2021. szeptember 27., hétfő Nyilvános konzultáció a glifozát tudományos értékelésének jelentéstervezetéről Az EFSA és az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA) párhuzamos konzultációt kezdett a glifozát tudományos értékelésének jelentéstervezetéről. A konzultációk 60 napig tartanak. Tovább
2021. augusztus 2., hétfő #EUChooseSafeFood: Kampányt indít az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a tudatos élelmiszer-választásról A megfelelő élelmiszerek beszerzése és az ételkészítés felelősségteljes feladat, akár magunknak főzünk, akár a családnak vagy a barátoknak. Nem elég, ha az étel ízletes, az is fontos, hogy mindig friss legyen, ne tartalmazzon nem kívánatos allergéneket és mind a tárolás, mind a főzés során tartsuk be az élelmiszerbiztonsági szabályokat. Az EU szakemberei azon fáradoznak, hogy a polcokon elérhető élelmiszerek biztonságosak legyenek. Az ő tudományos munkájukra hívja fel a figyelmet az EFSA új #EUChooseSafeFood kampánya, melyet a Nébih is aktívan támogat, s amelynek kiemelt célja, hogy segítse a vásárlókat a megalapozott döntéshozatalban. Tovább
2021. július 22., csütörtök Afrikai sertéspestis kampány: még több országban hívja fel a figyelmet az EFSA Tovább
2021. június 25., péntek Antibiotikum rezisztencia és az élelmiszer-előállítási környezet: források és ellenőrzési, szabályozási lehetőségek Tovább
2021. május 13., csütörtök Az élelmiszer eredetű fertőzéseket okozó baktériumok rezisztenciaszintje még mindig magas Tovább
2021. május 10., hétfő EFSA értékelés: nem biztonságos a titán-dioxid (E 171) élelmiszer adalékanyagként történő felhasználása Tovább