Vissza

Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd

Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd

Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd

Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd

43. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha
(7100 Szekszárd, Mátyás király út 5)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,0 pont

 

 

Menü: Daragaluskaleves, halfilé magvas bundában majonézes burgonyával

Foto:

Mintavétel ideje: 2019. március 06.

Mintavételi alap: 305 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves

Főzőkonyha:
PTE KPVK Konyha és Étterem
(7100 Szekszárd, Rákóczi Ferenc utca 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluskaleves (429 g/adag)

Külső megjelenés: Enyhén opálos halványsárga alaplében sárgarépa karikák, kockázott gyökér, karalábé, vöröshagyma, különböző méretű daragaluska és zöldfűszer darabkák láthatók.
Állomány: Az alaplé hígan folyó. A daragaluska nincs átfőve, a zöldségek kissé túlfőttek.
Illat: Intenzív hagyma illatú, nem harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Hagyma íz dominál, nem harmonikus, nem kellően fűszeres.

 

 

 

 

 

 

Halfilé magvas bundában majonézes burgonyával (374g + 90 g /adag)

Külső megjelenés: Hiánytalanul fedett, barnás-drapposra sült bundában jellemző formájú halszeletek. A bunda durvaszemcsés napraforgó, len és szezámmagot tartalmaz.
A köret fehér színű mártásban burgonya szeletek, vöröshagyma csíkok és apró barnás fűszerszemcsék láthatók. A burgonya jól tisztított.
Állomány: A hal kellően átsült, a bunda a vizsgálat idején kissé szívós. A burgonya kellően átfőtt, a hagyma ropogós.
Illat: A hal kissé jellegtelen, sült olajos illatú. A burgonya hagymás, ecetes illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: A hal jellegének megfelelő, de kevésbé fűszeres. A köret intenzív hagymaízű. Összhatásában harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Daragaluskaleves

  • Olaj
  • Fertőtlenített tojás
  • Búzadara
  • Bors, fekete, őrölt
  • Ételízesítő
  • Csontlevespor
  • Fokhagyma, tisztított
  • Vöröshagymakocka, mirelit
  • Gyökérkocka, mirelit
  • Petrezselyemzöld, mirelit
  • Zellerkocka mirelit
  • Sárgarépa karika

Halfilé magvas bundában

  • Pangasius
  • Napraforgó olaj
  • Tojáspor, teljes
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Napraforgómag
  • Lenmag
  • Szezámmag

Majonézes burgonya

  • Tejföl
  • Kristálycukor
  • Bors, fekete, őrölt
  • Majonéz
  • Mustár
  • Burgonyakarika
  • Vöröshagymakarika
  • Citromlé

 


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent
2019. május 21, kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!
2019. május 14, kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA
2019. május 13, hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya
2019. május 6, hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba
2019. április 18, csütörtök

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs
2019. március 28, csütörtök

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha