Vissza

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

56. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Idősek Klubja Központi Konyha
(2251 Tápiószecső, Szabadság tér)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,0 pont

 

 

Menü: Gombakrémleves pirított zsemlekockával, Borsos tokány,
sárgaborsófőzelék, Rozskenyér, Szőlő

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 26.

Mintavételi alap : 235 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 év

Üzemeltető: Idősek Klubja –Pápaszecső Polgármesteri Hivatal
(2251 Tápiószecső, Dózsa György út 38.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gombakrémleves pirított zsemlekockával (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Halványbarna színű, hígan folyó lében apróra turmixolt sötétebb barna gombadarabok, zöldfűszer szemcsék és feltehetően ételízesítőből származó narancsos sárgarépadarabok láthatók. Felülete fényes, zsiradékmentes, benne a tejterméket tartalmazó sűrítőanyagből származó fehér szemcsék találhatók. Az inkább különböző kenyérfélékből származó egyenetlen méretűre vágott különböző színárnyalatúra pirított héjas kenyérkockák alkotják a levesbetétet.
Állomány: A leves a krémlevesekre jellemzőnél kissé hígabb sűrűségű,  a sűrítés csomómentes, sima,  egynemű. A gomba megfelelően átfőtt, megfelelő mennyiségben van jelen. A levesbetét egyenetlenül, némelyik túlpirított, kemény, a levesben nem kellően puhul vissza.
Illat: A sűrítésből származó tejtermékre emlékeztető savanykás illat mellett a gomba illata harmonikusan érződik. A levesbetét pirított kenyérre jellemző, némelyik túlpirított illatú. Idegen illattól mentes.
Íz: A sűrítésből származó tejtermék savanykás íze és a gomba jellegzetes, karakteres íze megfelelően harmonizál egymással. Kissé sós. A levesbetétet állott ízű, kemény, néhol túlpirított ízű, kesernyés.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borsos tokány, sárgaborsófőzelék ( 8 dkg + 2 dl + /adag)

 

Külső megjelenés:

A mustársárga színű, kisebb csomókat és egyneműsített sárgaborsószemeket tartalmazó, pudingszerűen megdermedt állományú főzelékalapban apró pirospaprika fűszerszemcsék láthatók.

A pirospaprikától narancsosra színezett, fekete borszemcséket tartalmazó szaftban különböző méretűre és formájúra darabolt, barnás színű hús található. A főzés során kivált fehérje és apró húsdarabok megfigyelhetők a szószban.
Állomány: A főzelék kocsonyás, nagyon sűrű, összeállt. Homogén, egynemű, a sárgaborsódarabok szemcséi érződnek. A tokányban lévő hús egyenletesen átfőtt, a szaft megfelelő sűrűségű, de kissé zsíros.
Illat: A főzelék jellegzetes illatú, a sárgaborsó illata mellett lisztes illat is érezhető. A tokány enyhén savanykás illatú, karakteres, a fokhagyma és a paradicsom illata dominál.  Idegen illattól mentes.
Íz: A főzelék a termékre jellemző ízű, a fűszerezettség kissé gyenge, a rántás túlzó használata és a főzelék zselés állaga sokat ront élvezeti értékén. A tokány harmonikus ízvilágú, enyhén savanykás, kissé zsíros ízhatású.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozskenyér

Külső megjelenés: A 2 cm vastagságúra vágott kenyérszelet héja összefüggő, egy helyen berepedt, barna színű, arányosan domború, az alsó része szabályos, liszttel megszórt. A bélzet világosabb barna színű. A bélzet a héjtól nem elválló.
Állomány: A bélzet egyenletesen lazított, rugalmas, puha, néhány kisebb lisztcsomót tartalmaz, a rozskenyérre jellemző, héja jól rágható.
Illat: Rozskenyérre jellemző, enyhén savanykás, tiszta gabona illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Rozskenyérre jellemző, tiszta, enyhén savanykás, minden idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra :

Gombakrém leves
Gomba szelet mirelit 4 kg
Gombakrém levespor 0,1 kg
Liszt 0,8 kg
Olaj 0,4 l
Vöröshagyma 0,4 kg
Petrezselyemzöld mirelit 0,1 kg
Bors őrölt 0,02 kg
Só 0,18 kg
Tejföl 12% 1,6 l
Delikát sómentes 0,06 kg

Borsos tokány
Sertés comb 7,5 kg
Olaj 1,2 l
Fokhagyma 0,1 kg
Vöröshagyma 2,2 kg
Őrölt bors 0,02 kg
Paradicsompüré 0,5 kg
Liszt 0,3 kg
Tokányalap 0,15 kg

Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó 5 kg
Só 0,18 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Olaj 0,8 l
Vöröshagyma 0,4 kg
Fűszerpaprika 0,03 kg
Liszt 1,2 kg


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent
2019. május 21, kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!
2019. május 14, kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA
2019. május 13, hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya
2019. május 6, hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba
2019. április 18, csütörtök

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs
2019. március 28, csütörtök

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha