null A KMÉ-védjegy plusz pontot ér a fiatal gazda pályázatban

A KMÉ-védjegy plusz pontot ér a fiatal gazda pályázatban

2025. május 21, szerda

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) minőségrendszerhez való csatlakozás plusz pontokat, ezáltal versenyelőnyt jelenthet bizonyos pályázatok esetében. Most aktuálisan, június 16-án nyílik meg a - "Fiatal mezőgazdasági termelők elindulásának és beruházásainak támogatása" pályázat, amely esetében a KMÉ-hez való csatlakozás 2 plusz pontot jelent.

A KMÉ-védjegy az Európai Unió által is elismert nemzeti minőségrendszer, amely a kiváló, ellenőrzött minőség szimbóluma. A Nébih szaktudására épülő védjegy célja a hazai termelők és gyártók versenyképességének növelése, valamint a lakosság támogatása a kiemelkedő minőségű, biztonságos és fenntartható módon előállított termékek felismerésében, és választásában. 

A KMÉ-védjegy bizonyos pályázatok esetében előnyt is jelenthet. A 2025. június 16-tól pályázható "Fiatal mezőgazdasági termelők elindulásának és beruházásainak támogatása" (KAP-RD05-RD01b-1-25) támogatási programban a KMÉ nemzeti minőségrendszerben való részvétel 2 plusz pontot ér, ezáltal növelve a pályázók esélyeit a támogatás elnyerésére. A KMÉ-védjegy megszerzése megközelítőleg 3 hónapos folyamat, így azok, akik most nyújtják be pályázatukat, már jó eséllyel és előnnyel indulhatnak a támogatási kérelem benyújtási időszakának kezdetekor.
A támogatásról további információk itt érhetők el: https://kap.gov.hu/tamogatas/kap-rd05-rd01b-1-25 

A KMÉ-védjegyre a pályázat benyújtása folyamatos, határidő nélkül bármikor elindítható a védjegy hivatalos weboldalán: https://palyazat.kme.hu
A pályázat beadásához a KMÉ-re vonatkozó Speciális Tanúsítási Követelmények (STK) ismerete és teljesítése elengedhetetlen. A követelmények itt elérhetőek: https://kme.hu/vallalkozoi/specialis-tanusitasi-kovetelmenyek/


Friss hírek

2025. december 22, hétfő

Biztonságos ünnepi készülődés: élelmiszerbiztonsági tanácsok a karácsonyi menühöz

Karácsonykor ismét előtérbe kerülnek a családi receptgyűjtemények, amelyek alapjául szolgálnak az ünnepi menüsor összeállításának. A karácsonyi vendéglátás során kiemelten fontos, hogy az ízek és hagyományok megőrzése mellett az élelmiszerbiztonsági szempontokat is maradéktalanul érvényesítsük. Ennek támogatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja idén is összeállította a legfontosabb élelmiszerbiztonsági iránymutatásokat, amelyek betartása különösen javasolt a hagyományos karácsonyi menüsor elkészítése során.

Tovább >

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)