null A Szakmai Felügyeleti Osztály minőségpolitikája

A Szakmai Felügyeleti Osztály minőségpolitikája

A Szakmai Felügyeleti Osztály minőségpolitikája

A Szakmai Felügyeleti Osztály küldetése, hogy a Partnereinek igényeit a jogszabályi keretek között kielégítse megfelelő információkkal, támogatva ezzel a döntéshozatalt, valamint a stratégiai és operatív tervezést. Minőségpolitikai céljai elérése érdekében az alábbi alapelveket határozta meg:

Adatok, információk biztosítása

Partnerei részére naprakész információt ad a végrehajtott felülvizsgálatok tapasztalatairól.

Célja továbbá, hogy a NÉBIH szakmai vezetőinek
rendelkezésére álljanak a szakterületük vonatkozásban mindazok az adatok és információk, amelyek alapján az általuk felügyelt és szakmailag koordinált szakigazgatási szegmens egységes eljárásrendjét kialakíthatják, illetve PRk hatékony működését szolgáló döntéseiket meghozhatják.


Minőségirányítás és folyamatos fejlesztés

Feladatellátás során minden körülmények között biztosítja a magas színvonalú ügykezelést és problémamegoldást. A Szakmai Felügyeleti Osztály kialakította, bevezette és folyamatosan fejleszti a felülvizsgálatok MSZ EN ISO 9001:2009 szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszerét.

Munkatársak elméleti ismereteit, gyakorlati szakértelmüket fokozatosan bővíti. Belső folyamatait magas szinten tervezi és kivitelezi a
tudatos, gyakorlati működőképesség érdekében. A felülvizsgálat folyamatát és az
azokhoz szükséges erőforrás tervezést a takarmány- és élelmiszerjog, valamint
az állat-egészségügyi és az állatok kíméletére vonatkozó szabályok követelményeinek történő megfelelés ellenőrzésének biztosítása céljából
végrehajtott hatósági ellenőrzésekről szóló 882/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet és a takarmány- és élelmiszerjog, valamint az állat-egészségügyi és az állatok kíméletére vonatkozó szabályok követelményeinek történő megfelelés ellenőrzésének biztosítása céljából végrehajtott hatósági ellenőrzésekről szóló 882/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet alpján
végzett auditok kritériumait megállapító iránymutatásról szóló 677/2006/EK
bizottsági határozatnak megfelelően az EN ISO 19011:2011 szabványban megfogalmazott követelmények szerint alakítja ki.


Megfelelő munkakapcsolat kialakítása

Munkája során a Szakmai Felügyeleti Osztály törekszik arra, hogy a NÉBIH minden szervezeti egységével építő jellegű kapcsolatot alakítson ki. Cél, hogy a felülvizsgálatok száma arányban legyen a rendszer fejlesztési igényeivel és ezek fontosságával.


Friss hírek

BIONYOM referens
2020. augusztus 10, hétfő

BIONYOM referens

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. tv. 83. § (1) bek. alapján pályázatot hirdet Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság - BIONYOM Osztály BIONYOM referens munkakör betöltésére.

Tovább >

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >