null Az EU tagállamaiból származó borok forgalomba hozatala

Az EU tagállamaiból származó borok forgalomba hozatala

Az EU tagállamaiból származó borok forgalomba hozatala

Külföldi borászati termékek magyarországi forgalomba hozatalát, hasonlóan a hazai termékekhez, a borászati hatósághoz benyújtott kérelemmel kell indítani.

Magyarországra kiszerelés ill. további feldolgozás céljából behozott, az EU területén még forgalomba nem hozott, külföldi borászati termékek forgalomba hozatalát Magyarországon, a hazai termékekhez hasonlóan, hatósági eljárás keretében kell kérni a borászati hatóságtól az 5051. számú nyomtatvánnyal.

A forgalomba hozatali engedély kérelmezőjének rendelkeznie kell a borra vonatkozó származási bizonyítvánnyal, amit a tárolás helye szerint illetékes hegybíró állított ki, a NÉBIH által a tételre kiadott igazolás alapján.

A származási bizonyítvány mellett 3 db borminta szükséges, és az igazgatási szolgáltatás díját a kérelemmel egyidejűleg kell megfizetni

 

Letölthető nyomtatvány
5051 - Ügyfél kérelmére történő megrendelés adatlapja, egyben mintavételi jegyzőkönyv

Letölthető információs anyag
Kitöltési útmutató Az „5051- Ügyfél kérelmére történő megrendelés adatlapja, egyben mintavételi jegyzőkönyv”  űrlap kitöltéséhez


Friss hírek

A „chia mag” (aztékzsályamag) forgalmazásának szabályai
2020. július 3, péntek

A „chia mag” (aztékzsályamag) forgalmazásának szabályai

Az utóbbi évek egyik slágerterméke, a „chia mag” (aztékzsályamag) az Európai Unióban új élelmiszernek (novel food) minősül, ezért kizárólag az új élelmiszerekre vonatkozó előírásoknak megfelelően forgalmazható. Az alábbiakban összefoglaljuk az aztékzsályamag forgalmazásának aktuális speciális feltételeit.

Tovább >

Hamisított élelmiszereket vont ki a forgalomból a Nébih
2020. június 15, hétfő

Hamisított élelmiszereket vont ki a forgalomból a Nébih

Egy fővárosi, egyebek mellett élelmiszert is árusító üzlet ellenőrzése során számos, jogellenesen meghosszabbított minőségmegőrzési idejű, ezért hamisítottnak minősülő élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Tovább >