Nógrád megye - 66. számú vizsgálat - Galgaguta Manóvár Óvoda Főzőkonyha - Galgaguta Minta Másolat 1

Nógrád megye - 66. számú vizsgálat - Galgaguta Manóvár Óvoda Főzőkonyha - Galgaguta

Nógrád megye - 66. számú vizsgálat - Galgaguta Manóvár Óvoda Főzőkonyha - Galgaguta

66. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Galgaguta Manóvár Óvoda Főzőkonyha
(2686 Galgaguta, Kossuth út 70.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,0 pont

Menü: Májgaluskaleves, Almáskalács, Mandarin

Májgaluskaleves, Almáskalács, Mandarin

Mintavétel ideje: 2021. február 25.

Mintavételi alap : 25 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Galgauta Község Önkormányzata
(2686 Galgaguta, Kossuth út 86.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluskaleves (240 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé sötétebb szürkés-sárga színű, opálos, tetején kellő mennyiségben tartalmaz narancssárga zsiradékcseppeket, sok apró fekete fűszerszemcséket. A zöldségek: hagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller, fajtájukra
jellemző színűek, közel azonos méretűre kockázottak, 1-1 darab kevésbé jól tisztított. A levesbetét apró májgaluska, mennyisége megfelelő, barnás-rózsaszín színűek. A leves alján sok májgaluska és zöldség törmelék-foszlány látható.
Összhatásában kevésbé tetszetős megjelenésű.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, de a sok májgaluska törmeléktől sűrűbb hatású. A zöldségek és a levesbetét kissé túlfőtt, a májgaluska kissé szétmálló, ami rontja a leves élvezeti értékét.
Illat: A leves jellemző illatú, tiszta, de kissé gyenge, a zöldségek és a májgaluska illata enyhén érezhető.
Íz: A leves jellegtelen, íztelen, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. A májgaluska ízében majorannára emlékeztető íz érezhető.

 

Almás kalács (150g/adag)

Külső megjelenés: A második fogásként tálalt 3 db 4,5x5,5 cm nagyságú, 3,5 cm magasságú téglalap alakú sütemény aranybarnára sült, felülete matt, márványos. Metszésfelületén látható, hogy a két törtfehér tésztaréteg között a
töltelék egyenletes vastagságú, de a tésztához képest mennyisége kevés. A töltelék jellemző barnás-sárgás színű, azonos méretűre reszelt alma.
Állomány: A tészta megfelelően átsült, az alsó tésztaréteg a tölteléktől kissé ázott, szalonnás, tömörebb, kevésbé jól lazított. A tészta csomómentes, rugalmas, nem morzsálódó, nem széteső. Az alsó és felső tésztaréteg külső felülete
kissé száraz, nehezebben harapható, a töltelék kifolyik. A töltelékben lévő egyenletes méretűre reszelt alma megfelelően átfőtt, szaftos, puha.
Illat: A bírált étel illata kalácsra kevésbé jellemző, gyenge, aromaszegény. A töltelék illatában a fahéj és alma jól érződik.
Íz: A sütemény tésztája natúr, semleges, kissé íztelen. A töltelék savanykás-édeskés-fahéjas ízű, mennyisége kevés, ezért összességében az étel natúr jellegű, kevésbé karakteres.

 

Mandarin (38 g/adag)

Külső megjelenés: A menüsorhoz kínált gyümölcs egy fél, hámozott mandarin. A gyümölcs megfelelően érett, tiszta, jellemző alakú, narancssárga színű, a gerezdek jól elkülöníthetők.
Állomány: A mandarin megfelelően érett, lédús, rostos, friss érzetű.
Illat:     
Illata jellegtelen, üres, aromaszegény.
Íz:     
A mandarinra jellemző, édeskés-savanykás ízű, de kevésbé intenzív.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Májgombócleves

  • tojás
  • liszt
  • vöröshagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • majoranna
  • jódozott só
  • csirkemáj
  • étolaj
  • panírmorzsa
  • piros fűszerpaprika
  • őrölt bors

Almás kalács

  • tojás
  • búzaliszt
  • jódozott só
  • étolaj
  • élesztő
  • kristálycukor
  • alma
  • tej, 2,8%
  • fahéj

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Pest vármegye - 36. számú vizsgálat - 3. számú konyha - Gödöllő

Pest vármegye - 36. számú vizsgálat - 3. számú konyha - Gödöllő

Pest vármegye - 36. számú vizsgálat - 3. számú konyha - Gödöllő

36. számú vizsgálat (Főzőkonyha és Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
3. számú konyha (főző és tálalókonyha)
(2100 Gödöllő, Petőfi S. utca 10.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,8 pont

Menü: Pásztorleves, Csőben sült karfiol, sertéssült

Pásztorleves, Csőben sült karfiol, sertéssült

Mintavétel ideje: 2022.03.29.

