null Módosultak a H5N8 elleni védintézkedések uniós előírásai

Módosultak a H5N8 elleni védintézkedések uniós előírásai

Módosultak a H5N8 elleni védintézkedések uniós előírásai
2020. június 26., péntek

Módosult az Európai Unió H5N8 altípusba tartozó, magas patogenitású madárinfluenzával kapcsolatos védintézkedésekről szóló határozata.

Az EU Hivatalos Lapjában június 18-án megjelent a 2020/798. végrehajtási határozat, ami a magyarországi járvánnyal kapcsolatos speciális, kötelezően alkalmazandó korlátozó intézkedéseket is tartalmaz.

A jogszabály a korlátozások feloldásának legkorábbi lehetséges határidejére új időpontokat fogalmaz meg. Fontos változás, hogy hazánk esetében a védőkörzetekbe történő baromfi-beszállítás általános tilalmáról rendelkezik a határozat.

Kapcsolódó jogszabály:
A Bizottság (EU) 2020/798 végrehajtási határozata
A határozat hatályos változatát az EUR-Lex oldalon olvashatják.

Friss hírek

Tisztítási- és fertőtlenítési útmutató állattartó telepek számára
2021. január 12., kedd

Tisztítási- és fertőtlenítési útmutató állattartó telepek számára

Az állattartó telepeken a tisztítás célja, hogy szabad szemmel láthatóan tiszta legyen minden felület és lehetőleg még a nehezebben hozzáférhető helyeken se legyen szennyeződés. A tisztítást követő fertőtlenítés célja pedig az, hogy utána ne maradjon kórokozó olyan mennyiségben a felületeken, hogy az betegséget vagy termelés csökkenést okozhasson.

Tovább >

Állati melléktermék elektronikus bejelentési rendszer (MR)
2021. január 4., hétfő

Állati melléktermék elektronikus bejelentési rendszer (MR)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a 45/2012/VM rendelet 17. § (2) és (3) bekezdése által előírt éves állati melléktermék jelentésére elektronikus felületet fejlesztett ki.   A korábbi évekhez képest a Nébih által biztosított elektronikus bevallási felületen változás történt.Az eddigi „szigetszerűen” működő MEBER rendszert a Nébih többi rendszeréhez integrált MR felület váltja, mely a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén keresztül érhető el:https://allatimellektermek.nebih.gov.hu A fenti linkre kattintva is először a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén keresztül be kell jelentkezni az elektronikus ügyintézéshez!(https://upr.nebih.gov.hu/login)

Tovább >