null Célvizsgálat (borászati termékek)

Célvizsgálat (borászati termékek)

Célvizsgálat (borászati termékek)

A Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság szabad kapacítása terhére, kérelemre elvégzi a borászati termékek alkotóinak laboratóriumi vizsgálatát.

A borászati hatóság, ügyfél kérelmére elvégzi az 5051. számú nyomtatványon célvizsgálat címén kért paraméterek laboratóriumi vizsgálatát. Csak olyan vizsgálatokat végez a laboratórium, amelyeket az Igazgatóság honlapján megjelenített. A vizsgálatot a termék mintával egyidőben benyújtott, kitöltött 5051. számú kérelem nyomtatványon, a célvizsgálat bejelölésével kell kérni. A vizsgálat díját a kérelemmel egyidőben kell megfizetni.

A szolgaltatás keretében végzett vizsgálatok díját a NÉBIH elnökének 1/2013. Elnöki Utasítás melléklete tartalmazza, ebben az esetben Áfa tartalommal.

A közölt eredmény nem tartalmaz a termékre vonatkozó szakvéleményt.

 

Letölthető nyomtatvány
5051 - Ügyfél kérelmére történő megrendelés adatlapja, egyben mintavételi jegyzőkönyv

Letölthető információs anyag
Kitöltési útmutató Az „5051- Ügyfél kérelmére történő megrendelés adatlapja, egyben mintavételi jegyzőkönyv”  űrlap kitöltéséhez


Friss hírek

A „chia mag” (aztékzsályamag) forgalmazásának szabályai
2020. július 3, péntek

A „chia mag” (aztékzsályamag) forgalmazásának szabályai

Az utóbbi évek egyik slágerterméke, a „chia mag” (aztékzsályamag) az Európai Unióban új élelmiszernek (novel food) minősül, ezért kizárólag az új élelmiszerekre vonatkozó előírásoknak megfelelően forgalmazható. Az alábbiakban összefoglaljuk az aztékzsályamag forgalmazásának aktuális speciális feltételeit.

Tovább >

Hamisított élelmiszereket vont ki a forgalomból a Nébih
2020. június 15, hétfő

Hamisított élelmiszereket vont ki a forgalomból a Nébih

Egy fővárosi, egyebek mellett élelmiszert is árusító üzlet ellenőrzése során számos, jogellenesen meghosszabbított minőségmegőrzési idejű, ezért hamisítottnak minősülő élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Tovább >