null Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

61. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)


Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha
(2485 Dinnyés, Vörösmarty út 1.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Sárgaborsóleves virslivel, Meggyes nudli

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. június 19.

Napi adag: 20 adag/ebéd

Főzőkonyha:  u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Sárgabrosó leves virslivel (2.5 dl + 5 dkg /adag)

Külső megjelenés: A megfelelően erőteljes, narancssárga színű, opálos alaplében apró pirosas fűszerszemcsék, zöld fűszernövénydarabok, kb.0,5x0,5 cm nagyságú sárgarépa és petrezselyemgyökér kockák, illetve szétnyílt virslikarikák találhatók. A zöldségek jól tisztítottak, az alaplé homogén, felületén apró gyöngyöző zsiradékcseppek láthatók. A levesbetét csipetke alakú halványsárga színű tészta. Az összetevők aránya megfelelő. A sárgaborsó a levesben nem felismerhető. Idegen anyagtól mentes.
Állomány: Az alaplé megfelelően sűrűn folyó, a sűrítés homogén. A zöldségek és a levesbetét kellően átfőttek, puhák. A sárgaborsószemek szétfőttek, nem látható egész szem az alaplében.
Illat: Harmonikus, zöldséges, virslis illat jellemzi. A sárgaborsó illata enyhén érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Megfelelően fűszerezett, a zöldségek és a virsli íze dominál, a sárgaborsó íze enyhén érezhető. Harmonikus, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meggyes nudli (2 dl /adag)

Külső megjelenés: 12 db, 4cm hosszú és 1,5 cm széles, közel egyforma nagyságú, henger alakú nudlik, zsemleszínű zsemlemorzsában megforgatva. Vágási felületén a tészta sárgás színű, belül bordó színű töltelék található.
Állomány: A tészta jól átfőtt, rugalmas, nem ragad. A töltelék egynemű.
Illat: A termékre jellemző, édeskés és pirított zsemlemorzsa illatú, harmonikus. A töltelék a meggyre emlékeztető illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Az ételre jellemző, harmonikus, meggyes, enyhén savanykás, prézlis ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Sárgaborsó leves
Fűszerpaprika
Fokhagyma

Sárgaborsó
Őrölt bors
Vöröshagyma
Sárgarépa
Petrezselyemgyökér

Meggyes nudli mirelit
Zsemlemorzsa
Olaj
Cukor
 


Friss hírek

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!
2020. április 2, csütörtök

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!

A koronavírus járvány bizonyára elgondolkodtatja a konyhakerti kertészkedőket, mit kell másképpen csinálniuk, mint ahogyan szokták. Ebben a rendkívüli helyzetben valóban fontos a veszélyek tudatosítása és elkerülése, ennek érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei csokorba szedtek néhány hasznos tippet a veteményezők és palántázók részére.

Tovább >

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése
2020. március 5, csütörtök

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) és az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) a 2017-2018-as tagállami adatok alapján készített közös jelentése szerint a különböző betegségek kezelésére használt antibiotikumok egyre kevésbé hatékonyak olyan betegségek esetében, melyek emberek és állatok között is terjedhetnek, mint pl. a campylobacteriosis vagy a salmonellosis.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)