EFSA hírek

2021. szeptember 27., hétfő

Nyilvános konzultáció a glifozát tudományos értékelésének jelentéstervezetéről

Az EFSA és az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA) párhuzamos konzultációt kezdett a glifozát tudományos értékelésének jelentéstervezetéről. A konzultációk 60 napig tartanak.

2021. augusztus 2., hétfő

#EUChooseSafeFood: Kampányt indít az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a tudatos élelmiszer-választásról

A megfelelő élelmiszerek beszerzése és az ételkészítés felelősségteljes feladat, akár magunknak főzünk, akár a családnak vagy a barátoknak. Nem elég, ha az étel ízletes, az is fontos, hogy mindig friss legyen, ne tartalmazzon nem kívánatos allergéneket és mind a tárolás, mind a főzés során tartsuk be az élelmiszerbiztonsági szabályokat. Az EU szakemberei azon fáradoznak, hogy a polcokon elérhető élelmiszerek biztonságosak legyenek. Az ő tudományos munkájukra hívja fel a figyelmet az EFSA új #EUChooseSafeFood kampánya, melyet a Nébih is aktívan támogat, s amelynek kiemelt célja, hogy segítse a vásárlókat a megalapozott döntéshozatalban.

2021. július 22., csütörtök

Afrikai sertéspestis kampány: még több országban hívja fel a figyelmet az EFSA

2021. július 15., csütörtök

Csökken az antibiotikumok felhasználása az állatokban

2021. július 2., péntek

Megújul az EFSA Igazgatótanácsa

2021. június 25., péntek

Antibiotikum rezisztencia és az élelmiszer-előállítási környezet: források és ellenőrzési, szabályozási lehetőségek

2021. június 8., kedd

ONE Konferencia 2022

2021. május 17., hétfő

Webinárium a karrier lehetőségekről az EFSA-nál

2021. május 13., csütörtök

Az élelmiszer eredetű fertőzéseket okozó baktériumok rezisztenciaszintje még mindig magas

2021. május 10., hétfő

EFSA értékelés: nem biztonságos a titán-dioxid (E 171) élelmiszer adalékanyagként történő felhasználása