Mintavételi alap : 536 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 12-18 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
KALÓRIA Gödöllői Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft.
(2100 Gödöllő, Szabadság utca 3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Pásztorleves (302 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, fűszerpaprikától narancssárgára színezett, benne viszonylag sok, közel azonos nagyságúra darabolt sárgarépa kocka, fehér gyökérzöldség, burgonya, hagyma és levesbetét láthatók. A levesbetét tarhonyára emlékeztető, nem egyértelműen beazonosítható. A zöldségek jól tisztítottak, 1 darab kelbimbót is tartalmaz. Tetején élénk narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik, kevés zöldfűszer-darabka látható. Egykét sárgarépa széle sötétbarna színű.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő, a zöldségek túlfőttek, kissé szétmállóak, a levesbetét puha, jól rágható, de kissé elpuhult.
Illat: A paprika és a hagyma intenzív illata mellett pirított tészta illat érezhető, nem teljesen harmonikus. A kelbimbó illata domináns.
Íz: A fűszerpaprika és a hagyma íze intenzíven érezhető. A só ízfokozó hatása kissé túlzottan érvényesül. Nem teljesen harmonikus

 

Csőben sült karfiol, sertéssült (382 g +163 g /adag)

Külső megjelenés: Tetszetős, szabályos téglatest alakú étel. A felülete sült, pirult, metszéslapján rétegek nem láthatók, de kellően összesült. A karfiol könnyen felismerhető, jellegzetes, törtfehér rózsákra szedett. Az összetevők aránya megfelelő. Tetején a sajt pirult, alatta besamel-mártásra emlékeztető szósz található. A natúr 2 szelet hús 5 mm vastag, azonos nagyságú, mellette sötétbarna szaft látható, az őrölt kömény és bors jól kivehető. Felületén viszonylag sok zsiradékcseppet tartalmaz, de jól tisztított, nem mócsingos.
Állomány: A karfiol kellően átfőtt, puha, a sajt olvadt, a besamel krémes, csomómentes. A hús rugalmasan puha, jól rágható, a szaft megfelelő sűrűségű.
Illat: A karfiol a sajt, és a besamel illata jól érezhető, natúr jellegű, friss érzetű. A hús fűszeres, sült, intenzív, a karfiollal jól kiegészítik egymást.
Íz: Az étel összetevői harmonikusan kiegészítik egymást. A karfiol-, besamel- és a sajt, a hús intenzíven fűszeres ízével egymást kiegészítve érik el a kívánt ízhatást, harmonikus. A só ízfokozó hatása összességében kellően érvényesül.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Pásztorleves:

  • füstölt kenyérszalonna
  • étolaj
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • delikát
  • Hügli Gulyásleves
  • Száraztészta
  • Lecsó, konzerv
  • vöröshagyma, tisztított, kocka
  • sárgarépa kocka, mirelit
  • gyökér kocka, mirelit
  • zeller kocka, mirelit
  • húsleves zöldség, mirelit
  • fokhagyma mirelit

Csőben sült karfiol

  • tej 1,5%
  • tejföl
  • trappista
  • Ráma margarin kocka
  • liszt BL-55
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • szerecsendió
  • tojás (fertőtéenített, ózonkezelt) M
  • Karfiol, mirelit

Sertéssült:

  • sertés comb
  • étolaj
  • őrölt kömény
  • Hügli Grillfűszer
  • Fokhagyma friss
  • tisztított vöröshagyma kocka

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Baranya vármegye - 35. számú vizsgálat - ÖNKORMÁNYZATI FŐZŐKONYHA - Újpetre

Baranya vármegye - 35. számú vizsgálat - ÖNKORMÁNYZATI FŐZŐKONYHA - Újpetre

Baranya vármegye - 35. számú vizsgálat - ÖNKORMÁNYZATI FŐZŐKONYHA - Újpetre

35. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
ÖNKORMÁNYZATI FŐZŐKONYHA
(7766 Újpetre, Kossuth L. utca 126.)

A menü minősítése:

NEM FELELT MEG 5,6 pont

Menü: Burgonyaleves, Rakott sertészszelet, rizibizi

Burgonyaleves, Rakott sertésszelet, rizibizi

Mintavétel ideje: 2022.05.17.

Mintavételi alap : 490 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
2010-VILLÁNY Kft.
(7773 Villány, Baross Gábor utca 135.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonyaleves (490 g /adag)

Külső megjelenés: Tetszetős megjelenésű leves. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. Eltérő méretű zöldségkockákat tartalmaz, vannak köztük nem megfelelően tísztított darabok is.
Állomány: A lé hígan folyó. A levesbetét (nokedli) kissé idegen, keményebb a többi összetevőnél. A zöldségkockák kissé szétfőttek, viszont a burgonya megfelelő állagú.
Illat: Harmonikus, a zöldségek és fűszerek illata kevésbé érezhető.
Íz: Harmonikus, megfelelően ízesített, de a hagyma kissé kesernyés.

 

Rakott sertészszelet, rizibizi (108 g + 313 g /adag)

Külső megjelenés: A hús egyenletes vastagságú, kissé túlsült. Az egyik adag tetején a barna, kissé száradt májpürében élénkzöld színű idegen anyag szemcséi láthatók. Emiatt a bírálatot nem folytattuk.
Állomány: Nem volt vizsgálva
Illat: Nem volt vizsgálva.
Íz: Nem volt vizsgálva.

 

 


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Nógrád vármegye - 33. számú vizsgálat - Kodály Főzőkonyha - Salgótarján

Nógrád vármegye - 33. számú vizsgálat - Kodály Főzőkonyha - Salgótarján

Nógrád vármegye - 33. számú vizsgálat - Kodály Főzőkonyha - Salgótarján

33. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Kodály Főzőkonyha
(3100 Salgótarján, Mártírok útja 3/a)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,0 pont

Menü: Csontleves, Zöldborsós sertéstokány, rizs köret

Csontleves, Zöldborsós sertéstokány, rizs köret

Mintavétel ideje: 2022.03.24.

Mintavételi alap : 960 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-10 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Szakácstündér Vendéglátó, Szolgáltató és Gazdasági Tanácsadó Kft.
(7400 Kaposvár, Cseri út 4.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (335,3 g/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé világossárga színű, áttetsző, benne viszonylag sok, közel azonos nagyságúra darabolt sárgarépa és fehérgyökér zöldségek láthatók. Apró zöldfűszer darabokat, valamint fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A levesbetét cérnametélt, közel azonos hosszúságúak, mennyisége viszonylag sok, különálló szálakból áll. Tetszetős.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő, a zöldségek kellően átfőttek, a levesbetét puha, jól rágható.
Illat: A zöldségek illata intenzíven érezhető, tiszta, harmonikus, friss érzetű.
Íz: A zöldségek íze intenzív, a fűszerezés megfelelő, a tészta natúr jellegű. A só ízfokozó hatása közel megfelelően érvényesül.

 

Zöldborsós sertéstokány, rizs köret (227 g + 214 g/adag)

Külső megjelenés: A rizs törtfehér színű, néhány pirultabb barnás szemet tartalmaz, felülete matt. Nem pergős, zömében összetapadt, de könnyen szétnyomható csomókat tartalmaz. A tokány sűrű barnás szaftjában, különböző méretű, 4-6 cm-es sertéshús csíkok, némelyik kevésbé jól tisztított és sok zöldborsó található. Tetszetős megjelenésű.
Állomány: A rizs kissé tapadós, de puha, kellően átfőtt, rágáskor kissé száraz érzetű. A szaft sűrű, a zöldborsó kellően átfőtt, a hús puha, jól rágható.
Illat: A rizs natúr jellegű, de kissé égett mellékszag érezhető, kevésbé harmonikus. A tokányban a hús, fűszerezés, paprika illata intenzíven érezhető, a borsó könnyen felismerhető. Tiszta, harmonikus, friss érzetű.
Íz: A rizs natúr ízvilágú, de enyhe égett íz érezhető. A tokány ízében a hús, a zöldborsó és a hagyma jól érezhető. A só ízfokozó hatása közel megfelelően érvényesül, kissé borsos. Összességében nem teljesen harmonikus.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csontleves:

