null Október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat

Október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat

2019. október 17, csütörtök

2019. október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (ÜPR). A bejelentés cégek esetében csak meghatalmazással végezhető.

Múlt hét óta elérhető a növényvédőszer-forgalom bejelentés felülete a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (https://upr.nebih.gov.hu/). Az adatok rögzítése cégek esetében kizárólag aktív meghatalmazással végezhető. A zavartalan ügyintézés érdekében a meghatalmazásokat érdemes minél hamarabb elkészíteni az ÜPR-ben.

A szerforgalmi bejelentéssel kapcsolatban további részletes információk olvashatóak alábbi cikkünkben: https://portal.nebih.gov.hu/-/kotelezo-adatszolgaltatas-az-elozo-evi-novenyvedo-szerforgalomrol

Kérdés esetén a Nébih ügyfélszolgálata az alábbi elérhetőségeken áll az érdeklődők rendelkezésére:

telefonszám: 06-1/336-9000; 06-1/336-9024

email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu; felugyeletidij@nebih.gov.hu

Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >