A közétkeztetés cimkéjű tartalom.

Jó példák és felelősségvállalás a közétkeztetés szereplőitől

Jó példák és felelősségvállalás a közétkeztetés szereplőitől

Jó példák és felelősségvállalás a közétkeztetés szereplőitől
2018. május 17.

„Jó példák és felelősségvállalás a közétkeztetés szereplőitől” címmel rendezett szakmai konferenciát 2018. május 15-én, Budapesten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ). Az eseményt Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy „a színvonalas ellátáshoz fejleszteni szükséges a közétkeztetés infrastrukturális hátterét, ugyanakkor fontos a képzés, a tudásszint emelése is”.

A fölöslegesen nagymértékű élelmiszerpazarlás visszaszorítása, valamint a hatékony és egészségtudatos közétkeztetés megvalósítása jegyében szervezett szakmai konferenciát a Nébih és a VIMOSZ. Az ÖbölHáz Rendezvényközpontban tartott workshopon mintegy 90 fő, a közétkeztetésben érintett szakember vett részt, köztük a kormányzat számos képviselője.

Dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke a konferencia vezérfonalaként felvázolta, miként járul hozzá a hatóság az egészségesebb iskolai étkeztetés és a minőségi közétkeztetés megvalósításához, valamint az élelmiszerhulladék csökkentéséhez.

A szakmai előadások során az érdeklődők megismerkedhettek a hivatal nevéhez köthető „Minőségvezérelt Közétkeztetés Program” eddigi eredményeivel, illetve a jövőben megvalósítandó fejlesztésekkel, amit Zoltai Anna, a Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály vezetője mutatott be. Napirendre került továbbá a Nébih „Maradék nélkül” programja és az idén útjára indított iskolai edukációs program is.

A tanácskozás kiemelt témája volt az ellátás minőségének fejlesztése, amely az Európai Unió iskolai étkeztetési ajánlása (FoodServiceEurope), illetve a magyar kormány család- és gyermekbarát programja révén valósulhat meg. Szó esett továbbá az iskolai étkezésre fordítható idő megnövelésének szükségességéről, a hazai és bioélelmiszerek növekvő arányú felhasználásáról, valamint az egészséges étkezési szokásokat megalapozó szemléletformálás jelentőségéről is.

A rendezvényen vendégként dr. Riccardo Garossi, az olasz oktatási minisztérium mellett működő Iskola és Étel Bizottság elnöke tartott előadást arról, miként tanítják az olasz gyerekeket az egészségesebb étkezésre és az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére.

A konferencia részletes beszámolóját alábbi cikkünkben olvashatják: http://portal.nebih.gov.hu/hu/-/egeszsegesen-felnovo-nemzedek


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Megváltoztak a méhtartás regisztrálására vonatkozó előírások
2019. június 25, kedd

Megváltoztak a méhtartás regisztrálására vonatkozó előírások

Szigorodnak az állatszállítás feltételei az extrém hőség miatt
2019. június 21, péntek

Szigorodnak az állatszállítás feltételei az extrém hőség miatt

Tűzgyújtási tilalom visszavonása az alföldi térségben
2019. június 20, csütörtök

Tűzgyújtási tilalom visszavonása az alföldi térségben

Felhívás a bogáncslepke-fertőzöttség felmérésére
2019. június 19, szerda

Felhívás a bogáncslepke-fertőzöttség felmérésére

Ismét időszerű az amerikai szőlőkabóca elleni védekezés
2019. június 19, szerda

Ismét időszerű az amerikai szőlőkabóca elleni védekezés

Újabb étrend-kiegészítőket kellett kivonni a forgalomból
2019. június 17, hétfő

Újabb étrend-kiegészítőket kellett kivonni a forgalomból

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2019. június 13, csütörtök

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Egész szezonban kötelező védekezni a parlagfű ellen
2019. június 13, csütörtök

Egész szezonban kötelező védekezni a parlagfű ellen

Ne hagyj az autóban! – matricakampány újratöltve
2019. június 13, csütörtök

Ne hagyj az autóban! – matricakampány újratöltve

Kiváló minőséget garantáló, kétszintű védjegyrendszer segítheti a vásárlókat a jövőben
2019. június 12, szerda

Kiváló minőséget garantáló, kétszintű védjegyrendszer segítheti a vásárlókat a jövőben

Bejelentéskötelezetté váltak a harminc hektár alatti halastavak is
2019. június 12, szerda

Bejelentéskötelezetté váltak a harminc hektár alatti halastavak is

Akadozhat a ZöldSzám szolgáltatás
2019. június 12, szerda

Akadozhat a ZöldSzám szolgáltatás

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2019. június 11, kedd

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Élelmiszerbiztonság: Magyarországon rend van
2019. június 7, péntek

Élelmiszerbiztonság: Magyarországon rend van

A SafeConsume üzenete az I. Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából
2019. június 7, péntek

A SafeConsume üzenete az I. Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából

Módosult a vetőmag előállításról és forgalmazásról szóló jogszabály
2019. június 6, csütörtök

Módosult a vetőmag előállításról és forgalmazásról szóló jogszabály