  • karalábékocka, mirelit
  • paszternák kocka, mirelit
  • petrezselyem zöldje, friss
  • tisztított zeller kocka, friss
  • sertés húsos csont
  • jódozott só
  • őrölt feketebors
  • Knorr delikát, sómentes
  • sárgarépa, hasáb, karika, kocka, tartósítószer mentes tisztított

Levesbetét tészta:

  • durum tészta, levesbetét
  • jódozott só

Rizs:

  • étolaj
  • rizs A, lédig
  • jódozott só

Zöldborsós sertéstokány:

  • zöldborsó, I. osztály, mirelit
  • tisztított vöröshagyma, kocka, friss
  • sertés comb, kockázott
  • petrezselyem zöldje, friss
  • étolaj
  • búza finomliszt
  • jódozott só
  • őrölt feketebors

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)

Fejér vármegye - 32. számú vizsgálat - Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola Tálalókonyha - Alcsútdoboz

Fejér vármegye - 32. számú vizsgálat - Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola Tálalókonyha - Alcsútdoboz

Fejér vármegye - 32. számú vizsgálat - Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola Tálalókonyha - Alcsútdoboz

32. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola Tálalókonyha
(8087 Alcsútdoboz, Szabadság utca 105.)

A menü minősítése:

NEM FELELT MEG 7,4 pont

Menü: Palóc leves, Mákos tészta, Őszibarack befőtt (hámozott, felezett, cukrozott lében)

Palóc leves, Mákos tészta, Őszibarack befőtt (hámozott, felezett, cukrozott lében)

Mintavétel ideje: 2022.03.23.

Mintavételi alap : 100 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-10 év (kisiskolás) korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Alcsútdoboz Település Önkormányzata
(8087 Alcsútdoboz, József A. u. 5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Palóc leves (406 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé pirospaprikától narancssárgára színezett, tetején narancssárga színű zsiradékcseppek kellő arányban és mennyiségben. Piros és fekete fűszerszemcséket, valamint zöld színű zöldfűszer darabkákat tartalmaz. A zöldségek -burgonya, zöldbab- beazonosíthatóak, jól tisztítottak, közel azonos nagyságúak és alakúak, színintenzitásuk megfelelően élénk. A hús világosbarna színű, egyenetlen méretűre és formájúra aprított, tartalmaz néhány inas és mócsingos darabot. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, a sűrítés egynemű, sima, csomómentes. A zöldségek egyenletesen és megfelelően átfőttek, kellően puhák. A hús egyenetlenül főtt, a kisebb darabok enyhén túlfőttek, a nagyobb darabok nem elég átpuhultak, kissé kemények, rágósak. Tartalmaz néhány inas és mócsingos darabot is.
Illat: Jellegezetes, telt, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz: Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

Mákos tészta (291,6 g + 68,3 g /adag)

Külső megjelenés: A mák szóratban jelentős mennyiségű növényi eredetű, idegen anyag látható. Az étel undort keltő, az érzészervi bírálat nem lefolytatható.
   

Őszibarack befőtt (hámozott, felezett, cukrozott lében) (250 g/adag)

Külső megjelenés: Egyenetlen méretű, élénk narancssárga színű felezett őszibarack. Jól tisztított, zömmel ép, néhány sérült darabot tartalmaz. A felöntőlé tiszta, átlátszó, kis mennyiségű gyümölcs törmeléket tartalmaz.
Állomány: A felöntőlé jellegzetes sűrűségű, sűrűn folyó, kis mennyiségű gyümölcstörmeléket tartalmaz. A barack megfelelően érett, jellegzetes állagú, lédús.
Illat: A gyümölcsre jellemző, friss, harmonikus, édeskés.
Íz: A gyümölcsre jellemző, harmonikus, édeskés.

Részletes összetétel/anyaghányad :

  • hús (baromfi,sertés,marha)
  • húskészítmény, húskonzervek
  • belsőség, belsőség készítmények
  • hal, halkonzerv
  • tej, savanyított
  • tejtermékek (sajt, túró)
  • egyéb tejkészítmények (tejföl)
  • főzőzsiradék (sertés és baromfizsír)
  • kenőzsiradék (margarin, vaj)
  • cukor, méz
  • liszt
  • kenyérfélék, péksütemények
  • tésztafélék, (száraztészta, mirelit)
  • burgonya
  • zöldségfélék, friss
  • gyümölcsök, friss, mirelit
  • száraz hüvelyes
  • tojás
  • rostos üdítő
  • lekvár
  • olajos magvak
  • egyéb

 


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)