null Segítség biomassza-termelőknek a tápanyag-gazdálkodási terv elektronikus beküldéséhez

Segítség biomassza-termelőknek a tápanyag-gazdálkodási terv elektronikus beküldéséhez

2022. november 4, péntek

Felhívjuk a biomassza-termelők figyelmét, hogy a tápanyag-gazdálkodási tervet a talajvedelem@nebih.gov.hu e-mail címre kell benyújtaniuk. A terv összeállításához segédlet is elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán.

A biomassza-termelőknek a vonatkozó szabályozás* értelmében tápanyag-gazdálkodási tervet kell benyújtaniuk a Nébih-nek a megújuló energia előállítására szolgáló melléktermékekhez kapcsolódóan. A terv elkészítését és benyújtását támogató kitöltési segédlet az alábbi linken érhető el: https://portal.nebih.gov.hu/-/tajekoztato-a-megujulo-energia-eloallitasahoz-kapcsolodo-tapanyag-gazdalkodasi-terv-benyujtasahoz

A segédlet alapján elkészített tápanyag-gazdálkodási tervet a talajvedelem@nebih.gov.hu e-mail címre kell beküldeni.

Hivatkozott jogszabály:
* 34/2021. (X. 6.) AM rendelet a megújuló energia előállítására szolgáló biomassza fenntartható termesztésére vonatkozó egyes szabályokról

Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >