null Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban

Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban

Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban
2011. március 3, csütörtök

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal 2010. szeptember 16-án nyújtotta be pályázatát az ÚMFT Államreform Operatív Programon belül meghirdetett Jogalkalmazás javítása című pályázatra ÁROP 2210/2010 – Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban címmel. A Projektet a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. támogatásra érdemesnek ítélte, s mintegy 99 millió Ft-ot ítélt meg annak megvalósításhoz.

A pályázat célja, hogy az elfogadásra, illetve módosításra kerülő jogszabályok gyakorlati alkalmazását elősegítő képzések valósulhassanak meg, ezzel is elősegítve az érintett jogterületeken az egységes és hatékony jogalkalmazást. Pályázatot kizárólag törvény, kormányrendelet és/vagy miniszteri rendelet végrehajtását közvetlenül szolgáló képzések megtartására lehetett benyújtani.

A Magyarországon és az Európai Unióban is mind társadalmi, mind gazdasági szempontból kiemelt jelentőségű mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén bekövetkezett széleskörű joganyag változás alapjaiban formálta át a hatósági feladatellátást. Az MgSzH pályázata elsősorban mezőgazdasági, élelmiszeripari és speciális szakigazgatási jogszabályok végrehajtását közvetlenül szolgáló képzések megtartását célozza. A pályázat célcsoportját az MgSzH vezetői, hatósági tevékenységet végző munkatársai és az érintett ágazatok szereplői alkotják.A projekt indulása 2011. február 1., zárása 2011. szeptember 30., s fő elemeit a tananyagok elkészítése és azoknak hagyományos, illetve e-Leaning formájában megvalósuló oktatása jelenti. A pályázat értelmében 45 db jogszabály/téma oktatását végzi el hatóságunk, összesen mintegy 8100 főnek. Ebből a létszámból 4000 főt oktatunk hagyományos úton (25 téma) és 4100 főt e-learning (20 téma) segítségével. Minden tananyag alapja egy átlagosan 100 oldalas dokumentum lesz.


Friss hírek

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása
2021. november 26, péntek

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása

Ünnepélyes keretek között adta át a fajtaelismerő díszokiratokat 21 fajtanemesítő cég képviselőjének dr. Nagy István agrárminiszter, Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke. A Zamárdiban tartott rendezvényt országos szakembertalálkozó kísérte, valamint kihelyezett ülést tartott a Fajtaminősítő Bizottság Szántóföldi Szekciója.

Tovább >

Madárparkban is megjelent a madárinfluenza
2021. november 25, csütörtök

Madárparkban is megjelent a madárinfluenza

A keszthelyi Festetics-kastély elkerített madárparkjában is megjelent a madárinfluenza. Az állategészségügyi szakemberek, a betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében, a mintegy 380 fogságban tartott vadmadárból álló állomány felszámolását haladéktalanul megkezdték.

Tovább >