Jogsértések - élelmiszer (2019-től)

Vissza

Részletes információk

2019.07.19.
étrend-kiegészítő
OutletClub.hu Kft.

Név/vállalkozás címe: 6726 Szeged, Bérkert utca 92/b

A jogsértés időpontjában bejegyzett vezető tisztségviselő neve: ifj. Dobó József

Termék: Makagra Oral Jelly for men, Makagra étrend-kiegészítő férfiak részére (orális zselé férfiak részére)

Termék pontos azonosítására alkalmas adatok: A „Makagra Oral Jelly for men, Makagra étrend-kiegészítő férfiak részére (orális zselé férfiak részére)” megnevezésű termékek

Szabálytalanság rövid leírása

  • Tadalafil gyógyszerhatóanyag volt kimutatható terápiás mennyiségben a termékből.
  • Az összetevők között feltüntetett három legnagyobb mennyiségű komponens, azaz az L-Arginin, az L- karnitin, valamint az L-citrullin nem azonosítható a termékben.
  • A termék dobozán, valamint a termékben elhelyezett egyes adagok kiszerelésének jelölésén az összetevők, valamint azok mennyisége nem azonos.
  • A termék dobozán feltüntetett összetevők között megtalálható a Püspökvirág kivonat (Epimedium extract), valamint a Királydinnye kivonat (Tribulus terrestris extract), a termékben elhelyezett egyes adagok kiszerelésének jelölésén az összetevők között megtalálható a Hypericum perforatum extract (azaz a Közönséges orbáncfű kivonat), melyek szerepelnek a Tudományos Tanácsadó Testület  élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben alkalmazásra nem javasolt növényeit tartalmazó jegyzékében, így nem tekinthetők biztonságosnak.

A Nébih kötelezte a forgalmazót a forgalomban lévő összes terméktétel forgalomból való kivonására és a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívására, valamint megtiltotta a termék forgalomba hozatalát.

Eljáró hatóság: Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Kapcsolódó hír: A Makagra nevű étrend-kiegészítő is fennakadt a Nébih rostáján