null Győr-Moson-Sopron megye - 38. számú vizsgálat -Veszprémvarsány Zsibolya Kft. Főzőkonyha - Veszprémvarsány

Győr-Moson-Sopron megye - 38. számú vizsgálat -Veszprémvarsány Zsibolya Kft. Főzőkonyha - Veszprémvarsány

Győr-Moson-Sopron megye - 38. számú vizsgálat -Veszprémvarsány Zsibolya Kft. Főzőkonyha
- Veszprémvarsány

38. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Veszprémvarsány Zsibolya Kft. Főzőkonyha
(8438 Veszprémvarsány, Iskola utca 16.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,7 pont

 

 

Menü: Vajgaluskaleves, Rakott burgonya, Csemege uborka

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 09.

Mintavételi alap : 74 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetője:
Veszprémvarsány Zsibolya Kft. 
(8438 Veszprémvarsány Kossuth utca 44.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Vajgaluskaleves (224 g /adag)

Külső megjelenés:

Aranysárga színű, áttetsző, alaplében egyenetlen méretűre és alakúra vágott narancssárga színű sárgarépa, és fehér színű  gyökérzöldség és feltehetően ételízesítőből származó zöldfűszerdarabok-szemcsék látható. A zöldségek  jól tisztítottak. A tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. A levesbetét egyenetlen méretű (1 cm - 4cm) törtfehér színű vajgaluska. Kissé üres hatású.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek túlfőttek, a galuska egyenetlenül átfőtt, némelyik kissé kemény, szemcsés érzetű. A zöldségek mennyisége az alapléhez képest kevés.

Illat: A leves kissé jellegtelen illatú, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető.
Íz:

A leves erősebben borsos ízű, nem jellemző, a galuska lisztes ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakott burgonya ( 180 g /adag)

Külső megjelenés:

Ömlesztetten tálalt rakott burgonya a második fogás, ami szétcsúszott rétegenként. A sárgás színű, széttöredezett burgonyakarika rétegek között főtt tojásdarabok tejföllel kikeverve, negyedelt krinolinszeletek és feltehetően ételízesítőből származó fűszerszemcsék láthatók.

Állomány: A burgonya kissé szétfőtt-töredezett, a tojás túlfőtt, morzsalékos. A krinolin darabok nem egységes méretűek és alakúak, kissé szétfőttek.
Illat: Kissé jellegtelen illatú. Nem harmonikus összhatású.
Íz:

Jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető íz dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemege uborka  ( 1 db - 60 g /adag)

Külső megjelenés:

1 db kb. 8-10 cm hosszú, 2 cm átmérőjű uborka eltérő kissé, fakó zöld-zöldessárga színű, megfelelően göbös felületű, belseje világosabb színű, egynemű, átérett.

Állomány: Külseje roppanós, belseje megfelelően puha, a héja kissé rágós.
Illat: Erőteljesen savanyú-ecetes illat dominál.
Íz:

Erősen ecetes ízű.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Vajgaluskaleves:

  • Sárgarépakocka, mirelit
  • Petrezselyemgyökér, mirelit
  • Vöröshagyma
  • Só, jódozott
  • Étolaj
  • Tojás
  • Knorr delikát só nélkül
  • Petrezselyem zöldje
  • Rétesliszt
  • Bors, őrölt, fekete
  • Margarin
  • Zellerkocka, mirelit
  • Knorr zöldségleves

 Rakott burgonya:

  • Burgonya
  • Tejföl 20%-os
  • Tojás
  • Vöröshagyma
  • Étolaj
  • Tej, 15%-os
  • Csemegepaprika
  • Só, jódozott
  • Knorr delikát só nélkül
  • Krinolin

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >