Győr-Moson-Sopron megye - 38. számú vizsgálat -Veszprémvarsány Zsibolya Kft. Főzőkonyha - Veszprémvarsány
Győr-Moson-Sopron megye - 38. számú vizsgálat -Veszprémvarsány Zsibolya Kft. Főzőkonyha
- Veszprémvarsány
38. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Veszprémvarsány Zsibolya Kft. Főzőkonyha
(8438 Veszprémvarsány, Iskola utca 16.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 11,7 pont |
Menü: Vajgaluskaleves, Rakott burgonya, Csemege uborka
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. május 09.
Mintavételi alap : 74 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetője:
Veszprémvarsány Zsibolya Kft.
(8438 Veszprémvarsány Kossuth utca 44.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Vajgaluskaleves (224 g /adag)
Külső megjelenés: |
Aranysárga színű, áttetsző, alaplében egyenetlen méretűre és alakúra vágott narancssárga színű sárgarépa, és fehér színű gyökérzöldség és feltehetően ételízesítőből származó zöldfűszerdarabok-szemcsék látható. A zöldségek jól tisztítottak. A tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. A levesbetét egyenetlen méretű (1 cm - 4cm) törtfehér színű vajgaluska. Kissé üres hatású. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a zöldségek túlfőttek, a galuska egyenetlenül átfőtt, némelyik kissé kemény, szemcsés érzetű. A zöldségek mennyisége az alapléhez képest kevés. |
Illat: | A leves kissé jellegtelen illatú, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető. |
Íz: |
A leves erősebben borsos ízű, nem jellemző, a galuska lisztes ízű. |
Rakott burgonya ( 180 g /adag)
Külső megjelenés: |
Ömlesztetten tálalt rakott burgonya a második fogás, ami szétcsúszott rétegenként. A sárgás színű, széttöredezett burgonyakarika rétegek között főtt tojásdarabok tejföllel kikeverve, negyedelt krinolinszeletek és feltehetően ételízesítőből származó fűszerszemcsék láthatók. |
Állomány: | A burgonya kissé szétfőtt-töredezett, a tojás túlfőtt, morzsalékos. A krinolin darabok nem egységes méretűek és alakúak, kissé szétfőttek. |
Illat: | Kissé jellegtelen illatú. Nem harmonikus összhatású. |
Íz: |
Jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető íz dominál. |
Csemege uborka ( 1 db - 60 g /adag)
Külső megjelenés: |
1 db kb. 8-10 cm hosszú, 2 cm átmérőjű uborka eltérő kissé, fakó zöld-zöldessárga színű, megfelelően göbös felületű, belseje világosabb színű, egynemű, átérett. |
Állomány: | Külseje roppanós, belseje megfelelően puha, a héja kissé rágós. |
Illat: | Erőteljesen savanyú-ecetes illat dominál. |
Íz: |
Erősen ecetes ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Vajgaluskaleves:
- Sárgarépakocka, mirelit
- Petrezselyemgyökér, mirelit
- Vöröshagyma
- Só, jódozott
- Étolaj
- Tojás
- Knorr delikát só nélkül
- Petrezselyem zöldje
- Rétesliszt
- Bors, őrölt, fekete
- Margarin
- Zellerkocka, mirelit
- Knorr zöldségleves
Rakott burgonya:
- Burgonya
- Tejföl 20%-os
- Tojás
- Vöröshagyma
- Étolaj
- Tej, 15%-os
- Csemegepaprika
- Só, jódozott
- Knorr delikát só nélkül
- Krinolin