null Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban

Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban

Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban
2011. március 3, csütörtök

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal 2010. szeptember 16-án nyújtotta be pályázatát az ÚMFT Államreform Operatív Programon belül meghirdetett Jogalkalmazás javítása című pályázatra ÁROP 2210/2010 – Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban címmel. A Projektet a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. támogatásra érdemesnek ítélte, s mintegy 99 millió Ft-ot ítélt meg annak megvalósításhoz.

A pályázat célja, hogy az elfogadásra, illetve módosításra kerülő jogszabályok gyakorlati alkalmazását elősegítő képzések valósulhassanak meg, ezzel is elősegítve az érintett jogterületeken az egységes és hatékony jogalkalmazást. Pályázatot kizárólag törvény, kormányrendelet és/vagy miniszteri rendelet végrehajtását közvetlenül szolgáló képzések megtartására lehetett benyújtani.

A Magyarországon és az Európai Unióban is mind társadalmi, mind gazdasági szempontból kiemelt jelentőségű mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén bekövetkezett széleskörű joganyag változás alapjaiban formálta át a hatósági feladatellátást. Az MgSzH pályázata elsősorban mezőgazdasági, élelmiszeripari és speciális szakigazgatási jogszabályok végrehajtását közvetlenül szolgáló képzések megtartását célozza. A pályázat célcsoportját az MgSzH vezetői, hatósági tevékenységet végző munkatársai és az érintett ágazatok szereplői alkotják.A projekt indulása 2011. február 1., zárása 2011. szeptember 30., s fő elemeit a tananyagok elkészítése és azoknak hagyományos, illetve e-Leaning formájában megvalósuló oktatása jelenti. A pályázat értelmében 45 db jogszabály/téma oktatását végzi el hatóságunk, összesen mintegy 8100 főnek. Ebből a létszámból 4000 főt oktatunk hagyományos úton (25 téma) és 4100 főt e-learning (20 téma) segítségével. Minden tananyag alapja egy átlagosan 100 oldalas dokumentum lesz.


Friss hírek

Az egész országban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
2022. szeptember 27, kedd

Az egész országban megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az eddig lehullott, valamint az elkövetkező napokban várható csapadékmennyiséget figyelembe véve a hatóság 2022. szeptember 28-tól feloldja a tűzgyújtási tilalmat a még korlátozással érintett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében. Ezzel az intézkedéssel Magyarország teljes területén megszűnik a tűzgyújtási tilalom.

Tovább >

Nemzetközi radioaktivitásmérő terepgyakorlatot tartott a Nébih
2022. szeptember 26, hétfő

Nemzetközi radioaktivitásmérő terepgyakorlatot tartott a Nébih

Immár harmadik alkalommal szervezett továbbképzést a Nébih a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség seibersdorfi laboratóriumával közösen. . A 26 ország részvételével szeptember 12-23 között Pécsett zajló esemény a NAÜ regionális projektje* részeként valósult meg. Célja a környezeti radioaktivitás ellenőrzésének és az eredmények értékelésének fejlesztése, valamint a helyszíni mérések lehetőségeinek bemutatása volt.

Tovább >