null Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban

Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban

Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban
2011. március 3., csütörtök

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal 2010. szeptember 16-án nyújtotta be pályázatát az ÚMFT Államreform Operatív Programon belül meghirdetett Jogalkalmazás javítása című pályázatra ÁROP 2210/2010 – Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban címmel. A Projektet a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. támogatásra érdemesnek ítélte, s mintegy 99 millió Ft-ot ítélt meg annak megvalósításhoz.

A pályázat célja, hogy az elfogadásra, illetve módosításra kerülő jogszabályok gyakorlati alkalmazását elősegítő képzések valósulhassanak meg, ezzel is elősegítve az érintett jogterületeken az egységes és hatékony jogalkalmazást. Pályázatot kizárólag törvény, kormányrendelet és/vagy miniszteri rendelet végrehajtását közvetlenül szolgáló képzések megtartására lehetett benyújtani.

A Magyarországon és az Európai Unióban is mind társadalmi, mind gazdasági szempontból kiemelt jelentőségű mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén bekövetkezett széleskörű joganyag változás alapjaiban formálta át a hatósági feladatellátást. Az MgSzH pályázata elsősorban mezőgazdasági, élelmiszeripari és speciális szakigazgatási jogszabályok végrehajtását közvetlenül szolgáló képzések megtartását célozza. A pályázat célcsoportját az MgSzH vezetői, hatósági tevékenységet végző munkatársai és az érintett ágazatok szereplői alkotják.A projekt indulása 2011. február 1., zárása 2011. szeptember 30., s fő elemeit a tananyagok elkészítése és azoknak hagyományos, illetve e-Leaning formájában megvalósuló oktatása jelenti. A pályázat értelmében 45 db jogszabály/téma oktatását végzi el hatóságunk, összesen mintegy 8100 főnek. Ebből a létszámból 4000 főt oktatunk hagyományos úton (25 téma) és 4100 főt e-learning (20 téma) segítségével. Minden tananyag alapja egy átlagosan 100 oldalas dokumentum lesz.


Friss hírek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2021. június 18., péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Idén elmarad a medárdi esős időjárás: a június, ami általában a legmagasabb csapadékösszegű hónapunk, eddig igencsak száraz, és a következő 6-8 nap során sem várható kiadós, áztató eső. Az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2021. június 19-től három megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer
2021. június 17., csütörtök

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer

2021. július 1-jétől több lépcsőben valósul meg az állategészségügyi diagnosztikához kapcsolódó adminisztratív rendszer átvezetése a digitális térbe. A változások, újítások alapvetően két jelentős témakört érintenek: az ügyviteli rendszer digitalizációján túl életbe lép az ún. egyetemleges felelősségvállalás. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) modernizációs intézkedései elsősorban a vizsgálatok megrendelésének egyszerűsítését, valamint a hiteles és gyors eredményközlést támogatják.

Tovább >