null Salmonella kimutatására szóló engedély illetve kijelölés feltételei

Salmonella kimutatására szóló engedély illetve kijelölés feltételei

Salmonella kimutatására szóló engedély illetve kijelölés feltételei

Tájékoztatom, hogy a 180/2009. (XII. 29.) FVM rendeletben lévő feladatokra történő kijelölésnek az alábbi feltételei vannak:

 

  • az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 33. § a) szerinti működési engedély nem állami laboratórium esetén
  • állam által működtetett laboratórium esetén erről a tényről szóló nyilatkozat
  • 2160/2003/EK rendelet 12. cikkének megfelelő működési feltételek igazolása
  • Salmonella kimutatására irányuló, közösségi tagállam nemzeti referencia laboratóriuma által szervett utolsó befejezett körvizsgálaton való sikeres részvétel

Kérem, hogy a kérelemmel együtt a fenti feltételek meglétéről nyilatkozatot illetve a vonatkozó dokumentumok – cégszerű aláírással hitelesített – másolatát hivatalom részére megküldeni szíveskedjen.


A szükséges iratokat a következő címre kell eljuttatni:

Nébih Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság

eli@nebih.gov.hu

1095 Budapest, Mester u. 81.

Salmionella vizsgáló laboratóriumok listája 


Friss hírek

A Parlagfű Bejelentő Rendszerről általában és a státuszváltoztatás fontosságáról
2020. június 3, szerda

A Parlagfű Bejelentő Rendszerről általában és a státuszváltoztatás fontosságáról

Az idei évben már június 11-től fogadja a bejelentéseket a Parlagfű Bejelentő Rendszer (PBR).

Tovább >

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára
2020. május 27, szerda

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára

A Nébih tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor.

Tovább >