2020. május 4., hétfő

Listeria előfordulásának csökkentése fagyasztott zöldségekben

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) értékelte a Listeria szennyeződés közegészségügyi kockázatát olyan fagyasztott zöldségfélék esetében, amelyeket a fagyasztás előtt valamilyen módon hőkezeltek, azaz forráztak, vagy pároltak. Az EFSA arra a következtetésre jutott, hogy a Listeria szennyeződés tekintetében az ilyen termékek fogyasztásával összefüggésbe hozott egészségügyi kockázat kisebb, mint készételek (pl. füstölt hal, hús, kolbász, paté, lágy sajtok) fogyasztása esetében.

2020. március 6., péntek

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nyilvános konzultációt hirdetett az élelmiszerben előforduló perfluor-alkil anyagok humán-egészségügyi kockázatával kapcsolatos tudományos véleménytervezetére vonatkozóan.

2020. március 5., csütörtök

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

2020. március 4., szerda

Génsebészettel kapcsolatos nyilvános konzultáció az EFSA-nál

2020. február 27., csütörtök

Friss információk jelentek meg a több országot érintő Salmonella Enteritidis fertőzésről

2020. február 17., hétfő

Új adatokkal frissült az EFSA élelmiszer-fogyasztási adatbázisa

2020. január 9., csütörtök

Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra

2019. december 19., csütörtök

Karácsonyi menü maradék nélkül

2019. december 17., kedd

Megjelent a legújabb jelentés a zoonózisokról

2019. december 12., csütörtök

Nyilvános konzultáció az ochratoxin A-val kapcsolatban

2019. december 12., csütörtök

Újabb információk a TSE-ről

2019. október 17., csütörtök

Megjelent az EFSA tudományos véleménye a csecsemők hozzátáplálásának elkezdésére alkalmas életkor meghatározásáról

2019. szeptember 12., csütörtök

Frissítette az EFSA az étrendi referenciaértékek adatbázisát

2019. augusztus 1., csütörtök

Növényvédőszer-maradékok az élelmiszerekben – Van ok az aggodalomra?

2019. június 28., péntek

Megjelent az EFSA legújabb növényvédőszer-maradék jelentése

2019. május 21., kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

2019. május 14., kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!

2019. május 13., hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

2019. május 6., hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

2019. április 30., kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság