EFSA hírek

2022. június 15., szerda

A kannabidiol új élelmiszerként történő értékelése új adatokra vár

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szakértői a jelenlegi adatok alapján nem tudják megállapítani a kannabidiol (CBD) biztonságosságát, egyrészt a hiányos adatok okán, másrészt a CBD fogyasztásával kapcsolatos potenciális veszélyek miatt.

2022. május 26., csütörtök

#EUChooseSafeFood második felvonás – Az EU tagállamok és az EFSA közös kampányának második éve

Mi a különbség a „Felhasználható:” és a „Minőségét megőrzi:” kifejezések között, amelyek az élelmiszerek címékéjén szerepelnek? Milyen élelmiszerhigiéniai szabályokat alkalmazzak otthon a családom biztonsága érdekében? Aggódjak-e az adalékanyagok miatt? Néhány kérdés a sok közül, melyeket európai fogyasztók tettek fel, és az #EUChooseSafeFood kampány pedig megválaszolta azokat. A sikeres első évre építkezve, a kampány a második évben egy sor új témával foglalkozik.

2022. május 24., kedd

EFSA nyilvános konzultáció a réz elfogadható beviteli szintjével kapcsolatban

2022. március 25., péntek

EFSA tudományos vélemény takarmány adalékanyagra vonatkozóan

2022. március 1., kedd

Magas nyomáson történő élelmiszer-feldolgozás: élelmiszerbiztonság a minőséget érintő kompromisszumok nélkül

2022. január 5., szerda

Megjelent az Unió One Health jelentése: 2020-ban csökkent a jelentett zoonotikus megbetegedések és az élelmiszer-eredetű járványok száma

2021. december 7., kedd

Konzultációs felhívás a tápanyagok feltüntetéséről az elülső címkén

2021. november 30., kedd

Antibiotikum reszisztencia: Milyen kockázat van az állatok szállításában?

2021. október 27., szerda

Importált szezám alapú termékekhez köthető szalmonellózis megbetegedések

2021. szeptember 27., hétfő

Nyilvános konzultáció a glifozát tudományos értékelésének jelentéstervezetéről