null Augusztus 14-ig meghosszabbítottuk az OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díj nevezési határidejét

Augusztus 14-ig meghosszabbítottuk az OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díj nevezési határidejét

2019. augusztus 2, péntek

Meghosszabbított határidővel augusztus 14-ig még pályázhatnak az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) kiállítói a Nébih „OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díjára".

A Nébih szeretné a közvélemény számára bemutatni az élelmiszerpazarlás visszaszorítására törekvő hazai szervezeteket és jó gyakorlatokat, ezért a pályázaton a legeredményesebb, leginnovatívabb élelmiszer előállítási és kereskedelmi megoldást benyújtó két szervezetet az „Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díjjal” jutalmazza. Az OMÉK kiállítói pályázatukat 2019. augusztus 14-ig adhatják le a maradeknelkul@nebih.gov.hu e-mail címre.

A részletes pályázati kiírás letölthető itt vagy az OMÉK weboldalán.


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >