Kedves Látogató!

 

 

Köszöntöm az első hazai statisztikai erdőleltározást bemutató honlapon.

Az oldalon a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő ötéves felmérés eredményeképpen előállt hatalmas mennyiségű statisztikai adathalmaz érhető el. Emellett ugyancsak megtalálható az országos lefedettségű adatgyűjtés menetének, az adatok feldolgozásának és az eredmények értelmezésének ismertetése is.  

Intézményünkről, az erdőleltározás történetéről és aktuális módszertanáról szintén fellelhető információ, de az erdőleltározás jövőképe, avagy a fontosabbnak ítélt kifejezések szakmai definíciója is megtalálható.

A honlap törzsét az Adatok menüpont képezi, melyen belül az Általános adatok a legfontosabbnak ítélt országos adatsorokat tartalmazzák. A statisztikák többféle területi egység bontásban is rendelkezésre állnak, a speciális igényeket – a széles mozgásteret biztosító –Táblázat összeállítása funkció elégíti ki. A statisztikák használatát, az adatok értelmezését a táblázatos forma mellett számos esetben grafikon is segíti, az adatokhoz való közvetlen hozzáférést pedig excel formátumú export támogatja.

Nehéz lenne néhány bekezdésben összegezni a felkínált lehetőségek tárházát, így csak biztatni tudok mindenkit, hogy ismerje meg alaposabban honlapunkat.

Bízom benne, megéri!

                                                                                                          

                                                       Wisnovszky Károly                                                     

  igazgató

 

A kapcsolódó dokumentumban az eredmények lekérdezéséhez talál segítséget:

Kapcsolódó dokumentumok