén apró narancssárga színű, gyöngyöző zsiradékcseppek. Csomómentes, sima, vízszerű alaplé. Láthatók benne apró fekete és piros fűszerszemcsék. A pirított zsemlekocka jellemző színű, nem szétázott, a közel azonos méretű kockák mellett nagy mennyiségben törmelékes. Összességében nem tetszetős megjelenésű, nem étvágygerjesztő.
Állomány: Az alaplé csomómentes, sima, a jellegzetesnél hígabban folyó, vízszerű. A zsemlekocka a levesben megfelelően visszapuhul, de nem szétázott.
Illat: Jellegtelen, üres, rántásos illat dominál. Idegen szagtól mentes. A leves elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban, arra nem jellemző. A zsemlekocka jellemző illatú, idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegtelen, üres, a sűrítőanyag íze dominál. A leves elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban, arra nem jellemző. A zsemlekocka jellemző ízű, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyros sertéscsíkok zöldséges-joghurtos öntettel és főtt burgonyával (37 dkg /adag)

Külső megjelenés: A szaft barnás színű, felületén zsiradékcseppek, benne fekete és piros színű fűszerszemcsék, piros paprikadarabok és hagyma kockák láthatók. A hús szabálytalan alakú, nem azonos méretű, barnás színű, zsíros, nem jól tisztított darabokat tartalmaz. A húsétel elnevezése és a bírált étel megjelenése nincs összhangban. A főtt burgonya  sárga színű, közel egyenletes kockákra darabolt, matt felületű, de nincs kiszáradva. A zöldséges joghurtos öntet tartalmaz csíkokra vágott lilakáposztát és fejeskáposztát, vékony cikkekre vágott kígyóuborkát és jégsaláta darabokat. A lilakáposztán barnás elszíneződések láthatók. A joghurtos öntet a jellegzetesnél hígabb, az összetevőket nem vonja be egyenletesen. A zöldségek összeesettek, fonnyadtak.
Állomány: A hús egyenletesen átfőtt, puha, de zsíros részeket tartalmaz. A sűrítés homogén. A főtt burgonya kellően átfőtt, puha. Az öntet hígan folyó, levet eresztett, a zöldségek enyhén elpuhultak. Összességében az öntet nem friss érzetű, állott, összeesett.
Illat: Paprikás-hagymás, pörköltre emlékeztető tiszta illatú. Idegen szagtól mentes. A húsétel elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban, arra nem jellemző. A főtt burgonya illata jellegzetes, a burgonya semleges illata érezhető. A zöldséges joghurtos öntet illatában a fokhagyma dominál, összességében állott, nem friss illatú.
Íz: Paprikás- hagymás, pörköltre emlékeztető ízű. Idegen íztől mentes. A húsétel elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban, arra nem jellemző. A főtt burgonya jellegzetes ízű, a burgonya íze érezhető. A zöldséges joghurtos öntet ízében a fokhagyma dominál, összességében állott, nem friss ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Köménymagleves pirított zsemlekockával

  • Búzaliszt
  • Só, jódozott
  • Napraforgóolaj
  • Köménymag
  • Pirospaprika, csemege
  • Bors, egész
  • Zöldségleves fűszerkeverék
  • Vöröshagyma kocka, mirelit
  • Vizes zsemle

Gyros sertéscsíkok zöldséges-joghurtos öntettel és főtt burgonyával

  • Só, jódozott
  • Sertéslapocka
  • Pita
  • Csirkemellfilé
  • Petrezselyemzöld, fagyasztott
  • Fokhagyma, tisztitott
  • Kapor, friss csomós
  • Fejeskáposzta, tisztított
  • Kígyóuborka
  • Lilakáposzta, tisztított
  • Fűszerkeverék, Gyros
  • Étkezési kukoricakeményítő
  • Joghurt
  • Jégsaláta
  • Sárgarépa, tisztított
  • Napraforgóolaj

Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Szünetel a mintaátvétel
2019. június 14, péntek

Szünetel a mintaátvétel

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent
2019. május 21, kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!
2019. május 14, kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA
2019. május 13, hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya
2019. május 6, hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba
2019. április 18, csütörtök

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs
2019. március 28, csütörtök

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs