null Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma

Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma

Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma

41. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha
(9090 Pannonhalma, Petőfi Sándor u. 27.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,4 pont

 

 

Menü: Burgonyaleves, Temesvári tokány tésztakörettel

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 16.

Mintavételi alap : 142 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Pannonhalmi Óvoda Főzőkonyha
(9090 Pannonhalma Szabadság tér 21.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonyaleves (402 g /adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsosra színezett, sűrítést tartalmazó opálos alaplében egyenletes méretűre darabolt sárgásfehér színű burgonyakockák,  narancsos színű, közel egyenletes kockázott sárgarépa, törtfehér színű  gyökérzöldségkockák és egyenletes méretűre aprított zöldfűszerlevelek úsznak. A leves tetején kis méretű narancsos zsiradékcseppek gyöngyöznek. A zöldségek mennyisége és arányuk megfelelő. A levesbetét vajszínű galuskatészta.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű, tartalmas.. A zöldségekés a levesbetét  átfőttek, megfelelő puhaságúak. 

Illat: Az elnevezésre jellemző, harmonikus, paprikás-burgonyás illatú.
Íz:

Telt ízhatású, jellegzetes, harmonikusan fűszerezett, enyhe ételízesítőre emlékeztető íz is érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temesvári tokány tésztakörettel ( 326 g + 232 g /adag)

Külső megjelenés:

Vajszínű fényes felületű szarvacskatészta a köret. A tejterméket tartalmazó, pirospaprikától narancsosra színezett szaftban 3-4 cm hosszú vajszínű zöldbabcsíkok, feketeborsszemcsék és  drappos-szürkés, a szafttal egyenletesen bevont nem tokány formára, hanem kockára vágott hús (2x2 cm) és piros színű paprikadarabok láthatók. Tetején narancsos zsiradékcseppek vannak.

Állomány: A tészta jól átfőtt. A szaft megfelelő sűrűségű, a hús egyenletesen főtt át, de néhol zsíros, a zöldbab puhára főtt.
Illat: A kitálalt étel harmonikus, fűszeres illatú.
Íz:

A tokány harmonikusan fűszerezett, telt ízű a tészta jellemző, tiszta ízű. Ízletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Az anyaghányad-nyilvántartás technikai okok miatt nem feltölthető.


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >