null Borsod-Abaúj-Zemplén megye-20 számú vizsgálat- Iskolai-Óvodai Konyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-20 számú vizsgálat- Iskolai-Óvodai Konyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-20 számú vizsgálat- Iskolai-Óvodai Konyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye-20 számú vizsgálat- Iskolai-Óvodai Konyha

20.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Iskolai-Óvodai Konyha (3432 Emőd, Hunyadi út 27-29)

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldborsóleves, Burgonyafőzelék, Sertés vagdalt  

 

Mintavétel ideje: 2016.02.10.

Napi adag: 180adag/ebéd

Főzőkonyha: Városgondnokság Főzőkonyha (3432 Emőd, Hunyadi út 27-29.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (2dl/adag)

Külső megjelenés:

Tiszta,áttetsző sárgás színű lében zöldborsó,burgonya- és karalábékockák,csíkokra vágott fehérrépa, és sárgarépa látható.Színűk jellegüknek megfelelő,a zöldségdarabok nagysága nem egyenletes.Tisztítottságuk megfelelő.A leves felületén apró, narancssárga színű zsírcseppek vannak, a lében bors és pirospaprika fűszerszemcsék találhatóak.A levesben lévő tészta cakkozott szélű, téglalap alakú. Az összetevők aránya megfelelő, tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Jellegzetesen hígan folyó, idegen anyagtól mentes. A zöldségek kellően átfőttek, de a borsó szétmálló, s a fehérrépa egy része fás. A levesbetét jól átfőtt, de csomókban összetapadt.

Illat:

Jellegének megfelelő, harmonikus. A zöldség illata érezhető, a borsó illata dominál. Konzerv illatot nem érezni, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellően ízes, harmonikus, jellegének megfelelő. Idegen íztől mentes.

 

Burgonya főzelék (2dl/adag), Sertés vagdalt (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű opálos főzelék alapban sárgásfehér, nem egyenletes nagyságú, sárga színű burgonyadarabok találhatóak. A sűrítőanyag fehér színű szemcséi nagy darabokban láthatóak.

Fűszerszemcsék, zsírcseppek nem láthatóak.

A fasírt szabályos gömb alakú, aranybarna színű. Felülete prézlivel borított. Vágási felülete világos barnás-szürke, néhol narancs színű foltokkal.

Állomány:

A főzelékalap sima,csomómentes,krémes állagú,kellően sűrű.A burgonya kellően és egyenletesen átfőtt.A fasírt kissé inhomogén:a vágásfelületen kisebb fűszerpaprika és kisebb kenyércsomó látható.Jellegzetesen rugalmas, belseje üreges. Kellően átsült.

Illat:

A főzelék jellegzetes, kissé savanykás illatú, idegen szagtól mentes.

A fasírt kissé jellegtelen, kissé olajos szagú: sem a hús, sem a fűszer illata nem dominál. Fokhagyma illata nem érezhető. Idegen szagtól mentes

Íz:

A főzelék kellemesen savanykás, kissé édeskés ízű. Babérlevél íze érződik rajta. Idegen íztől mentes.

A fasírt íze gyenge, kenyérre emlékeztető. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldborsó leves

Olaj

Vöröshagyma

Karalábé

Gyökér

Sárgarépa

Zöldborsó (konzerv)

Bors őrölt

Delikát-só nélküli

Fűszerpaprika

Só-jódozott

leves betét:száraz tészta, eperlevél

 

Burgonyafőzelék

Olaj

Tejföl 20%

Liszt

Kristálycukor

Burgonya

Vöröshagyma

Babérlevél

Fűszerpaprika

Só-jódozott

 

Sertés vagdalt

Sertés comb

Olaj

Tojás

Zsemle (száraz)

Fokhagymakrém

Vöröshagyma

Bors őrölt

Só-jódozott

 

 

 

 


Friss hírek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2020. április 15, szerda

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei 2020.

Tovább >

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!
2020. április 2, csütörtök

Palántázás a koronavírus járvány idején? Lehetséges!

A koronavírus járvány bizonyára elgondolkodtatja a konyhakerti kertészkedőket, mit kell másképpen csinálniuk, mint ahogyan szokták. Ebben a rendkívüli helyzetben valóban fontos a veszélyek tudatosítása és elkerülése, ennek érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei csokorba szedtek néhány hasznos tippet a veteményezők és palántázók részére.

Tovább >