Élelmiszerbiztonság

WHO Egészség Világnap – Élelmiszerbiztonság

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkársága „WHO Egészség Világnap Élelmiszerbiztonság” címmel konferenciát szervezett 2015. április 7-én.

2015. március 6., péntek

Az élelmiszerlánc stratégiai ágazat, az élelmiszerbiztonság nemzetbiztonsági kérdés

Az élelmiszerlánc stratégiai ágazat, az élelmiszerbiztonság nemzetbiztonsági kérdés – ez hangzott el a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán tartott Innovatív Élelmiszerlánc 2015 című rendezvényen, amelyen Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Élelmiszer-feldolgozási Stratégiát mutatta be a jelen lévő több mint 200 élelmiszervállalkozás és szakmai szervezet képviselőinek. Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár a felsőoktatás stratégiai átalakításáról tartott előadást, amelyben részletesen kitért az egyetemek és az élelmiszerlánc vállalkozásainak szorosabb együttműködését ösztönző állami intézkedésekre, amely versenyképesebb gazdaságot és versenyképesebb egyetemi képzést és kutatást eredményezhet.

2015. február 26., csütörtök

Magas nitrát tartalmú zöldségek fogyasztásának kockázata csecsemőknél

36th Session of CCMAS - Working documents

A nyers tej fogyasztás kockázatai

06-80-263-244 − Zöld szám a biztonságos élelmiszerekért

Mikor gondoljunk élelmiszer közvetítette megbetegedésre? (közismert néven ételmérgezésre, ételfertőzésre)

Élelmiszerek okozta megbetegedések megelőzése

ÉTbI különböző előadásainak anyagai

Élelmiszerláncismeretek általános iskolásoknak

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny (OKÉS) - Döntős Receptek

Pálinka termékek

Borászati termékek

Nyári jó tanácsok vásárláshoz, ételkészítéshez

Tejelő tehén takarmányok aflatoxin-szennyezettségének csökkentési lehetőségei

Vásárlási tanácsok húsimádóknak

Magyartermékrendelet 74/2012. (VII.25.) VM rendelet

Kérdezz-felelek az ételmérgezések megelőzéséről

Kérdezz-felelek az élelmiszerláncban előforduló mikotoxinok jelentőségéről

Kérdezz-felelek az élelmiszeradalékanyagokról