2019. április 18., csütörtök

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba

Tavasszal nemcsak a friss zöldségek szezonja indul, hanem megjelennek az erdőn-mezőn gyűjtött finomságok is. A már viszonylag jól ismert és divatos medvehagyma mellett a kucsmagomba is igazi tavaszi különlegességnek számít, bár nem található meg olyan tömegben, mint a medvehagyma. Ha valaki nem biztos magában, akár piacról is beszerezheti, hiszen ott gyűjtött gombát árulni csak előzetes szakellenőri minősítés után és folyamatos felügyelet mellett szabad. Mindemellett – a biztonság kedvéért – vásárláskor ellenőrizzük a gomba mellé kötelezően kihelyezett szakellenőri igazolást!
 

2019. március 12., kedd

Nem állami laboratórium engedélyezése vagy nyilvántartásba vétele

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 33. § a) pontja értelmében az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv az Éltv. végrehajtására kiadott jogszabályban foglaltak szerint engedélyezi és ellenőrzi a nem állami szolgáltató laboratóriumokat, valamint nyilvántartásba veszi és ellenőrzi a nem állami üzemi laboratóriumokat.

2019. március 6., szerda

Elfogadható-e a saját csomagolás használata?

2018. szeptember 11., kedd

A jód élettani jelentősége és túladagolásának kockázatai

2018. március 22., csütörtök

Tropán alkaloidok

2018. március 20., kedd

Az amigdalin

2017. január 24., kedd

Élelmiszer-biztonsági fogalommeghatározások

2016. november 15., kedd

Az érzékszervi vizsgálatok szerepe és jelentősége

2016. szeptember 28., szerda

Az e-kereskedelem előnyei és kockázatai

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények 2016

2016. április 12., kedd

Közlemény ellopott megbízólevélről

Általános tájékoztató az új élelmiszerekről

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények gyűjteménye

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények 2015

Amit az édesítőszerekről tudni kell

Élelmiszerek által közvetített megbetegedések alakulása

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny - Döntős Receptek

Éhezünk és pazarolunk

2015. augusztus 6., csütörtök

NÉBIH kerekasztal a 2015. évi gabonatermés élelmiszerbiztonsági kérdéseiről

Gabonaalapú élelmiszerek fuzárium toxin szennyezettségének csökkentési lehetőségei