null Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa

Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa

Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa
2020. február 17, hétfő

Az EU Menü projektnek köszönhetően új adatokkal bővítette az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisát. A frissített adatbázis kilenc további étrendi felmérés adatait tartalmazza, melyeket a következő hat ország jelentette: Ausztria, Belgium, Ciprus, Görögország, Hollandia és Szlovénia.

A felmérések révén új információhoz jutunk az EU Menü projekt által lefedett korcsoportok (csecsemők, totyogók, gyerekek, serdülők, felnőttek, idősek és különleges csoportok) élelmiszer-fogyasztása tekintetében, és most első alkalommal készült statisztika nemek szerinti bontásban is.

Hamarosan a magyarországi élelmiszer-fogyasztási adatgyűjtés is befejeződik, ezt követően a magyar adatok is szerepelni fognak az EFSA adatbázisában. Ez előreláthatólag további néhány hónapot vesz igénybe.

A felmérések eredményei elérhetőek az EFSA honlapján: 

https://www.efsa.europa.eu/en/news/new-surveys-boost-food-consumption-database


Friss hírek

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban
2020. március 6, péntek

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nyilvános konzultációt hirdetett az élelmiszerben előforduló perfluor-alkil anyagok humán-egészségügyi kockázatával kapcsolatos tudományos véleménytervezetére vonatkozóan.

Tovább >

Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál
2020. március 4, szerda

Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál

Az EFSA genetikai manipulációval, rovarokba beültetett, mesterségesen tervezett önző génekkel kapcsolatos tudományos vélemény-tervezetére vonatkozóan nyilvános konzultációt hirdetett.

Tovább >